Interviu cu Raluca Sandu, autoarea cărții “Aștept Răspuns”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Raluca Sandu: Sunt conservatoare. Poate prea conservatoare pentru modernitatea lumii noastre și îmi place mult movul, cafeaua cu lapte și ploaia. Sunt născută și crescută în Timișoara, îmi doresc și mă pregătesc pentru a deveni Trainer, motiv pentru care dezvolt un canal de youtube, iar studiile…departe de tot ce înseamnă literatura sau matematica de-o potrivă, le-am făcut la Universitatea Politehnica…însă chiar și așa tot ce știu să fac mai bine e să scriu.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

R.S. Am început să scriu pe la vârsta de 13 ani. Făceam tot felul de poezioare pe care le am și azi într-o agenda. Dar abia pe la 16 ani am început cu adevarat să scriu și să mă iau în serios. Atunci am început să scriu Aștept Răspuns.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea “Aștept Răspuns”?

 R.S. Este prima mea carte și singura finalizată până acum. E o carte pe cât de naivă pe atât de interesantă și buclucașa aș spune, motiv pentru care îi rog pe cititori să fie îngăduitori cu mine. Ar mai fi loc de îmbunătățiri, dar cred că aș strica puțin manifestarea universului meu adolescentin de atunci dacă aș lăsa adultul de acum să intervină. Pe de altă parte  știi vorba aia…ai grijă ce scrii că s-ar putea să se întâmple? Sunt multe lucruri din carte care s-au adeverit în ultimii ani, lucru care m-a fascinat și m-a și speriat în același timp.

E.I. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

 R.S. Eram în clasa a X-a și ni se preda ’’La țigănci’’ de Mircea Eliade. M-a fascinat atât de mult încât mi-am spus că și eu pot scrie așa ceva. Și am început o poveste de 8 pagini. A rămas la ’’dospit’’ o vreme și când am reluat-o, țin minte și acum că era într-o vacanță de iarnă de două săptămâni. Am scris-o până la final. Mai am și acum manuscrisul. În timp am deviat puțin de la povestea inițială ca să nu creez o copie. Aștept Răspuns este rezultatul universului meu interior la cei 16, 17  ani plini de naivitate și inocență.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și al altor scriitori?

 R.S. Puterea de a merge adânc în esența lucrurilor. Sunt romantică și asta se vede mult în Aștept Răspuns, celelalte scrieri pun mai mult accent pe analiză și introspecție,  dar o fac într-un mod pe cât de clar pe atât de pur și captivant aș îndrăzni să spun, deducând din reacțiile cititorilor în recenziile lăsate pe site-urile pe care a mai fost distribuită.

E.I. În prezent lucrezi la o noua carte?

 R.S. Da. Versiunea în limba italiana a cărții este finalizată și urmează să fie corectată,  sper să o pot publica tot anul acesta. Apoi mai este un volum de poezii tot în limba italiana ca urmare a experiențelor mele în mobilitățile de studiu în care am fost plecată, care este și el aproape finalizat. Un alt proiect interesant este cartea „The Beauty Psychology”. Este o carte de dezvoltare personală în limba engleză care este traducerea cu completări majore a micro cărții ”Dependența  afectivă și alte droguri sociale”  care se poate citi gratuit pe Google play sau direct din pagina de Facebook a blogului. Cei care nu o găsesc o pot primi la cerere.

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

 R.S. Grea întrebare. Dincolo de a spera la vreun statut prefer să mă țin în continuare de treabă și să las timpul și munca să mă ducă la rezultatele care îmi sunt menite. Dacă ești serios și muncești pentru visele tale e greu să nu se întâmple și lucruri bune.

E.I. Cât de activă ești pe social media?

 R.S. Destul de activă. Sunt prezentă pe Facebook și pe canalul meu de Youtube unde abordez diverse teme de dezvoltare personală și călătorii, vă invit cu drag să vedeți despre ce este vorba.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

R.S. Mă bucur să-i întâlnesc prin intermediul acestui interviu și le doresc să rămână atât alături de voi cât și de mine în călătoria minunată a pasiunii pentru literatură.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R.S. Îi aștept cu drag  pe  blog.

Pe pagina de Facebook a blogului, unde îmi doresc să dezvolt o comunitate frumoasă, dar și pe canalul meu de youtube.

iar cartea poate fi comandată momentan de pe Amazon.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.