Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î. Cine e Oana Istrate în viața de zi cu zi, atunci când nu e scriitor?

R. Sunt dascăl, absolventă a Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității Lucian Blaga – Sibiu, profesor de limba și literatura romană. În definitiv, întregul meu univers gravitează în jurul ideii de literatură, de epic și de compoziție scrisă. Toate acestea rezumă astfel răspunsul întrebării dumneavoastră într-un singur enunț semnificativ… nu sunt decât un om care iubeste literatura…

Î. De ce ai scris o carte pentru copii și nu una adresată adulților?

R. Consider că fiecare scriitor ar trebui să zugrăvească în cuvinte o carte potrivită propriei personalități. Să adopte acel gen literar cu care sufletul său se simte indubitabil combatibil. Bunăoară, premiza acestei întrebări se află în însusi relatarea mea de la sfârsitul cărții. Din dragoste pentru literatură dar și prin prisma meseriei, dorința mea a fost aceea de a creea o cărticică veselă și moralizatoare care conține o serie de povestioare pentru copii, acestea surprind cu ajutorul narațiunii, a descrierii și a limbajului artistic aventurile unui cățeluș pe nume Țopănel. Scopul cărții mele este acela de a-i familiariza pe micuții lectori cu diverse aspecte din regnul vegetal și animal și totodată de a le îmbunătății calitatea limbajului și a comunicării.

Î. Ce vis ți-ai îndeplinit prin această carte?

R. Uneori visăm visuri, alteori, muncim pentru a le săvârși. Prin “Țopănel” mi-am îndeplinit eterna reverie, aceea de a mă numi creator de operă literară.

Î. Ce te-a inspirat să-l creezi pe Ţopănel?

R. Lumea în care trăiesc și mă dezvolt ca ființă. Universul meu zilnic, elevii mei, copiii mei, pățaniile și aventurile lor năstrușnice, natura și miile de vietăți care ne înconjoară. Lumea copilăriei a fost și va rămâne pentru mine un tărâm vesel și melodios, un adevărat izvor de inspirație literară.

Î. Cu ce gând sau emoție îți dorești să rămână copiii în urma lecturii?

R. Fiecare carte are rolul ei in viață, aceasta educă, îmbogățeşte vocabularul, dezvoltă imaginația, face viața mai ușoară și mai frumoasă. Îmi doresc ca micii lectori ai povestioarelor mele să experimenteze toate aceste stări și să parcurgă, alături de personajele cărții emoții de iubire, fericire, entuziasm și admirație pentru tot ceea ce reprezintă natură, animăluț, copilărie. E cert și știm cu toții, dintotdeauna accesul copiilor la cultură s-a făcut prin literatură. E lumea prin care sufletul lor pur se dezvoltă, crește, zboară pe aripile imaginației în universuri pline de candoare și aventuri, puterea ei crescând o dată cu acumularea cunoştințelor.

Î. Ai un mesaj pentru cititorii tăi, prichindei?

R. Dragi prichindei, am creat această carte pentru voi! Vă invit să-l însoțim pe Țopănel și pe amicii săi în minunatele sale aventuri și să aflăm multe lucruri noi și drăgălașe despre lumea care ne înconjoară, o lume plină de iubire și prețuire pentru tot ceea ce înseamnă natură, animăluț, insectă, viața.

Î. Urmează o nouă carte sau un alt volum?

R. Da, mi-am propus să aștern pe hârtie și alte aventuri interesante din lumea poznașelor animăluțe ce populează nestingherite gradina bunicuței Lina. Astfel, motănelul, purcelușul și ieduțul vor porni și ei în curând în căutarea propriilor aventuri.

Î. Ce păreri ai primit până acum despre carte?

R. Sunt mândră să constat că mica mea cărticică a fost primită cu mult entuziasm atât de către cei micuți cât și de către cititorul adult.

Î. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R. Cititorii pot găsi detalii despre carte si despre evoluția distribuției sale pe piața de carte momentan pe blogul meu de scriitor, facebook, instagram precum și pe pagina oficială a Editurii Art Creativ Bucureşti. Urmează în curând ca “Țopănel” să ajungă de asemenea și pe rafturile librăriilor online și fizice existente în țara noastră.

Î. Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation.ro?

R. Vă invit să citim! Să citim orice, romane clasice și contemporane, cărți despre viață, visuri, iubire și copilărie… Cărți fantastice, dramaturgie, poezie, religioase, istorice și filosofice.
Dar să citim…
E timpul s-aruncăm o privire în jurul nostru pentru a putea observa cu părere de rău că cititul, ca hrană pentru suflet se reduce, lectura e uitată, nevoia de a te dezvolta spiritual devine o deprindere din ce in ce mai rară. Lumea modernă atrage inevitabil dupa ea în neant cuvântul scris, adevăratele valori ce înnobilau cândva, nu demult, ființa umană.
Şi pentru toate acestea, să ne aducem aminte mereu, indiferent de amplitudinea impactului tehnologiei în viața noastră, de rolul primordial pe care îl poate avea literatura, pentru mine, pentru tine, pentru noi toți…

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!