Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Î: Ne-ar face o mare plăcere să descoperim cine este autoarea Remina Radu.

R: Pe scurt: fire foarte retrasă, are mai multe defecte decât calități, movie junkie, uneori fumează prea mult și, aparent, vorbește despre ea la persoana a III-a. Ordinea e complet aleatorie.

Î: Fidelitatea este un ideal irealizabil sau ceva accesibil tuturor?

R: O întrebare interesantă, cu multe straturi, căreia nu aș putea să-i dau un răspuns concret. Dacă pornim de la premisa că omul nu este în esență o ființă monogamă, monogamia fiind mai degrabă o convenție culturală, și nu una naturală, probabil că fidelitatea este un ideal irealizabil. Din perspectivă idealistă, însă, considerând infidelitatea o chestiune de alegere, atunci  reversul ar putea fi ceva accesibil tuturor.

Î: În ce moment ai decis că vrei să scrii prima ta carte? 

R: Acum câțiva ani, am trecut printr-o perioadă foarte ciudată în care mă închisesem în mintea mea, lucru care se întâmplă foarte des, oricum. Pentru că era multă gălăgie acolo, a trebuit să găsesc o soluție de-a face toate vocile din capul meu să vorbească în altă parte. Așa că le-am “închis” în laptop. Târziu mi-am dat seama că adunasem suficient material pentru o carte și am început să structurez narațiunea sub forma unui roman. Deci, în cazul meu, nu a fost un moment Evrika!”, ci mai degrabă unul Ia stai, bă, puțin…”

Î: Care este mesajul transmis cititorilor prin cărțile tale?

R: Eu scriu pentru entertainment, nu pentru a transmite un mesaj anume. Cărțile mele nu sunt nici de natură motivațională, nici de dezvoltare personală, nici colecții de sfaturi de viață. Nu mă interesează să formez opinii și nu vreau să fiu asociată cu un astfel de statut. Dacă cineva s-a regăsit incidental în vreunul dintre personaje sau în subiect, minunat.

Î: Putem iubi mai multe persoane odată?

R: Cu siguranță. Evident, nu în aceeași măsură, nu cu aceeași intensitate și nu pentru aceeași durată de timp.

Î: Ai scris la un moment dat: ‘’Nu fac propagandă desfrâului. Sau poate fac’’. Până la urmă, care este răspunsul?

R: Nu era o dilemă personală pentru care să fi căutat elucidare, a fost o frazare pe care am folosit-o mai degrabă pentru efect dramatic, mai ales dacă e citită sotto-voce.

Î: Planifici să mai publici ceva în perioada următoare?

 

R: Nu îmi fac planuri de obicei. De fapt, nu îmi fac planuri niciodată. Acum mă străduiesc să termin cartea la care lucrez haotic de aproape un an și care este ceva complet nou și diferit pentru mine. Dacă va fi publicată sau nu, voi trece podul ăla când voi ajunge acolo (cum spunem noi, americanii).

Î: Care a fost prima părere pe care ați primit-o despre cartea dvs?

R: Negativă, evident, dar camuflată într-un mod interesant. Extrapolând: Mi-a plăcut foarte mult stilul, (autoironia și umorul autoarei, DAR nu m-am regăsit în personaj și nu m-a încântat finalul cărții.Personajul principal este totuși o anti-eroină”, deci cred că reacția a fost una naturală. În ceea ce privește deznodământul, am ales ca povestea să aibă un final deschis, nu am vrut să mă duc nici în sfera Tolstoi, nici să optez pentru vreo altă formă de poetic justice sau happy ending, căci cine sunt eu să-mi pedepsesc personajele? Eu doar prezint firul narativ și las cititorul să fie judecător și călău.

Î: Unde îți pot urmări cititori noștri activitatea?

R:Activitate” este mult spus, atât contul de Facebook, cât și cel de Insta fiind folosite predominant pentru promovarea cărților mele –  Hai să ne prefacem și azi” și Minute până la miezul nopții” – și pentru prezentarea campaniilor editurii Bookzone.

Î: Ai un mesaj pentru comunitatea BookNation?

R: Sigur. Fără să întru în prea multe detalii, mesajul meu ar fi: E ok să nu fii ok tot timpul, e ok să iei o pauză de la rolul pe care cei din jurul tău se așteaptă să-l joci, și să-ți dai timp ție și sănătății tale mentale, e ok să fii diferit și să nu-i lași pe cei din jur să te închidă în cutiile croite pe tiparele sociale. Nu trișa procesul de recuperare în urma unei traume de orice natură ar fi ea și nu uita că a cere ajutor este o dovadă de putere, și nu o slăbiciune.

P.S.: Sprijiniți autorii români, și iubiți și câinii vagabonzi. Sau invers, nu contează.

 

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!