Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
T.I.Horia: Numele meu este Talpazan Ionuț Horia, am 32 de ani, locuiesc în orașul Pitești, județul Argeș. Sunt o persoană optimistă, o fire glumeață, energică, plină de speranțe și vise mărețe. Prima mea apariție a fost la canalul de știri Argeș TV și la Chat and Spin Radio din Anglia.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
T.I.Horia: Prima carte se numește Destinul unui prinț- un roman fantastic inspirat din opera lui J.R.R. Tolkien, cu goblini, vrajitori, orci și ființe malefice. Povestea conține un iz de legendă în care puterile umane se combină cu cele ale dragonilor.

A doua carte, Îngeri păzitori- cartea de suflet scrisă în memoria mamei și a fratelui meu, două ființe dragi pe care le-am pierdut mult prea devreme din viața mea.

Cea de-a treia carte, o găsiți sub denumirea de 2020 Vremuri periculoase publicată în acest an ce relatează întâmplări reale din viața de zi cu zi, acțiunea desfășurându-se pe întregul nostru teritoriu minunat și anume România.

B.N. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?
T.I.Horia: Cărțile pe care le-am citit și filmele pe care le-am vizionat, m-au făcut să fiu pasionat de a așterne pe hârtie ideile și ceea ce simt combinând plăcerea de a retrăi ceea ce am citit și vizionat… făcându-mă să-mi realizez propria creație.

B.N. Cât de importantă este cercetarea când scrii o carte?
T.I.Horia: Cercetarea este foarte importantă pentru că mă ajută să-mi dezvolt și să-mi îmbunătățesc ideile.

B.N. Care a fost prima carte pe care ai citit-o?
T.I.Horia: Prima carte citită a fost un roman sau o literatură de aventură numită Colț Alb scrisă de Jack London, pe care o ador și o recomand cu drag.

B.N. Cum descrii stilul tău de a scrie?
T.I.Horia: Îmi place mult să îmbin atât descrierea cât și dialogul deși uneori folosesc mai mult dialogul, punându-mă în pielea personajului.

B.N. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?
T.I.Horia: Îmi place să citesc, să ascult muzică, să călătoresc, să vizitez locuri frumoase pentru că și ele sunt o altă sursă de inspirație în creația mea, să mă plimb cu bicicleta, să vizionez serialele preferate (DC, MARVEL), precum și filmele Harry Potter,Labirintul, Jocurile foamei….după cum știți există si cărți ale filmelor pe care le-am menționat.

B.N. Ai un obicei zilnic de a scrie?
T.I.Horia: Depinde, nu pot să spun că de fiecare dată scriu zilnic. Se întâmplă uneori să scriu zilnic și alteori nu… timpul nu-mi permite de fiecare dată…însă când imaginația își face apariția îmi notez ideile.

B.N. Poate fi considerată o meserie activitatea unui scriitor?
T.I.Horia: Activitatea unui scriitor nu consider că ar putea fi o meserie ci mai degrabă un hobby.

B.N. Simți că te energizează sau că te epuizează scrisul?
T.I.Horia: Scrisul nu mă epuizează niciodată, este oaza ce îmi oferă liniște și îmi da frâu imaginației.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
T.I.Horia: Am ales să public cartea cu editura Sfântul Ierarh Nicolae deoarece celelalte edituri la care am apelat mi-au spus că genul cărților mele nu coincid cu stilul lor editorial.

B.N. Care sunt scriitorii români care te-au marcat? Dar cei din literatura universală?
T.I.Horia: Scriitori români: Mihai Eminescu, Ion Creangă, Nichita Stănescu, Mihail Sadoveanu.
Scriitori din literatura universală: J.R.R. Tolkien, J.K. Rowling, Christopher Paolini.

B.N. Ai o carte pe care o recitești ocazional deși o cunoști pe dinafară?
T.I.Horia: Da, îmi place foarte mult să recitesc seria Eragon.

B.N. Trei cărți pe care oricine ar trebui să le citească și de ce:
T.I.Horia: Colț Alb – o poveste care demonstrează că și cele mai sălbatice ființe pot fi capabile de iubire și devotament.

Eragon – succesul acestei cărți a fost unul culminant determinându-i chiar și pe cei de la Fox să realizeze un film după primul volum.

Hobbitul – literatura fantasy pentru adulți și copii, o lectură absolut petru toate vârstele. Cei mici putând să-și dezvolte imaginația iar cei mari refugiindu-se în tărâmurile magice ale lui Tolkein.

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
T.I.Horia: Industria de carte din țara noastră este mult prea săracă pentru a-și permite să facă publicitate. În România cel mai bine se vând cărțile scrise de bloggeri și de vedetele autohtone ce apar la TV. ”Dacă apari la TV și scri o carte ai mai multe șanse către succes”

B.N. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
T.I.Horia: Consider că cea mai mare provocare pentru un scriitor este să mențină interesul viu al cititorilor săi și să le stârnească curiozitatea.

B.N. Se poate trăi din scris în România?
T.I.Horia: Nu cred că se poate trăi din scris în România și nici nu cred că se va putea vreodată deoarece cărțile faimoșilor autori străini sunt mult mai promovate decât ale noastre.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
T.I.Horia: Activitatea mea o puteți urmări pe grupul Magazin Play de unde le puteți achizitiona sau personal de la mine la numărul de telefon: 0748112858.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
T.I.Horia: Vă invit să-mi scrieți pe pagina mea personală de facebook pe cei care mi-ați citit cărțile pentru că sunt interesat să aflu și părerile voastre iar cei care nu ați apucat să le citiți vă invit cu mare drag să descoperiți ce stă în spatele minunatelor coperți. Vă mulțumesc!