E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

O.A. Am crezut că îmi va fi foarte ușor să răspund la această întrebare, să vorbesc despre mine… și totuși constat cu oarecare mirare că nu e așa. Sunt o moldoveancă încăpățânată, “slobodă la gură” și directă. Iubesc cuvintele, iubesc cărțile, iubesc oamenii, iubesc animalele. În general, iubesc. Altfel nu știu să trăiesc. Mă consider o femeie împlinită, cu cariera și o familia la care am visat întotdeauna…

E.I. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

O.A. Cred că m-am născut cu această pasiune. E ceva ereditar. Încă din clasele primare am descoperit că îmi place să scriu. Vacanțele la țară la bunici, joaca pe asfalt în fața blocului… toate au fost pentru mine prilejuri de povești așternute pe hârtie la școală. Prima dragoste și prima dezamăgire… și ele au reprezentat o sursă de inspirație pentru poeziile scrise pe ascuns, în camera mică din casa părintească.
Pierderea eroilor copilăriei și adolescenței mele, petrecută într-o goană lugubră, m-a aruncat din nou în patima scrisului. Încercând să uit, să-mi ocup mintea, mi-am redescoperit această imensă plăcere.

E.I. Ai folosit ca personaj în carte ta pe cineva din viața reală?

O.A. Tot ceea ce am scris în carte pleacă de la experiențele mele de viață, de la trăirile și sentimentele mele. Cei care vor avea plăcerea să o răsfoiască, vor vedea cu siguranță că am folosit în repetate rânduri exemplul personal.

E.I. Ai nevoie de un loc special unde să scrii?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

O.A. Nu, nu am nevoie de un loc special. Inspirația mă “lovește”, de multe ori, în cele mai nepotrivite locuri sau momente. Și atunci o las să preia controlul. Scriu oriunde, oricând consider că am ceva de spus.

E.I. Cum crezi că stilul tău de a scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

O.A. Așa cum m-am schimbat și eu, ca persoană. De la copila timidă și adolescenta retrasă, la femeia hotărâtă, care nu se ascunde în spatele cuvintelor, ci le folosește pentru a se arăta așa cum este.

E.I. Care este filmul tău preferat bazat pe o carte?

O.A. Numele trandafirului.

E.I. Cine este eroul tău literar?

O.A. Eugenie Grandet. Sunt o mare fană a realismului.

E.I. Care a fost momentul în care ai decis să publici prima carte?

O.A. Momentul în care m-am hotărât să public? A fost atunci când dragii mei prieteni Carla, Dan și Răzvan mi-au spus: “Fă-o!”, adică la scurtă vreme după ce începusem să scriu, oarecum timid, pe blogul meu.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

O.A. Cu drag îi aștept pe toți cei cărora activitatea mea le suscită interesul pe blogul By me (https://www.facebook.com/markutza/).

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

O.A. Pe cititorii BookNation.ro vreau doar să îi asigur de tot respectul meu și să le recomand cu mare căldură să nu renunțe niciodată la pasiunea pentru cărți. Citiți! Orice, oricând, oriunde!