Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să vă cunoască, ne puteți spune câteva lucruri despre voi?
Suntem Maria și Petru Ionuț Negru, parteneri de cuplu, coautori și fondatorii editurii Celestara. Încă din copilărie ne fascinează complexitatea Universului și potențialul imens al fiecărei ființe în parte. Așadar, din dorința de a ne dezvolta cunoașterea intuitivă, am descoperit plăcerea de a medita și de a ne cultiva starea de bine.

Tot ceea ce facem izvorăște din intenția de a contribui la conturarea unei lumi mai frumoase, în cadrul căreia oamenii să prețuiască și să onoreze puterea creatoare care curge nu doar prin toți porii lor, ci și prin fiecare particulă existentă.

B.N: Ce ne puteți spune despre cartea pe care ați scris-o?
Prima noastră creație literară, „Poarta către tine”, face parte din seria „Particule de viață” și pornește de la ideea potrivit căreia ne aflăm într-un ocean infinit de particule de viață. Deși tindem să credem că suntem separați unii de alții, în realitate suntem Unul și totodată Totul, iar împreună formăm Întregul. Cu alte cuvinte, le oferim oamenilor o perspectivă unitară asupra vieții, întrucât nu există lumină fără întuneric, așa cum nu există întuneric fără lumină. Este firesc să acceptăm că uneori avem nevoie de haos pentru a putea face salturile cuantice necesare atingerii unor niveluri superioare ale lui a fi. Dacă alegem să înflorim, haosul ne servește drept factor catalitic, iar în caz contrar contribuie la decăderea noastră.

Explicăm faptul că lecțiile noastre nu au o finalitate, fiecare trăire transformându-se în permanență și având un potențial nelimitat. Aceasta ne permite să ne înnoim încontinuu încă de dinainte de a ne naște, pe când existam sub forma unui ansamblu de trăiri multidimensionale în interiorul ascendenților noștri. De altfel, ne înnoim cu fiecare clipire, respirație, zâmbet, lacrimă…, iar în măsura în care nu ne împotrivim noului și alegem să exprimăm tot mai mult din potențialul pe care îl avem, corpul nostru reflectă mai multă sănătate, abundență, prospețime…

B.N: Scrisul pentru voi este o activitate care vă solicită sau vă energizează?
Ne simțim energizați mai ales atunci când inspirația și creativitatea noastră sunt în plin apogeu. De altfel, este firesc ca atunci când creezi să te simți plin de viață, întrucât în caz contrar nu ai avea de unde să dăruiești. Așa că pentru a putea dărui dintr-un prea plin, facem tot ceea ce putem ca în fiecare zi să ne hrănim cu trăiri și experiențe frumoase și revigorante. Nu scrisul ne obosește, ci etapa de revizuire a cărții, deoarece șlefuim fiecare subcapitol până în punctul în care simțim că putem trece la următorul, iar asta ne ia destul de mult timp.

B.N: Cum faceți față blocajelor de scris?
În general ne aflăm într-o curgere cu ceea ce izvorăște din noi în momentele de meditație și introspecție. Rareori ne aflăm în ipostaza de a nu ști ce să scriem, iar asta se întâmplă atunci când ne dorim să dezvoltăm un subiect pe care nu l-am aprofundat suficient. Mai degrabă ne confruntăm cu dificultăți în ceea ce privește transpunerea în cuvinte a stărilor noastre de conștiință. Ne-ar fi mult mai ușor dacă am putea să transmitem fie și pentru câteva clipe doar emoții, trăiri, și nu cuvinte. Dacă întâmpinăm scurte blocaje, preferăm să nu stagnăm în ele și trecem mai departe la subiectele față de care avem inspirație.

B.N: Respectați anumite tendințe sau doriți să adoptați un stil original, propriu?
Punem preț pe unicitatea noastră și nu rezonăm cu ideea de a ne încadra în anumite tipare.

B.N: Ce autori v-au inspirat și v-au conturat scriitura?
Credem că fiecare carte citită de-a lungul vieții, indiferent de categoria căreia îi aparține, și fiecare persoană pe care o întâlnești, te învață ceva și îți influențează într-o oarecare măsură felul în care măiestrești cuvintele. Tot ceea ce există are capacitatea de a trezi ceva frumos în interiorul fiecăruia dintre noi.

B.N: Câte ore pe zi acordați scrisului?
Este greu de spus, pentru că nu am numărat niciodată orele pe care le-am petrecut lucrând la cărțile noastre. Au fost zile în care ne-am apucat de scris de îndată ce ne-am trezit și ne-am oprit seara târziu, cu puțin timp înainte de a adormi. Cert este că rareori trec zile în care să nu scriem nimic și se întâmplă frecvent să ne petrecem weekend-urile cu laptopurile în față, aranjând manuscrisele.

B.N: Care scena din carte a fost cel mai greu/solicitant de scris?
Am întâmpinat câteva dificultăți în procesul de selecție a ideilor pentru „Poarta către tine”, întrucât versiunea inițială a ceea ce se dorea a fi un prim volum avea câteva sute de pagini de format A4 în Word. Ulterior, am împărțit manuscrisul în mai multe volume pe care le vom lansa în curând.

B.N: Aveți prieteni buni în cercul de autori pe care îl frecventați?
În momentul de față, nu frecventăm vreun cerc de autori. Totodată, ceea ce facem ne ocupă aproape tot timpul, așa că nu simțim să ne implicăm în alte activități care să ne distragă atenția de la ceea ce este prioritar pentru noi. Alegem să ne păstrăm în liniște, cu gândurile și simțirea noastră. Chiar dacă preferăm să trăim în „universul nostru”, așa cum îl proiectăm noi, este o adevărată încântare să împărtășim clipe frumoase alături de oameni deosebiți, care aleg să strălucească, și nu să aibă o viață „obișnuită”, ternă.

B.N: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Adevăratele valori dăinuiesc dintotdeauna și se întâmplă spontan prin toate formele de viață, dintr-o stare de libertate, prin înseși natura lor sublimă. Prin urmare, cum ai putea fi convins de către cineva să apreciezi lectura unor cărți prețioase sau să iubești plenar?

Viața înseamnă creativitate, originalitate, cunoaștere intuitivă, prosperitate, bucurie, plăcere… Poți să citești mii de cărți ale căror mesaje sunt prețioase, dar dacă nu îți creezi mediul prielnic integrării lor în ființa ta, dacă ele nu vibrează intens prin tine și dacă tinzi să le teoretizezi, fără să le trăiești, atunci nu vei evolua prea mult. În concluzie, chiar dacă pasiunea pentru citit poate fi stimulată din exterior, aportul cel mai mare îl are fiecare în dreptul său.

B.N: Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Activitatea noastră poate fi urmărită pe Facebook, atât pe pagina noastră de autori – Maria & Ionut Negru, cât și pe pagina editurii noastre – Editura Celestara.

Cărțile noastre pot fi cumpărate de pe următoarele site-uri: celestara.com, carturesti.ro, esteto.ro .

B.N: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Iubind viața, vă iubiți pe voi. Bucurați-vă de puterea voastră creatoare. Aprofundați adevărul potrivit căruia tot ceea ce faceți în viața de zi cu zi poate să vă dea un plus de viață sau poate să ia din viața care curge prin voi…

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022