Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Mă numesc Mihai Boș, am 23 de ani, îmi place să cânt, îmi place poezia. Paradoxal (sau nu) sunt profesor de matematică la o școală din județul Brașov. Îmi place tare mult ce fac. Sunt proaspăt absolvent al Facultății de Matematică de la Universitatea Transilvania din Brașov. Acolo am și început să scriu. La un curs de Analiză Matematică din anul I.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Ultima carte pe care am scris-o are titlul “Atemporal”. Conține poezii pe care le-am scris în perioada 2020-2021. Titlul este și titlul unei poezii din volum. Coperta este pictura unei bune prietene, Andrada Boboia. Volumul conține 39 de poezii și este al doilea pe care l-am scris. Este o carte cu poezii de dragoste, cu vers liber, poezii pe care le-am scris pentru a-mi exprimare sentimentele pe care le simțeam în momentele în care le-am scris.

B.N.: Obișnuiești să scrii în fiecare zi sau ai zile în care îți acorzi timp și pentru alte activități?
Nu, nu scriu zilnic. Scriu atunci când îmi vine inspirația – am scris la facultate, în tren, acasă.. Scriam unde simțeam că trebuie să scriu.

B.N.: Mulți autori prefera acum să își lanseze cărțile și în format electronic. Ce părere ai despre Kindle și e-books?
Cred că sunt foarte utile cărțile în format electronic în această eră a globalizării pentru că o carte poate ajunge în câteva momente în orice colț al lumii. Nu este nevoie de curier, vamă, cheltuieli în plus. Însă prefer cartea în format fizic.

B.N.: Atunci când te documentezi pentru carte, o faci individual sau apelezi și la alte persoane care să te ajute și să îți împărtășească informații?
Individual.

B.N.: Ce autor este predominant în biblioteca ta?
Nichita Stănescu.

B.N.: Ce anume te împlinește ca autor?
Să știu că versurile mele au ajuns în inimile cititorilor și că s-au regăsit în ele.

B.N.: Ce părere ai despre veșnica dilemă: cartea sau filmul?
Filmul este util, mai ales pentru copiii de azi. Sunt mult mai receptivi la filme, la producții video, animații grafice. Însă cred că o carte te ajută să înțelegi și substratul, să cunoști detaliile, să extragi esențialul. Filmul îți oferă doar o privire de ansamblu.

B.N.: Dedici cuiva cartea ta?
Dedic cartea mea oricărui cititor care, citind poeziile mele, s-a liniștit puțin.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Profesorii și experții în educație oferindu-le copiilor libertatea de a citi o gamă mai largă de cărți, nu ce le este impus în programă. La școala unde predau, profesoarele de limba română au dotat biblioteca cu cărți pentru tineri, pentru copii și adolescenți și cred că elevii lor citesc mult mai mult decât în alte școli.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Activitatea mea poetică poate fi urmărită pe pagina de instagram “poeziilainceputdeanaliza” iar cartea poate fi cumpărată de la Librăria Constelații – www.coresi.ro sau de pe eMag.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Vă îndemn să citiți, să gustați din sensibilitatea poeziilor, să învățați cel puțin un lucru nou în fiecare zi și să nu uitați să vă bucurați de fiecare emoție. Lăsați-vă sentimentele să se dezvăluie, nu le inhibați, pentru a fi cu adevărat liberi.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022