Interviu cu Posedaru-Andrada-Cosmina, autoarea cărții “Ochiul Pisicii”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Posedaru-Andrada-Cosmina: Nu sunt prea multe de zis despre mine.Sunt o fată normală, o introvertită timidă, iubitoare de știință și filosofie.Realistă în gândire și destul de practică am o paletă imaginativă de milioane de culori pe care abia aștept să le aștern pe o pânză.Una din caracteristicile mele principale este simțul umorului.O însușire negativă ar fi simțul autocritic care îmi dă de furca, dar mă și ajută să dau tot ce am mai bun în tot ceea ce fac. Iubesc animalele, muzica, natura și de sigur să citesc și să scriu.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

P.A.C. Scrisul a fost prezent în viața mea de când am învățat efectiv să transpun alfabetul pe o foaie. Copil fiind scriam povești despre prințese și tărâmuri magice pline de aventuri și creaturi fantastice. Am început cu basme, apoi scrieri tip jurnal, povești inspirate din desenele animate la care mă uitam. Apoi am evoluat la mici povestiri și texte lirice care au apărut chiar în revista școlii mele. În prezent m-am axat oarecum pe cărți polițiste.

E.I. Cum s-a născut cartea “Ochiul Pisicii “?

P.A.C. Atunci când eram în liceu avusesem o tentativă să scriu ceva mai lung, mai detaliat, dar proiectul a eșuat lamentabil destul de repede. Însă continuăm să am idei așa că m-am hotărât să scriu ceva ce voi duce la capăt. Din fericire, colega mea de banca îmi împărtășea pasiunea pentru scris și am început să lucrăm în tandem, fiecare la firul ei narativ, și ne trimiteam una alteia ultimele pagini scrise. În felul acesta ne-am încurajat una pe alta, și spre fericirea mea am reușit să scriu prima mea carte. Nu contează ce voi mai scrie, Ochiul Pisicii va rămâne mereu proiectul care mi-a dat curajul să continui să încerc.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

P.A.C. Stilul meu de a scrie e presărat cu mult sarcasm și ironie. La fel ca orice alt scriitor am expresiile mele specifice, modul meu de a construi o propoziție, felul meu de a ‚„pune problema”. Nu sunt o adepta foarte mare a descrierii și tind să ma axez mai mult pe acțiune și personaje. Poate nu este cel mai strălucit stil din lume, dar este al meu și îmi dau toată silința să îl cizelez și șlefuiesc în continuare. Îmi place să cred că sunt suficient de volatila în modul de a scrie, și asta se observa în cărțile mele. Ochiul Pisicii este scris într-un mod poate putin neșlefuit și chiar amatoricesc, dar continui să evoluez până voi ajunge unde îmi doresc.

E.I. Poți să ne spui în trei cuvinte cum este viața unui om care a publicat o carte?

P.A.C. Intimidantă, atunci când oamenii încep să te întrebe despre asta, mai ales atunci când ești o persoană mai retrasă.Fericită, când cititorii vorbesc pe limba ta și trăiesc alături de personajele tale, lăsându-se purtați de trăirile lor. Și de sigur palpitantă, atunci când ai atâtea idei pentru un proiect nou și abea aștepți să le pui la punct ca să poți schița o nouă planetă în universul tău literar.

E.I. Ce valoare crezi că oferi prin cartea ta?

P.A.C. Sper că Ochiul Pisicii oferă cititorilor un spațiu plăcut în care pot evada din cotidian.Un zâmbet pe buze, o distracție de moment, poate ceva ușor ce pot frunzări înainte de culcare.Este o carte accesibilă și potrivită tuturor iubitorilor de acțiune și cărți polițiste, dar și celor ce căută puțin amuzament și poate puțină dragoste? Atât cititorii începători cât și cei mai avansați se pot bucura de experiența completă a acestei cărți, fără să se chinuie prea mult.Valoarea tuturor cărților mele se măsoară în răspunsul cititorilor.Dacă există măcar o persoană pentru care vor fi neprețuite, undeva într-un viitor îndepărtat, eu voi fi fericită.

E.I. Care a fost unul dintre cele mai surprinzătoare lucruri pe care le-ai învățat în crearea cărților?

P.A.C. Surprinzător a fost să descopăr toate detaliile tehnice care sunt necesare.Ideea ta poate fi una extrem de simplistă dar structura din spatele ei trebuie să fie exacta. Să alegi sau inventezi locații, să creezi un profil fiecărui personaj în care trebuie să continuie să să încadreze sau din care să evolueze în urma întâmplărilor. Toate micile lucruri care trebuie reținute chiar te pot sabota atunci când scrii și îți dai seama că ai uitat sau omis un amănunt important sau nesignifiant din biografia personajelor. Documentarea este al ordinea zilei, și uneori este despre cele mai ciudate lucruri. Îmi amintesc că la un moment dat pentru Ochiul Pisicii a trebuit să studiez tipuri de ceai până am ales ceva ce s-a potrivit personajului meu principal. Partea tehnică este pentru mine cea mai neplăcută, dar imperios necesară. Nu poți construi o casă pe o fundație instabilă.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?

P.A.C. Momentan nu am participat din păcate la nici un eveniment literar.Dar acest lucru se va schimba destul de curând. Pe 20 Octombrie voi avea lansarea de carte oficială, organizată de către Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Braila. De asemenea aș dori să particip și la Târgul de Carte Gaudeamus din noiembrie și la orice târg de carte la care voi avea ocazia și posibilitatea.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

P.A.C. Toată activitatea mea este la îndemâna cititorilor pe pagina mea de Facebook  .De asemenea detalii mai amănunțite despre mine și cărțile mele se găsesc cu ușurință pe site-ul meu. Cărțile pot fi comandate atât de pe site cât și contactându-mă direct printr-un email la adresa andradacosminaposedaru@gmai.com , un telefon la numărul 0757172899 sau mai simplu printr-un mesaj pe pagina mea de facebook.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

P.A.C. Cititorilor doresc să le mulțumesc în avans dacă vor considera că, prima mea carte am merita citită. Nu este nici pe departe cea mai bună carte din lume dar este punctul din care am început și nu pot decât să fiu mândră de asta.Nu este nevoie să aparții unei anumite categorii de cititor ca să poți gusta farmecul Ochiului Pisicii. Este o carte pentru și la îndemâna tuturor. Sper că această mică bucățică a imaginație mele să vă poarte pe urmele unui mister și să se dovedească în final o aventură plăcută. Le mulțumesc atât celora care vor simpatiza cu personajele și vor aprecia cartea, cât și celora ce vor descoperi că pentru ei cartea pur și simplu nu este suficient. Le mulțumesc pentru că îmi oferă șansa să fac ceea ce îmi place, să continui să creez noi stele pentru cerul lor mental, sau pentru că îmi oferă critica necesară perfecționării.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.