Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Mihaela Pîrvuceanu: Bună, tuturor! Eu sunt Mihaela, sunt o persoană sociabilă, mereu zâmbitoare, cu o gândire pozitivă chiar și atunci când întâlnesc momente neplăcute. Pentru mine scrisul este terapie, este lumea în care mă retrag de fiecare dată când viața mea își schimbă cursul inițial.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
M.P.: Cartea este în curs de desfășurare, nu este publicată însă plănuiesc asta în viitorul apropiat. Totul a pornit de la câteva poezii scrise în pauza de la liceu, iar apoi totul a devenit serios pe măsură ce deveneam tot mai dependentă de scris.

B.N.: Dacă trebuie să alegi între personajele tale, care îți este cel mai drag?
M.P.: Cartea pe care o am în desfășurare, are un singur personaj acela fiind muza mea. Inspirația mea continuă căreia îî dedic fiecare vers scris în această carte. Este cel căruia îi datorez o parte din tot ceea ce sunt azi.

B.N.: Există o ordine în procesul creativ? Întâi intriga și după aceea personajele? Sau invers?
M.P.: Nu există o ordine anume a procesului creativ, scriu ceea ce simt creând o linie subțire între ceea ce este bine și ceea ce este rău.

B.N.: Cât de greu este să respecți deadline-urile impuse de editură?
M.P.: Cred că le-aș respecta cu ușurință dată fiind dorința mea atât de mare de a publica o carte.

B.N.: Ai transpus anumite trăsături de caracter personale în personajele cărții tale?
M.P.: Atât conținutul cărții cât și personajele acesteia sunt transpuse din realitate. Tot ceea ce este relatat în această carte s-a petrecut la un moment dat în realitate.

B.N.: Ce teme delicate ai vrea să abordezi dar încă nu ai curajul să le așterni pe hârtie?
M.P.: O temă pe care vreau să o abordez însă nu am reușit până acum este, reîncrederea în oameni. Despre faptul că oamenii nu se schimbă oricât de mult ne-am dori noi.

B.N.: Ai câteva tips and tricks pentru autorii care aspiră să ajungă ca tine?
M.P.: Câteva sfaturi pentru cei care sunt la început ar fi să nu renunțe niciodată la ceea ce îi face fericiți și le aduce liniște și vindecare. Să lupte pentru ceea ce își doresc și mereu să își depășească limitele.

B.N.: Se spune că prima carte publicată este întotdeauna cea mai dificil de realizat. Este adevărat sau procesul creativ este la fel de greu indiferent de numărul de cărți?
M.P.: Prima carte este mereu cea mai grea de scris deoarece nu știm cum va interacționa publicul cu aceasta, însă cred că la fiecare carte publicată emoțiile sunt la aceeași intensitate.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
M.P.: Mentalitatea românului nu o poate schimba nimeni decat el însuși, oricât am încerca să culturalizăm poporul nu vom reuși atât timp cât aceștia nu își doresc să își depășească condiția.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
M.P.: Cititorii mă pot găsi pe facebook, pe pagina mea „Povestea Din Liceu #fenomenulmeu Official„, unde postez mereu poezii și tot ceea ce ține de arta scrisului.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
M.P.: Mulțumesc tuturor celor care au citit acest interviu și sper ca în viitorul apropiat să puteți găsi cartea în librării!