Interviu cu Nataliea Albu, autoarea cărții „Înainte și după școală”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Nataliea Albu: Salut!

Sunt Nataliea Albu, psiholog la Academia de Studii Economice din București. Lucrez cu tinerii, îi consiliez și le sunt ghid în luarea deciziei informate în carieră și împreună reușim să discutăm despre bariere, etichete și curaj.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

N.A. Scrisul a făcut parte din exprimarea mea toată viața. La început au fost poeziile publicate doar pe internet. Gândurile și speranțele exprimate în versuri și aprecierile cititorilor mi-au dat încrederea de care aveam nevoie să fac pași.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea “Înainte și după școală – Interviuri motivaționale de carieră”?

N.A. Sunt 21 de povești de viață și carieră cu eroi care au reușit în România sau în plan internațional, oameni pe care i-am cunoscut. Ei povestesc cum și-au construit „brandul personal”. Intenția cărții este de a le prezenta tinerilor modele de studenți care au reușit. Fiecare poveste conține semințe de înțelepciune, lecții de viață și recomandări pentru carieră, care pot înlocui lipsa de experiență pe piața muncii și în școala vieții.

La final este prezentată o sinteză a competențelor de succes și un autointerviu.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

N.A. Neîncrederea tinerilor în reușită, (non) modelele prezentate în general în mass media, nevoia de a avea povești adevărate cu eroi vii, palpabili, oameni cu care să poată lua legătura.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

N.A. Uite că aici m-ai încuiat! Înclin spre analiză, spre lucruri palpabile, cu impact direct. Dorința mea este de a reuși cu fiecare persoană care vine în cabinet ca, la plecare, să fie un alt om, să iasă cu un plus de valoare. Am convingerea că fiecare cititor va simți la fel..

E.I. În prezent lucrezi la o nouă carte?

N.A. Da, este în curs de pregătire să intre sub tipar. Este tot o carte de interviuri, cu povești senzaționale și va fi lansată în primul trimestru al anului viitor și va marca ieșirea mea anticipată la pensie .

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

N.A. Deși peste 5 ani voi fi încă o tânără pensionară, mă văd promovând valorile reușitei în viață tot prin cărți de dezvoltare personală și conferențiind pe tema lor.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

N.A. Lucrez într-un mediu academic, provocator. Workshop-urile pe care le ținem pe diverse teme de dezvoltare personală, implicarea în activități sociale, mă fac vizibilă și activă. Mă simt minunat să primesc un salut de la cineva cunoscut (foști studenți) chiar și-n locuri neașteptate…

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

N.A. Aștept cu interes părerea voastră la parcurgerea auto-chestionarului de la final și de ce nu am scrie împreună volumul al doilea? Viața este o dinamică continuă și fiecare experiență împărtășită poate aduce valoare în viața semenului.

Fiți personaje în cartea mea!

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

N.A.Librăria Editurii ASE (se află la intrarea în clădirea „Virgil Madgearu”, Calea Dorobanților, nr. 15-17 

Vă mulțumesc!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.