E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?!

N.I. Ca și informații personale sunt o fericită mamă a doi copii minunați ; o fire simplă, rebelă și independentă. Veșnic îndrăgostită de viață, îmi trăiesc iubirea, fericirea și pasiunea pentru artă la poalele munților Oraviței alături de un minunat artist, pictor și profesor Iulian Paul Paneacu.

,,Am fost o călătoare nefericită în căutarea fericirii. Rătăcindu-mi curajul prin întunericul vieții, mi-am descoperit propria lumină interioară…Lumină ce se manifestă prin inspirația creatoare a sufletului ce tânjește să-și împărtășească povestea.”

„Rebelă și pasională, atrasă de misterul unei lumi nevăzute, am căzut în adevărul fără sfârșit al necunoscutei Existențe.”

 E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

N.I. Nu a fost un moment exact, scriu de când mă știu, însă scriam doar pentru mine. Fiind o fire mă extremistă și trecând cu ușurință de la o stare de bucurie la o stare de tristețe, mă regăseam adesea în stările care mă copleșeau; atunci îmi asortam rima nu numai la cuvinte, ci și la situația prezentă de viață. Rima m-a ajutat întotdeauna să mi observ în profunzime starea interioară și astfel s-au născut versurile.

E.I. Îți mai imaginezi viața fără scris?

N.I. Păi ar fi ca un Eu fără Mine. Scrisul face parte din mine, e ca o putere independentă de mine; fiind pură inspirație, practic pot doar să o ascult fără să o controlez.

 E.I. Care este cartea ta preferată din copilărie?

N.I. Fără îndoială ,,Singur pe lume” de Hector Malot, carte pe care am citit-o de două ori pe la vârsta aproximativă de 12 ani; am fost impresionată până la lacrimi amintindu-mi și acum acele emoții pe care le am simțit în copilărie.

E.I. Care este cea mai dificilă parte a procesului tău artistic?

N.I. Offf, atunci când intervin momentele mai puțin plăcute de lipsă de energie, de concentrare și pur și simplu de chef pentru orice, timp în care mă sperii că mi-am pierdut cu totul orice fel de inspirație. Bineînțeles că mai sunt și acele momente când mă apucă acea conștientizare a faptului că lumea nu mai cumpără și nu mai sunt interesați să citească o carte, cu atât mai puțin versuri, și în acele momente spun întotdeauna că nu mai scriu nimic și nu mai public nimic…, dar îmi revin pentru că nu mă pot abține să scriu.

 E.I. Ce îți place să faci când nu scrii?

N.I. Păi eu am fost mereu pasionată de arta culinară, activitate pe care am desfășurat-o la modul profesional. Mai nou sunt pasionată de grădinărit, chiar în prezent lucrăm la o seră în propria grădină. Activități care mă relaxează și mă liniștesc, ceea ce îmi dezvoltă creativitatea și inspirația.

 E.I. Ce crede familia ta despre cărțile tale?

N.I. Copii cât și părinții sunt plăcut impresionați de dezvoltarea mea artistică într-un timp relativ scurt. Consider tematica scrierilor mele ca fiind înclinată mai mult spre evoluție socială și spirituală, și ei cunoscându-mi această filozofie de viață spre deschidere la nou chiar mă susțin și le mulțumesc.

 E.I. Care a fost unul dintre cele mai surprinzătoare lucruri pe care l-ai învățat la crearea cărților.

N.I. Păi având în vedere că orice creație are la bază o sursă de inspirație, și eu la rândul îmi potolesc curiozitatea prin citit. Cu cât citeam mai mult, și aici vorbesc de filozofie ( psihologie analitică), fizică cuantică, spiritualitate, acestea îmi hrăneau mie curiozitatea, cu atât îmi doream să ofer mai mult; cu cât ofeream mai mult ,cu atât se dezvolta mai profund setea mea de cunoaștere; cunoașterea și creativitatea sunt interconectate una cu alta, acest lucru m-a surprins pe mine, faptul că toți suntem creatori și toți facem parte din evoluția lumii.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile.

N.I. Pe pagina de facebook ,, Versuri Reale” unde există link-ul site-ului și unde puteți accesa butonul ,,cumpără” pentru toate cele trei volume de versuri ,,Versuri Reale” , cât și cartea de tip proză ,,Căsătoria, o impotență socială”. Le mai puteți comanda online de la editura Libris editorial.
Mi-ar fi plăcut să se poată cumpăra cu ușurință din orice librărie, însă mi s-a spus că acest lucru este posibil doar în urma cererii de titlul al cărților.

 E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

N.I. Sfaturi și sugestii nu-mi place să dau, consider propriile experiențe cele mai importante lecții pentru evoluția personală a fiecăruia. Însă mi-ar plăcea să le pot încuraja cumva curiozitatea, cunoașterea și deschiderea spre nou pentru că pe lumea asta doar schimbarea rămâne neschimbată.