Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autorul Mihail Eduard Staicu.

R: Mihail Eduard Staicu este un nimeni. Un tip ce iubește și urăște oamenii în același timp. Este doar un fiu de mamă, frate de soră mai mare, soț de cea mai frumoasă femeie din lume, „tată” de un akita japonez și un teribil încăpățânat. Este un oarecare, un om obișnuit pe care-l întâlnești pe strada sau în magazin, fără să iasă în evidența cu ceva special și care nu-și dorește altceva decât sa trăiască într-o lume mai bună. 

Î: Care a fost prima dumneavoastră carte publicată?

R: ”SALES – The way of life”, a fost prima carte publicată.

Î: Ce v-a motivat să scrieți?

R: Totul a pornit de la o carte de vânzări citită și care m-a enervat groaznic căci nu transmitea absolut nimic, nu simțeam nici un mesaj sau emoție ci doar pură teorie pe care nu o înțelegeam și fără aplicabilitate în viața de zi cu zi. Următorul gând a fost : pot face mai bine de atât, creându-mi propria „biblie” și care în primul rând să mă ajute să mă mențină cu picioarele pe pământ ori de câte ori am tendința de a uita lucrurile esențiale în viața și misiunea mea pe pământ și în al doilea gând a fost acela de a transmite celorlalți mesajul că dacă eu am reușit să evoluez folosind această „filozofie” de viață, pot încuraja și pe ceilalți sa creadă in ei și să evolueze încât sa devină proprii eroi și stăpânii universurilor lor și dacă voi reuși sa conving măcar o persoana, misiunea mea este îndeplinită. Din fericire mesajul dorit a ajuns la mult mai multe persoane decăt la una, iar asta pentru mine reprezintă misiunea îndeplinită și „succesul” absolut.

Î: De ce ați ales să scrieți despre arta vânzărilor?

R: Pentru că vânzările fac parte din viața noastră zilnică, în care toți suntem cumpărători sau vânzători, dar fără sa fim conștienți despre asta. Cartea, în cea mai mare măsură, este despre dezvoltare personală și atingerea potențialului maxim al fiecărui individ dintre noi și mai puțin despre vânzări. Este o lectură „pământeană” (conform descrierii unei dragi cititoare) ușor de citit și pe înțelesul tuturor, fără un limbaj complicat sau teorii plictisitoare și cică ”singura carte la care nu adormi după a treia pagină” (conform descrierii unui cititor drag). Mesajul principal este despre conștientizarea riscurilor cauzate de zona de confort, înfruntarea temerilor și dezvoltarea calităților personale și abilităților profesionale, atingandu-și potențialul maxim, indiferent de profesie, vârstă sau nivelul educației.

Î: Cum a reacționat publicul la scrierile dvs?

R: Din fericire mult mai bine decât mă așteptam. Nu există nici o satisfacție mai mare decât să primesc un feedback pozitiv în care o persoană îmi spune ca această carte l-a ajutat să iasă din zona de confort sau sa fie mai curajos urmandu-și visurile, ori că această carte reprezintă un stimul de care avea nevoie în acel moment realizând că poate obține și mai multe beneficii de la viață sau că a fost un imbold pentru a-și seta noi obiective indiferent de vârstă sau poziție în carieră și poate cel mai plăcut a fost acela că un cititor a realizat faptul că vânzarea nu este o profesie și un mare bau-bau, ci un mod de viață și că de fapt vânzarea înseamnă convingerea celor din jurul nostru să creadă și să investească în noi sentimente sau lucruri materiale.

Î: Lucrați la o nouă carte în prezent?

R: Da și Nu. DA, am început înșiruirea unor cuvinte pe o nouă coală de hârtie dar de ceva timp sunt blocat emoțional și momentan nu am puterea de a continua. NU va fi o continuare a primei cărți, deci nu va fi despre vânzări sau dezvoltarea personală.

Î: Ce vreți să educați în cititori prin cărțile dvs?

R: Această carte nu este despre mine, acest NIMENI sau educarea cuiva, ci despre oameni în general și conștientizarea lor că sunt ființe umane extraordinare și fascinante și că au puterea de a face lumea un loc mai bun, dar pentru început, trebuie să se schimbe pe ei înșiși.  

Î: Cum s-au vândut cărțile dvs în pandemie?

R: Mult mai bine comparativ cu această perioadă de vară.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R: Facebook: Mihail Eduard Staicu și Instagram: mihaileduardstaicu
Iar cărțile pot fi găsite pe site-urile date: Letras, Emag.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: În primul rând un mare MULȚUMESC pentru faptul că existați, citiți, încurajați lectura și cultura în România și că împreuna putem face țara un loc mai bun pentru noi și cei care vin din spate, asigurându-le un mediu propice dezvoltării lor personale și profesionale. Prezentul poate este al nostru, dar viitorul este al lor, celor care vin din urmă și care au mare nevoie ca fiecare dintre noi să „share-uiasca knowledge” și să investească în ei : încredere, susținere și informație. În al doilea rând doresc sa mulțumesc prietenilor de la Booknation, cei care depun eforturi uriașe și fac posibilă această grea misiune de a promova scriitori români și de a încuraja pe toți să citească, să se dezvolte și să își atingă obiectivele setate și îndeplini visurile, deși la început pare imposibil.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022