Interviu cu Rodica Maria Mijaiche, autoarea romanului „Anotimpul iubirii”

Săptămâna aceasta o cunoaștem pe Rodica Maria Mijaiche o autoare pe gustul meu (iubesc romanele de dragoste). M-am bucura foarte mult atunci când Rodica Maria a acceptat să ne ofere acest interviu, să vedem ce răspunsuri ne-a oferit la întrebările noastre.

Istrate Emanuela: Pentru cei care nu au avut ocazia să vă cunoască, ne puteți spune câteva lucruri despre dvs.?

Rodica Mijaiche: Mă numesc Rodica Mijaiche, am 34 de ani și lucrez într-un birou notarial. Am un program foarte încărcat, dar întotdeauna îmi fac timp pentru pasiunile mele. Sunt o fire comunicativă, dar, din păcate, cu o doză cam mică de optimism. Sunt o persoană directă, care prețuiește sinceritatea și loialitatea.

I.E. De cele mai multe ori este dificil să ne descoperim pasiunea. Dvs. cum v-ați descoperit pasiunea pentru scris?

R.M. Cred că din punctul acesta de vedere am fost privilegiată. Am fost și sunt pasionată de citit. De aici și până la scris a fost doar un pas. Am avut norocul ca în liceu să am profesori care mi-au hrănit apetitul pentru literatură.  Multitudinea de proiecte literare pe care le-am făcut în timpul liceului mi-au deschis porțile către o lume frumoasă: cea a scrisului.

I.E. Care a fost inspirația dvs pentru prima carte pe care ați scris-o?

R.M. Prima carte este și primul volum dintr-o serie. Este vorba de „Anotimpul iubirii” din seria Anotimpuri. Romanul a luat naștere ca urmare a unor evenimente ce-au avut loc în viața mea. Cred că a fost modul meu de a face față situației și de a trece peste. Ceea ce nu m-am așteptat, dar m-a bucurat foarte mult, a fost că povestea de dragoste din Anamaria și Adrian, personajele principale, a fost primită atât de bine de cititori. Tocmai de aceea am decis că trebuie să existe și o continuare.

I.E. De ce ar trebui oamenii să citească „Anotimpul iubirii” și „Secrete”? Care sunt esențele cu care o să rămână cititorii?

R.M. Îmi place să creionez personaje puternice, fie că sunt pozitive sau negative.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

În „Anotimpul iubirii” avem un cuplu care învață să acorde o nouă șansă iubirii, dar și unei vieți noi, unor noi începuturi. Ceea ce este foarte greu pentru oameni care nu mai au încredere sau simt că se pierd de-a lungul acestui drum anevoios. Este o minunată poveste de dragoste.

„Secrete” este un thriller psihologic. Este un roman pe care l-am scris cu mare plăcere, pentru că am avut o paletă largă de caractere pe care să le combin. Romanul prezintă, în paralele, viețile mai multor personaje, toate având același numitor comun: un tablou. Un obiect de valoare ce le schimbă viețile și pentru care unii ar ucide. Și chiar o fac. Urmăriri. Crime. Dar și doza perfectă de romantism. Sunt doar câteva din ingredientele care cred eu că atrag cititorii acestui gen literar.

I.E. Aveți un scriitor străin sau român ca și model? Acea persoană care să vă inspire?

R.M. E greu de ales, dar voi opta pentru Douglas Preston și Lincoln Child. Creatorii seriei de succes „Pendergast”.

I.E. Recent ați publicat o carte nouă „Pasiuni ascunse”. Care este povestea acestui roman?

R.M. Da. Este vorba despre „New York. Pasiuni Ascunse”, primul volum din seria „Pasiuni” și se poate precomanda deja de pe site-ul editurii Librex Publishing. Seria mai are trei volume: Roma-Pasiuni întunecate; Londra-Pasiuni dezlănțuite și J&C-Pasiune în dans.

În primul volum facem cunoștință cu Alyssa Martinez și Alexander Chase.

Alyssa Martinez, se consideră o fată simplă, dacă este ca cineva să se ia după propria ei descriere. Dar cea mai mare șansă îi este oferită când primește postul de asistent personal al Marelui Alexander Chase, bărbatul după care toate femeile suspină. Felul ei închis și secretele ce le ascunde o fac să pară o tânără misterioasă, dar și invidiată de colegele ei.

Alexander Chase, fondatorul publicației de succes, The Chase, știe că totul în viață se obține prin multă muncă și, de ce nu, folosind și toate mijloacele necesare pentru a obține ceea ce-și dorește. Iar acum singurul lucru pe care și-l dorește este femeia misterioasă pe care a cunoscut-o la petrecerea lui Carlo Di Angeli. O petrecere la care invitații sunt aleși pe sprânceană.

Fiecare volum aduce în prim-plan, diferite cupluri, dar fără a le pune în umbră pe celelalte. Seria este scrisă prin prisma personajelor pentru a face ca trăirile cititorului să fie mult mai intense. Este o serie pasională.

I.E. Ce sfat ați avea pentru scriitori la început de drum? Care este cel mai important lucru pe care trebuie să îl respecte pe acest drum?

R.M. Să-și respecte munca. Să scrie cu pasiune și să accepte și critici, nu doar laude.

I.E. Unde vă pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

R.M. Mă pot găsi pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/rodicamijaicheautor/?ref=aymt_homepage_panel și pe Instagram: https://www.instagram.com/rodicamijaiche/

Cărțile mele pot fi cumpărate de pe site-ul editurii Librex Publishing. Cu aceasta ocazie vreau sa mulțumesc echipei editoriale Librex Publishing pentru încrederea pe care mi-au acordat-o mie și colegilor mei autori.

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

R.M. Voi lăsa ca citatul meu preferat să vorbească pentru mine: “Pe inima si pe gândurile mele numai eu sunt si voi fi stăpân cât voi trăi.” Liviu Rebreanu

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Mirela Barbalata
    Reply

    Am citit cartea “anotimpul iubirii” si mi-a placut. Cartea “Secrete ” ma asteapta cuminte in bibliuoteca sa o citesc. Succes in continuare Rodica ! 🙂 <3

POST A COMMENT.