Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ce ne poți spune despre tine?

M.L. Sunt medic de meserie, am 44 ani și sunt din Slobozia, Ialomița. Sunt practicant de Meditatie Transcendentala de câțiva ani buni, inițiat și în Reiki, Karuna și alte sisteme. 

E.I. De unde a pornit pasiunea pentru scris?

M.L. E o poveste haioasă. Prin 2007-2008, am încercat să vorbesc cu un prieten la un pahar de vin, despre spiritualitate. Nu am reușit întrucât el respingea de fiecare dată subiectul. Văzând lucrul acesta m-am hotărât să-mi scriu gândurile la acea vreme, pentru că am considerat că am ceva valoros de spus. Și așa au apărut primele două jurnale. Jurnalul Căutării de Sine și Jurnalul Inițiatic. Așa că, să-ți răspund la întrebare, pasiunea pentru scris vine din nevoia de a împărtăși adevăr.

E.I. De unde a pornit inspirația pentru cartea ”Picătura şi Oceanul”?

M.L. Proiectul este unul mai vechi, din 2012, când mi-am propus să scriu o carte despre TOT. Aici am vrut să împărtășesc oamenilor pregătiți, Adevărul. Acel Adevăr scris cu ”A”. Nu am fost pregătit însă la momentul respectiv, nu aveam suficientă informație pentru a scrie o asemenea carte, nu aveam nivelul de Conștiință necesar pentru a dezvolta un asemenea proiect, așa că a trebuit să dureze un pic. Cam opt ani 🙂

E.I. Ce îți dorești să transmiți prin cartea  ”Picătura şi Oceanul”?

M.L. Vreau să transmit adevăruri de mult ascunse în diferite cercuri mai mult sau mai puțin mistice. Cartea esoterică este o carte pentru așa numiții inițiați. Eu am vrut prin această carte să aduc acele adevăruri ascunse, ținute numai în anumite cercuri, să aduc așadar  acele adevăruri în fața tuturor. Această carte este din perspectiva mea, un adevărat manual de spiritualitate. Ea se citește cu creionul în mână, se subliniază pasaje, propoziții, se fac scheme pe marginea paginii și adnotări. Citind-o și făcând ce scrie acolo, vei ajunge să experimentezi stări superioare de Conștiință, meditând evident, în funcție de karma fiecăruia și nu numai că Îl vei cunoaște pe Dumnezeu, sau Transcendența sau Divinitatea cum îmi place să-i spun, dar vei cunoaște și lumile energetice care trăiesc alături de noi dar de care, din păcate nu suntem conștienți.

E.I. Aveți autori care vă inspiră sau totul este din interior?

M.L. În spiritualitate adevărurile se învață de la învățători dar acestea trebuie trecute prin sita gândirii fiecăruia. Și nu numai a gândirii, mai există o sită dar nu o pot defini. Probabil a sufletului, pentru că un adevăr cand este înțeles, se produce un soi de acceptare, de asumare, de apartenență al acelui adevăr. Adevărul lui se transformă în adevărul tău. Altfel nu poate fi acceptat ca fiind un adevăr, este doar o informație dată de cineva către tine. Abia după ce îl asumi devine adevărul tău și îl poți propovădui. Așa că, să-ți răspund la întrebare, adevărurile sunt luate de la sfinți din diverse religii ( pentru că Adevărul este doar unul singur, spus altfel, precum o aceeași casă care văzută din unghiuri diferite pare diferită, așa și Adevărul propovăduit de mai mulți oameni practicanți ai diferitelor religii pare diferit. Dar în esență, este unul și același),de fapt din cărțile lor.

E.I. Urmează o altă carte sau un alt volum?

M.L. Nu știu la momentul acesta. Consider că am spus ce aveam de spus. Sigur, pe măsură ce voi crește în nivel de Conștiință, lucrurile se vor așeza altfel, așa că, cine știe?

E.I. Dacă viața dumneavoastră ar fi pusă într-un roman care ar fi titlul?

M.L.  Picătura și Oceanul 🙂

E.I. Poate înlocui scrisul un psiholog?

M.L. Da, cred asta, dar am convingerea că ar trebui să fie un jurnal. Chiar sfătuiesc unii pacienți să scrie problemele psihologice pe care ei le conștientizează la momentul acela și să arunce sau să dea foc foii respective după ce au scris, după ce s-au descărcat.

E.I. Ce vă sensibilizează cel mai mult?

M.L. Nu știu, cred că copiii. Și florile.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

M.L.  Pe www.cartespirituala.ro. Activitatea mea nu cred că este de urmărit. Dacă voi face cursuri sau dacă mai am ceva de scris, am să anunț pe pagina mea de facebook.

E.I. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

M.L.  Da, să citească în continuare, să citească pentru că dezvoltând inteligența vor fi mai greu de manipulat. Să citească ce vor ei, dar la un moment dat, să citească spiritualitate. Pentru că din punctul meu de vedere, este cartea din care înveți unde trăiești, cum să trăiești și care este scopul vieții pe planetă.