Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Mă numesc Georgiana. Sunt mamă a două fete minunate și soția unui om excepțional.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Cartea pe o scriu se numește Treaty of Love. Este o poveste de dragoste istorică, în care prințesa Gabriela trebuie să aleagă între datorie regală și dragoste. Romanul prezintă atât povestea de iubire a Gabrielei cu Carlo, intrigile și lupta lor pentru iubire cât si o poveste de dragoste între doua personaje secundare, Mara și Arturo. Veți fi capturați atât de poveștile lor de iubire cât și de piedicile pe care ei trebuie să le treacă pentru a-și salva Regatul dar și dragostea.

B.N.: Obișnuiești să scrii în fiecare zi sau ai zile în care îți acorzi timp și pentru alte activități?
A scrie cărți este o pasiune. În puținul timp pe care îl am liber scriu cât reușesc. Dacă sunt 5 minute singura scriu. Înainte de a scrie mă asigur că familiei mele nu-i lipsește nimic. De când am avut ideea acestei cărți nu am mai avut timp să petrec timp pe rețele de socializare sau să joc diverse jocuri și nu regret. Mereu iubeam cartea dar mai scăpăm și pe internet. Acum însă nu mai timp de internet si mă relaxez atât de bine când scriu!

B.N.: Mulți autori preferă acum să își lanseze cărțile și în format electronic. Ce părere ai despre Kindle și e-books?
O carte este prețioasă în orice format. Fata mea cea mare citește foarte mult, sper că o va face și cea mică. Eu ii spuneam când era mai micuța că a citi înseamnă a te juca. Când citești poți fi prințesă, balaur, zmeu orice îți dorești. Poți de asemenea călători în orice tărâm. Când citești imaginația ta te poate purta în ținuturi magice. Cartea în orice format este un dar.

B.N.: Atunci când te documentezi pentru carte, o faci individual sau apelezi și la alte persoane care să te ajute și să îți împărtășească informații?
Pentru aceasta carte am citit și am căutat multe informații legate de istoria țărilor despre care scriu. Fiind o carte scrisă în perioada de epoca trebuia să știu anumite lucruri despre aceea perioada. Singura persoana care m-a ajutat și mă consult este prietena mea Adriana, scriitoare și ea, care m-a susținut în crearea acestei cărți. Mulțumită ei am debutat cu cartea și ea este cel mai important critic al meu. Scrie sub pseudonimul RomanticAdrienne.

B.N.: Ce autor este predominant în biblioteca ta?
Biblioteca mea are tot felul de autori. De la autorii renumiți ai literaturii noastre cum ar fi Ion Creanga, I.L.Caragiale, sau colecția Jules Verne, până la Alexandru Dumas și chiar multe cărți de dragoste. Iubesc deasemenea sa citesc cărțile haiducesti și cele polițiste, cărți pe care le am de asemenea în biblioteca mea.

B.N.: Ce anume te împlinește ca autor?
Iubesc cartea de mica. Consider ca este un dar. Aveam mereu idei și scenarii în cap de mică dar niciodată nu am dat importanta prea mare acestui lucru. Adriana a fost colega mea de liceu și tocmai pasiunea pentru scris ne-a apropiat și am rămas prietene foarte bune. Ea si-a păstrat dorința de a scrie și a muncit mult să reușească ce și-a dorit. Când i-am povestit ideea pe care o aveam de carte pentru mine a fost în joaca dar ea s-a ținut de mine să scriu și acum nu regret.

Pentru mine ca autor cel mai important este că mă relaxez când scriu, iubesc să fac asta. Mă bucură faptul că oamenii apreciază cartea mea și că mă susțin. Am avut momente în care nu credeam că va aprecia cineva ce scriu dar am avut oamenii cu suflet care m-au încurajat mereu și asta este cel mai important.

B.N.: Ce părere ai despre veșnica dilemă: cartea sau filmul?
Fiecare dintre ele are rolul său. Unele opere dau mai bine în scris dar altele sunt mai urmărite ca ecranizare. Eu la apreciez pe ambele. Cartea ajuta la dezvoltarea creierului, iar filmul te atrage datorită imaginilor, sau a actorilor care-și fac foarte bine meseria.

B.N.: Dedici cuiva cartea ta?
Dedic cartea tuturor celor care iubesc sa citească în special povesti de dragoste.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
De schimbat o putem schimba noi toți. Trebuie să găsim metoda de a ne face copiii sa citească. Dacă iubesc tehnologia este bine sa citească și pe anumite gadgeturi.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Cartea mea este publicată doar pe platforma popinkapp, iar pe mine ma pot găsi pe pagina mea de Facebook.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
A citi o carte este cel mai bun mod de a te relaxa. Este bine sa revenim la citit și să ne învățăm copiii să citească cât de mult le permite timpul.

Vreau de asemenea sa mulțumesc tuturor celor care au citit interviul și celor care îmi citesc și apreciază cartea.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023