Interviu cu Savu Elena Corina, autoarea cărții „Aripi smulse”

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Savu Elena Corina: În câteva cuvinte pot spune că sunt: sinceră, directă și dețin un spirit analitic excesiv. Totodată, sunt o persoană simplă și visătoare.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

S.E.C. Începuturile sunt undeva departe, prin școala generală, când făceam compuneri. În liceu a urmat un jurnal de călătorie despre Egipt. După terminarea liceului am renunțat la scris pentru a urma idealurile mărețe făurite în copilărie. Scrisul nu se afla printre ele. Totuși, atunci când viața nu oferă numai trandafiri parfumați ci și spinii lor, scrisul a revenit în viața mea ca o terapie pentru suflet. Am decis să încep călătoria pe un forum, cu un roman intitulat O inimă… două vieți.

Apoi, a urmat romanul Aripi smulse, îndrăznind să-l public în anul 2015 și să-l republic în anul 2016. Cu timpul au apărut două antologii naționale și o antologie internațională. Participând la ateliere de scriere creativă, pot promite că pe viitor o să public un volum de poezie.

Eu și scrisul cred că am fost predestinați. Ne-am pierdut, ne-am regăsit și sper să rămânem împreună pană la adânci bătrâneți.

E.I. Cum s-a născut cartea  „Aripi smulse”?

S.E.C. Romanul Aripi smulse a venit într-un moment de restriște din viața mea. În acel moment aveam atâta nevoie de un refugiu, de o modalitate de a exprima ceea ce simțeam, fără a fi nevoită să strig la toți și la toate. În perioada aceea îmi doream foarte mult să vizitez Mexicul și eram fascinată de cărțile de tarot. Astfel, acțiunea romanului Aripi smulse se desfășoară în Mexic (totul cu specific mexican, de la nume și până la gastronomie), crimele se execută după un joc al semnificațiilor cărților de tarot, aducând un plus de mister poveștii. Toate acestea vin la pachet cu trăiri intense și situații limită.

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

E.I. Cum vezi scrisul, ca pe o pasiune sau ca pe un loc de muncă?

S.E.C. Scrisul este, incontestabil, o pasiune. Mi-ar fi plăcut să fie un loc de muncă, având ca singur scop creația sub toate formele sale. Ar fi o încântare chiar și trezitul de dimineață.

E.I. Care este filmul tău preferat bazat pe o carte?

S.E.C. O să aleg Moromeții de pe plaiurile mioritice și Mizerabilii de dincolo de graniță.

E.I. Cum crezi că stilul tău de a scrie s-a schimbat de-a lungul anilor?

S.E.C. Ca subiect abordat, am rămas în zona romanelor polițiste pline de mister. Ca stil cred că sunt mai bine ancorată la realitatea trăirilor. Încerc să creez personaje cu care cititorul să poată empatiza. De asemenea, acord o atenție deosebită locului acțiunii, făcând un studiu de caz amănunțit (străzi, restaurante, cafenele, repere istorice etc.).

E.I. Pe plan literar unde te vezi peste 5 ani?

S.E.C. Aș vrea să privesc puțin mai aproape… Îmi doresc să-mi lansez cărțile la târguri de carte pentru a-i întâlni pe toți acei oameni minunați care mi-au citit cărțile și m-au sprijinit în toți acești ani.

Ca să răspund totuși la întrebare, pot să spun că am făcut demersuri pentru ca romanul Aripi smulse să fie transformat în film. (Rămâne de văzut dacă se poate concretiza în 5 ani ).

Plus mai multe cărți publicate.

E.I. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai participat?

S.E.C. Atât cât îmi permite timpul. Ultimele evenimente au fost atelierele de scriere creativă și o serată literară de zilele lui Nichita Stănescu, unde am avut onoarea de a-mi lansa și romanul.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

S.E.C. Cititul nu dăunează sănătății, dar provoacă o dependență frumoasă și palpitantă.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

S.E.C. Cine dorește să urmărească ce mai făuresc, mă pot găsi pe pagina de  facebook  și pe blog-ul.Cartea se găsește pe site-ul editurii Smart Publishing, pe elefant, pe libris și pe emag.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.