Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Oxana Barbu: Mă numesc Barbu Oxana. Sunt din Republica Moldova. Satul Selemet raionul Cimişlia. Sunt autoarea cărții “Naivitate de copil şi dragoste de viață”. Care a fost editată şi lansată în toamna anului 2017. La moment lucrez la cartea a doua. ”PUTEREA DE A FI LEBĂDĂ”

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?
O.B. Atunci când scriu o carte cercetarea este foarte importantă. Deoarece scriu despre orice trăire, emoție, suferință, bucurie, trădare din propria viață.

E.I. Scriitori sunt adesea asociați cu persoanele singuratice. Există vreun adevăr în asta?
O.B. Sunt de acord. Cititorul vede total diferit de ce vede omul de rând. Înțelege diferit. De aceea unii scriitori preferă singurătatea. Inclusiv şi eu.

E.I. Poate fi considerată o meserie activitatea unui scriitor?
O.B. De ce nu? Desigur. Atâta timp cât scriitorul este apreciat de public şi scrie suflet, scriitorul este solicitat. Pentru a scrie la solicitarea oamenilor simpli. Îi poate aduce un venit bun, dacă scrierile lui ating coardele sufletului.

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?
O.B. În momentul în am publicat prima carte, în primul rând m-am simțit împlinită sufleteşte. După care am simțit sentimentul de bucurie, atunci când elevii, şcolii din localitate au recitat versurile mele. Au fost momente plăcute. Momente de neuitat.

E.I. Ai nevoie de un loc special unde să scrii?
O.B. Nu este nevoie să mă retrag într-un loc special, pentru a scrie. E important să fie linişte pentru a-mi aduna gândurile.

E.I. Ce reprezintă titlul cărții pentru tine?
O.B. Titlul cărții mele, înseamnă “Dragostea de Viață”.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
O.B. Cititorii pot urmări activitatea pe pagina mea personală de facebook. Iar cărțile le pot procura de la mine personal.

E.I. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
O.B. Cartea a fost editată la editura Tehnica-Info din Chişinău. Am ales anume această editură, deoarece m-a atras formatul cărților.

E.I. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
O.B. Pieței de carte din România, în primul rând îi lipsesc cititorii. Deoarece societatea din zilele noastre nu prea citeşte. Mai mult se axează pe cărțile on-line, sau cel mai trist nu citesc deloc.

E.I. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
O.B. Cea mai mare promovare din viața unui poet din România este în primul rând editură calitativă. Apoi publicul. Şi desigur aprecierile oamenilor.

E.I. Se poate trăi din scris în România? E acesta un obiectiv la care aspiri?
O.B. Nu cred că în genere se poate trăi doar din scris. Nu doar în România dar şi în întreaga lume. Nu acesta a fost obiectivul, când am scris prima carte. Întotdeauna am scris, scriu, şi voi scrie, pentru că asta îmi cere sufletul.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
O.B. Activitatea mea poate fi urmărită pe pagina personală de facebook. Iar cărțile pot fi cumpărate direct de la mine.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii Booknation.ro?
O.B. Stimați cititori ai paginii Booknation. ro accesați cât mai des pagina respectivă pentru a vă delecta cu lectură pe placul tuturor. Şi pentru a afla cât mai multă informație interesantă despre activitatea scriitorilor din diferite țări.