Interviu cu Maria Cristina Cămăraș, autoarea cărții “Îngeri oameni”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Maria Cristina Cămăraș: Sunt omul care crede cu tărie în puterea cărților. Pentru mine cartea este mai mult decât un simplu text înșirat pe foi. Este esență vie. Scrisul naște realități pentru că reprezintă manifestarea imediată în planul real a gândului, cea mai puternică forță din Univers. Noi, prin scris îi permitem, gândului,  să creeze o nouă realitate deosebită de cea de dinaintea ei. Unele gânduri le purtăm mai mult timp în noi până să le permitem “nașterea” într-o carte și le dăm astfel prilej să-și ducă la îndeplinire scopul pentru care au luat ființă în această dimensiune. Eu sunt doar mina creionului care se tocește sub puterea mâinii care în același timp dictează și își scrie povestea.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

M.C.C. Scrisul a apărut în viața mea dintr-o nevoie de vindecare a ființei. Aveam nevoie să îmi refac aripile frânte, să îmi vindec ființa de neputința de „a zbura” . “Zborul”și „aripile” metaforic spus reprezintă,  pentru mine ,  capacitatea de a ne îndeplini visele cu puterea gândului și a emoțiilor(iubirii și entuziasmului), abilitate pe care o aveam și am pierdut-o la un moment dat, însă am recuperat-o prin scris. Scriind am creat noi căi prin care visurile mele să devină realitate.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea “Îngeri oameni”?

M.C.C. Îngeri oameni – o poveste, o poezie pe alocuri, o împletire a imaginarului cu realul și transpersonalul.Un record personal, o carte scrisă în mai puțin de zece zile. O depășire a granițelor propriei ființe! O dovadă, că dacă vrei poți fii! Tot. Tot ce vrei, este scris în tine.Poți fi frumusețe, vindecare, lumină.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

M.C.C. Îngeri oameni s-a născut dintr-o joacă și din dorința de a crea o introducere pentru cărțile “Credință Tu – Iubire Eu!” și „Dumnezeu sau nebunia” pe care le trimisesem anumitor edituri și care nu au fost înțelese. O introducere în tainele adânci ale sufletelor noastre. E respirația sufletului meu, născută din focul divin care ne luminează adâncurile ființei.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

M.C.C. Când scriu eu creez, închid ochii și îmi imaginez cum ar putea să fie viața mea sau a altor oameni peste un anumit timp, o scriu, lumea, așa cum îmi doresc să fie. Mă ancorez în prezent, în detaliile de zi cu zi, însă în față am o viziune asupra unui viitor care trebuie să fie măreț pentru omenire, ca în viitor să avem puterea de a realiza lucruri la care acum nici măcar nu îndrăznim să visăm. Mi-am asumat această responsabilitate și drept urmare în ceea ce scriu mă concentrez asupra aspectelor pozitive, posibile și imposibile ale vieții.

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

M.C.C. Lucrez la “Credință Tu – Iubire Eu!” prima carte pe care am scris-o dar care va fi cea de-a doua publicată și în paralel scriu o piesă de teatru după Îngeri oameni, îmi doresc să o văd pusă pe  scenă în spectacol. De asemenea mai am o carte scrisă pe jumătate care se numește „Dumnezeu sau nebunia”. Împreună cu “Îngeri oameni” și „Credință Tu – Iubire Eu”  vor forma colecția iCount.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

M.C.C. Peste cinci ani doresc ca toate cele trei cărți ale mele din colecția iCount să fie publicate, traduse în cel puțin trei limbi și îmi mai doresc să scriu câteva scenarii pentru teatru si film.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

M.C.C. Sunt activă doar pe facebook, intenționez să îmi fac un site/blog însă această dorință nu este foarte puternică întrucât îmi doresc să mă fac remarcată ca și scriitor, scenarist poate chiar regizor și nu doresc să fiu percepută drept blogger.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

M.C.C. Citiți Îngeri oameni cu mintea și sufletul deschise, lăsați-vă pătrunși de magia și lumina  prezentă între paginile ei și pe care am reușit să v-o transmit. Permiteți-i să crească în voi aripi și să vă amintească cum este să zburați din nou. Ne-am născut pentru a zbura spre cele mai nebănuite zări.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.C.C.Activitatea mea poate fi urmărită pe facebook pe pagina de profil sau pe pagina dedicată cărții.

Cărțile pot fi cumpărate online de pe libris.

Sau de la Librariile Alexandria din fiecare locatie din tara, mai jos o lista a punctelor de vânzare prezentate in ordine alfabetica:
– Arad – Bd. Revoluţiei, Nr. 78
– Bacau – Nicolae Bălcescu, Nr. 12
– Bacau – Str. Mărăşeşti, Nr. 11
– Bacau – Str. Mioriţa , Bl. 3, Sc. D
– Bacau – Str. Republicii, Nr. 40
– Bacau – Arena MALL
– Bistrita – Mihai Eminescu Nr. 5
– Botosani – Uvertura Mall
– Buhusi – Republicii Nr. 1
– Buzău – Aurora MALL
– C-Lung Moldovenesc – Str. Liceului, Nr. 1
– Fălticeni – Bd. Republicii, Nr. 31
– Focşani – Dimitrie Cantemir Nr. 1-3

-Gura Humorului – Bd. Bucovinei, Nr. 5
– Iaşi – ERA Shopping Park
– Oneşti – Str. Oituz. Nr. 23
– Oradea – ERA Shopping Park
– Râmnicu Vâlcea – River Plaza MALL
– Radăuţi – Piaţa Unirii , Nr. 64
– Radăuţi – Str. Piaţa Unirii, Nr. 57
– Sibiu – Shopping City Sibiu
– Suceava – Casa Cărții – Str. Nicolae Bălcescu, Nr. 8
– Suceava – Librăria Petru Rareș – Str. Mihai Viteazu, Nr. 23
– Suceava – USV – Book Cafe
– Suceava – Librăria Burdujeni – Str. Calea Unirii, Nr.39, Bl.92
– Suceava – Librăria G. Enescu – Bd. George Enescu, Nr. 38, Bl. t 90
– Suceava – Librăria Shopping Cit
– Târgu Mureş – Promenada MALL
– Vatra Dornei – Str. Luceafărului, Nr. 1

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.