Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro
E.I. Pentru cititorii care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

 Mira: Desigur! În primul rând vreau să se știe că scrisul pentru mine e o pasiune. Iar eu am de ceva timp trei joburi cu normă întreagă. Primul e cel de mamă a doi copii: un băiețel de cinci ani: Tudor și a unei fetițe care de-abia a împlinit trei ani: Iulia. Cel de-al doilea e cel de soție și totodată de gospodină în casă. Iar cel de-al treilea e cel din spital pentru că lucrez într-un institut al sănătății.
   Pasiunea pentru scris am descoperit-o de puțin timp, dar mi-am dat seama că fiecare persoană vine pe acest pământ cu un dar. Depinde de fiecare în parte dacă îl descoperă sau nu.

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

Mira: Aici ar fi mai multe de spus. Cred că dintotdeauna am avut înclinație spre literatură și istorie. Cu gramatica și matematica mi-a fost însă mai greu. Încă din copilărie mi-a plăcut să citesc și îmi amintesc cu drag timpul petrecut printre rafturile interminabile ale bibliotecii din școală. Mi-a fost întotdeauna ușor să fac compuneri sau o caracterizare a unui personaj, descrieri sau rezumate și acest lucru nu mi se părea ca altor persoane un lucru foarte greu. Pasiunea pentru scris însă am descoperit-o în concediu de maternitate când pur și simplu într-un moment de inspirație am deschis o foaie în word și am dat frâu liber imaginației.

E.I.  Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

Mira: Dacă vorbim strict de ,, Menage..." aici nu cred că mi-a trebuit prea multă cercetare. Dimpotrivă am dat doar drumul imaginație ajutată de puțină fantezie. Știu că la un moment dat în viață cu toții le avem, doar că nu orice persoană este dispusă să o și pună pe hârtie. În altă ordine de idei în volumul de povestiri: ,,Lună plină" cercetarea a fost mai mult decât necesară. A fost foarte important să aflu cât mai multe detalii despre fiecare personaj în parte, altfel nu aveam cum să duc povestirea la bun sfârșit!

E.I. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

Mira:  Cum era de așteptat e clar una din literatura obligatorie pentru copiii din clasele primare. Dar deși cred că pare absurd e și una dintre cărțile mele preferate: ,, Din lumea celor care nu cuvântă" de Emil Gârleanu.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența dintre stilul tău și a altor scriitori?

Mira: Dacă ne referim strict la ,,Menage..." stilul meu e unul liber, ușor, ,,citibil" dacă pot spune așa. Dar în același timp e  captivant și incitant, iar pe alocuri are și un limbaj puțin mai colorat. Altfel nu s-ar numi roman erotic!
  Am citit foarte multe romane erotice. (trebuie să recunosc că iubesc acest fel de literatură) Unele dintre ele mi-au plăcut dar cu greu le-aș mai citi și a doua oară. Pe altele le-am considerat o pierdere de timp și am renunțat să le mai citesc după primele douăzeci de pagini. Dar cele mai multe dintre ele deși le-am citit totuși până la capăt au fost pentru mine o mare dezamăgire. Așa că după cum am mai spus într-un moment de inspirație am dat drumul unei fantezii ( pe care mai toată lumea o are) și am scris un roman erotic cu un limbaj aparte. Exact așa cum aș  vrea eu să citesc dacă aș pune mâna pe un astfel de gen. Și sunt ferm convinsă că nu doar eu prefer un: ,, Menage..."!

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

Mira: Cred că prima ar fi cititul. Și nu orice și oricând! De obicei seara după o zi încărcată de muncă prefer să mă întind în pat și să pun mâna pe o carte bună. Nu obișnuiesc să mă uit la știri sau telenovele. La cât de multe lucruri am de făcut într-o zi simt câteodată că nu îmi mai ajunge timpul.
 O altă pasiune ar fi filmul și teatru. Îmi plac cele bune și de calitate și de fiecare dată când am timp merg la cinema sau la Teatrul Național din Iași.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

 Mira:  Cum am mai spus sunt un om ocupat, aș vrea să am mai mult timp liber la dispoziție iar în zilele când îmi propun să scriu se poate întâmpla să nu am inspirație și oricât de mult m-aș strădui am impresia că nimic nu-mi iese așa cum vreau. Dar sunt și zile când vreau doar să stau și să scriu dar nu am timp, pentru că unele lucruri din viața de zi cu zi sunt câteodată mult mai importante. Acum știu că inspirația nu vine oricum și oricând!

E.I. Cum vezi scrisul ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

Mira: Pentru mine a fost și va rămâne o pasiune. Niciodată nu am văzut scrisul ca pe o corvoadă. Pur și simplu mi-am lăsat imaginația să zboare, desigur că au fost și momente de logică când a trebuit să mă gândesc bine la unele scene de dragoste la care am muncit mai mult timp. Ideea mea a fost simplă la început: am vrut să scriu un roman erotic pe placul meu și cam atât! Greul a început de abia după ce l-am terminat...

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

Mira: După cum am spus nu mi-a fost ușor la început dar cea care mi-a dat o mână de ajutor a fost Editura Steff din Iași. Pe situl lor puteți găsi și comanda cartea mea. De asemenea o puteți găsi și pe pagina de Facebook ,,Cartea Menage." Mulțumesc frumos!

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii Booknation.ro?

Mira: Părerea mea ca și cititor dar în cazul de față ca autor e că: 
,,Dacă citești un roman erotic și nu trezește nimic în tine, mai bine te apuci de citit un acatist! Cred că ți-ar prinde mult mai bine..."