E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine?

M.F.G. Am 30 de ani și sunt economist. Ca om sunt sinceră, altruistă și extrem de empatică. Asta nu știu dacă e neapărat o calitate, mai cu seamă că “absorb” ca un burete toate stările, trăirile și situațiile celor din jur și mă încarc. Sunt tolerantă cu oamenii, dar nu am răbdare, mai ales la lucrurile migăloase. Acelea mă termină psihic. Sunt naivă, loială, idealistă, ambițioasă, impulsivă, autocritică și, deși mă adaptez ușor situațiilor noi, nu îmi plac schimbările. În ultimul rând, sunt un om norocos că am reușit să-mi materializez visul și sper să nu dezamăgesc. 

E.I. De cât timp a apărut pasiunea de a scrie în viața dvs.?

M.F.G. Pasiunea pentru scris a existat încă din clasele primare pe când începusem să scriu poezii din dorința de a-mi exterioriza trăirile și sentimentele pentru cei apropiați mie. Cu toate acestea, nu le arătam niciodată nimănui de frica criticilor. Așa că mă mulțumeam să umplu caiete pentru mine, pe care în primă fază le ascundeam, apoi le făceam bucăți și le aruncam la gunoi. Ulterior am început să scriu fragmente și mi-am făcut curaj să public câteva pe profilul meu de Facebook, continuând să scriu și poezii. Feedback-ul pozitiv a fost imboldul de care aveam nevoie să înțeleg că dacă pe mine mă face fericită și mă mulțumește sufletește, nu trebuie să conteze ce spun alții sau cum mă percep. Practic am învățat că nu ești dator să mulțumești pe toată lumea sau să te faci plăcut de toată lumea, iar acest adevăr fundamental a fost mecanismul de pornire al romanului „Plăceri de diamant”. 

E.I. De unde a pornit inspirația pentru cartea ”Plăceri de diamant”?

M.F.G. În cazul meu, noaptea se întâmplă magia. Atunci omenirea doarme, e liniște, iar eu pot crea, gândi, analiza, orice am nevoie fără a fi întreruptă. Inspirația a pornit de la o simplă idee pe care cititorul o va afla în spre finalul romanului, dar care pentru mine a fost cheia scrierii întregii povești. 

E.I. Ce îți dorești să transmiți prin cartea  ”Plăceri de diamant”?

M.F.G. ”Plăceri de diamant” vorbește despre sinceritate, dragoste, dăruire și încredere, dar subliniază noțiunea de sacrificiu. Deși foarte mulți dintre noi oamenii afirmam că am face orice pentru o dragoste, o carieră, o familie, etc., important e să înțelegem că nu trebuie să renunțăm la noi niciodată. Ca să putem fi fericiți cu alții, trebuie în primul rând să fim fericiți și împăcați cu noi. 

E.I. Vă exprimați cu aceeași lejeritate și în vorbire sau este mai ușor în scris?

M.F.G. Eu sunt un om care vorbesc mult în general, iar toți cei care mă cunosc pot confirma asta. Îmi place să comunic, să aflu alte opinii, să interacționez și o fac cu lejeritate, dar atunci când scriu am senzația că pot să controlez mai bine întreg amalgamul de idei și gânduri pe care îl am în cap. 

E.I. Urmează o altă carte sau un alt volum?

M.F.G. În momentul de față lucrez la un alt roman pe care mi-aș dori să îl fac mult mai elaborat. Când am scris ”Plăceri de diamant” am considerat ca întâi de toate trebuie să îmi câștig încrederea cititorilor, să le ofer neprevăzut și suspans. N-am vrut să scriu o carte foarte “groasă”, mai cu seamă că este prima mea apariție, ci am preferat să încerc să îi port prin toate sentimentele trăite de personaje. Dacă am reușit asta, atunci sunt pe deplin mulțumită. Cât despre un alt volum, ”Plăceri de diamant” se termină, însă îmi permite o continuare dacă există solicitări în sensul acesta. 

E.I. Iubesc femeile mai intens decât bărbații?

M.F.G. Întotdeauna am considerat că iubirea nu poate fi cântărită ori măsurată. În cazul meu cel puțin, totul se rezumă la a iubi, sau a nu iubi. Nu pot să iubesc puțin, sau să iubesc mai mult. Iubesc și atât. Există forme diverse de iubire. Cea pentru familie, va fi diferită de cea romantică sau de cea pentru prieteni, însă îi iubesc la fel de sincer pe toți. Cât despre bărbați, nu consider că iubesc la o intensitate mai mică față de femei, ci sunt de părere că sunt mai rezervați și destul de precauți. Femeile sunt cele care arată mai mult sau își exprimă mai des sentimentele. Bărbații simt, dar nu exprimă în cuvinte. Cred că aceasta este diferența. 

E.I. Poate înlocui scrisul un psiholog?

M.F.G. Scrisul te ajută terapeutic. Îți permite să trăiești varii experiențe, să te exprimi liber fără teama de a fi blamat sau arătat cu degetul. Îți deschide noi orizonturi și te îndeamnă să fii sincer cu tine. Cu toate acestea, scrisul nu poate oferi păreri obiective.

E.I. Este dragostea un sentiment care vindecă?

M.F.G. Da. Sunt convinsă de asta, la fel cum cred cu tărie că dacă ne-am trata cu mai multă răbdare, compasiune și dragoste între noi, am putea crea o lume mai bună și mai umană. 

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.F.G. Cititorii îmi pot urmări activitatea sau scrie pe Instagram https://www.instagram.com/felicia_mihaela_ sau pe facebook pe pagina Gogan Mihaela Felicia. Cartea se poate comanda de pe www.librariadelfin.ro sau pe www.librariacoresi.ro

E.I. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

M.F.G. Aș vrea în prima instanță să mulțumesc tuturor cititorilor pentru că fără ei, noi cei care scriem, nu am avea nicio valoare. Să le mulțumesc pentru încredere pe care ne-o acordă nouă scriitorilor români și să îi rog să nu renunțe niciodată la visurile lor indiferent câte uși li se închid. O ușă închisă deschide o alta.