Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Carolina Hills: Bună tuturor! Numele meu este Carolina, dar prietenii îmi spun Caro. Sunt mamă a trei copilași minunați, un scriitor dacă aș putea spune, încă de mic copil, de când am început prima dată să aștern cu pixul pe hârtie poeziile pe care le scriam doar pentru mine. Apoi cu timpul am început să scriu povești scurte și de câțiva ani m-am axat pe romane care au la bază realismul.

Am devenit autor (un cuvânt care și acum mă face să cred că visez) de acum un an de când am publicat primele trei volume din seria Iubirea mi-a salvat viața. Pe lângă asta, mai scriu și pe o platformă online de vreo patru ani încoace, fiind punctul de unde am pornit. În prezent lucrez la volumul 4 din serie, ultimul de altfel (nu știu sigur când va fi publicat) în paralel cu o altă serie la care am început să scriu de ceva vreme, sperând ca într-un viitor nu foarte îndepărtat, să le țin și pe acestea în brațe. Cititor sunt doar atunci când îmi permite timpul și, bineînțeles, cei trei prichindei care îmi aduc un zâmbet pe buze cu năzbâtiile lor.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
C.H.: Seria „Iubirea mi-a salvat viața” este în sine una cât se poate de complexă, în care doi tineri total diferiți din toate punctele de vedere, ajung să învețe că trecutul nu are cum să învingă ceea ce le-a pregătit viitorul. Pentru început, totul a luat naștere de la idea unei fete independente, puternică, indiferent prin câte greutăți a trecut și încă trece, dar care se poate descurca în orice împrejurime.

Despre acel curaj care se naște dintr-o speranță răsărită din neant într-o lume în care haosul domnește la tot pasul, iubirea chiar poate salva o viață. Acea viață lipsită de iubire, de afecțiunea, ce ajunge să fie regretată de fiecare dată din cauza durerii ce atinge cote maxime, zguduind viața protagonistei. Acea viață petrecută în umilințe, bătăi și secrete care odată scoase la suprafață pot schimba cursul unei vieți la o sută optzeci de grade.

Încercările la care ajung să fie supuși cei doi îi fac să se respingă, dar totodată să se și atragă, ca în final barierele ce le îngrădeau inimile să cadă înainte ca orgoliul să preia din nou controlul. Drumul spre un final fericit e pavat cu obstacole, însă doar ei știu cum să-l învingă atât împreună, cât și de unii singuri.

B.N.: Ce reprezintă titlul cărții pentru tine, ca scriitor?
C.H.: Iubirea în sine poate vindeca un suflet, o inimă, chiar și o viață dacă e presărată acolo unde și când trebuie. De aceea titlul seriei, Iubirea mi-a salvat viața, aduce în prim plan sacrificiul pe care fiecare personaj în parte e dispus să-l facă pentru cei pe care îi iubesc, fără să le pese de consecințe sau de faptul că își pot pierde viața ca să-i salveze pe ceilalți.

B.N.: Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?
C.H.: M-am jucat dintotdeauna cu imaginația, dezvoltând și creând povești în mintea mea, însă abia după ce am avut curajul să aștern într-un caiet o poveste scurtă am știut că vreau să scriu. Mi-a plăcut mult ceea ce a ieșit chiar dacă nu a fost ceva wow, dar atunci când profesoara mea de română din profesională mi-a spus scurt că am o imaginație destul de bogată (asta după ce îmi citise povestea pe care am scris-o) și că ar trebui să fac ceva cu aceasta, m-am pus serios pe scris, mai ales că în mintea mea deja duceam o bătălie aprigă cu poveștile care doreau să iasă la suprafață.

B.N.: Cine a avut rolul cel mai importat în cultivarea pasiunii tale pentru lectură și carte?
C.H.: Părinții mei în primul rând. Mama fusese cea care citea, încă de mic copil pe oriunde apuca, chiar și acum mai citește, deși o face mai rar, iar tata fusese cel care scria poezii. Cred că mi s-a transmis prin sânge, deși cu scrisul am cochetat de mică, cu lecturatul în schimb am făcut-o cu mult mai târziu. Țin minte că văzusem un trailer despre un film cu vampiri și asta m-a atras foarte mult (de când mă știu filmele despre vampiri și vârcolaci m-au fascinat), așa că am început să caut câteva informații despre ce ar fi vorba, dând astfel peste seria Amurg care m-a introdus în universul cititului.

B.N.: Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?
C.H.: Viața în sine aș putea spune, deoarece întreaga serie are la bază realismul. Lucruri care se întâmplă chiar și în viața reală zi de zi, minut după minut, împletind totul cu ficțiunea.

B.N.: Scriitorii sunt adesea asociați cu persoanele singuratice. Există vreun adevăr în asta?
C.H.: Atunci când ne așezăm în fața laptopului ne deconectăm de tot ceea ce ține de exterior, de acea monotonie cu care suntem obișnuiți și pășim în lumea creată, fiind doar noi și personajele. De aceea n-aș putea spune că suntem niște persoane singuratice :)))

B.N.: Care este cel mai important lucru la o carte în opinia ta?
C.H.: Modul în care te face să simți atunci când citești, ca făcând parte din lumea creată. Fiind o persoană care merge mult pe feelingul poveștii în sine, cred că este destul de important acest aspect, dar depinde mult și de complexitatea cu care sunt construite personajele în parte.

B.N.: Dacă ai scrie o carte despre viața ta, cărei perioade i-ai dedica cel mai mult timp?
C.H.: O întrebare destul de grea, dar cred că aș dedica fiecărei perioade în parte la fel de mult timp.

B.N.: Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
C.H.: În prezent lucrez cu editura Stylished, unde am fost întâmpinată cu mare căldură de către niște oameni minunați care mi-au oferit oportunitatea de a-mi publica cărțile, prezentându-mi încă de la bun început toate informațiile necesare colaborării. Este o editură relativ nouă pe piața din România.

B.N.: Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
C.H.: Pofta românilor de a citi, de a simți fiecare poveste în parte cu sufletul.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
C.H.: Pot fi găsită atât pe Facebook, cât și pe Instagram, precum și pe site-ul editurii Stylished.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
C.H.: La final aș vrea doar să spun: crede mai mult în tine, în ceea ce faci sau în ceea ce scrii și nu renunța chiar dacă drumul e plin de obstacole. În viață mai trebuie să și riști ca să câștigi, întrucât viața e ca un roller coaster. Trăiește-o înainte să ajungi la final, nu pune pauză, căci nu o vei putea relua de la început.