Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation.ro: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Nedelcu Florina: Bună ziua dragi cititori! Mă numesc Florina Nedelcu, sunt o persoana dinamică, activă, veselă, pregătită mereu în a accepta schimbările care apar pe parcursul vieții. Pasiunea pentru scris cred că a existat dintotdeauna în interiorul meu, însă de puțin timp am descoperit-o, punând astfel pe hârtie primul roman: Octavele iubirii.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
N.F.: Povestea cărții este una de dragoste, care se țese pe un drum destul de anevoios, cu multe obstacole și situații neașteptate. Natura întâmplărilor sunt prinse cumva în polaritate, ducând de multe ori personajele în fața alegerilor; prin asta oferindu-le cititorilor plimbarea într-un carusel al permanentei stări de suspans.

B.N.: Cum s-a născut cartea?
N.F.: Într-o zi oarecare, pur și simplu am luat laptop-ul în brațe și am început să scriu. Nu îmi formasem nicio idee despre ce aveam să scriu, doar am lăsat să curgă cuvintele și am conceput pe parcurs povestea, asemeni unui puzzle.

B.N.: Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?
N.F.: Consider că această pasiune a fost mereu, doar întâlnirea cu ea s-a lăsat așteptată. Mi-a plăcut mereu să citesc, să mă regăsesc printre paginile cărților, să trăiesc momentele descrise, să-mi folosesc imaginația, vizualizând în detaliu scenele prezentate. Cumva, s-a născut dorința scrierii propriei cărți, pornind astfel pe acest drum.

B.N.: Ce te inspiră să scrii?
N.F.: Contează foarte mult locul în care scrii, în primul rând. Deconectarea de la tot ce înseamnă cotidian este un mare plus, pentru a putea intra întru totul în poveste și a fi una cu ea. Nu orice moment este prielnic în a așterne pe hârtie, un factor esențial este și starea ta, care poate pune într-o lumină sau alta ceea ce vrei să transmiți.

B.N.: Este important titlul pentru impactul cărții?
N.F.: Desigur! Titlul trebuie să atragă cititorul, să-i transmită ceva sau, cel puțin, să-l facă curios.

B.N.: Ai citit vreo carte care să te inspire să scrii?
N.F.: Da. Mi-am amintit foarte mult de cartea Pe aripile vântului de Margaret Mitchell, pe parcursul perioadei în care am scris.

B.N.: În prezent lucrezi la o nouă carte?
N.F.: Momentan lucrez la un volum de poezii.

B.N.: Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat?
N.F.: Îi adresez toate mulțumirile mamei mele, care mi-a fost alături în perioada în care am scris cartea, și care m-a susținut și în publicarea ei.

B.N.: E adevărat că arta scrisului expune slăbiciunile autorului în fața cititorului? Dacă da, pentru care slăbiciune te temi cel mai mult?
N.F.: Cu siguranță, dar este necesar ca cititorul să interpreteze foarte bine ce îi transmite autorul, pentru a-și da seama de slăbiciunile acestuia și a desluși adevăratele trăiri, ascunse în spatele literelor.

B.N.: Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
N.F.: Cartea a fost publicată la editura Letras. A fost prima editură la care am trimis scrierea și de la care am primit și un răspuns pozitiv.

B.N.: Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
N.F.: Susținerea financiară sau mai bine spus costurile mici. Cu siguranță sunt mulți scriitori care n-au reușit să ducă la bun sfârșit proiectul propus, din cauza sumelor necesare de achitat în demararea acestuia.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
N.F.: Cărțile pot fi achiziționate pe Libris.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation:ro?
N.F.: Aștept cu nerăbdare feedback-ul vostru! Vă îmbrățișez!

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE NEDELCU FLORINA ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!