Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Am reusit sa ma dedic pentru o buna perioada din viata proiectelor navale, fapt care mi-a oferit ocazia sa calatoresc foarte mult si sa intru in contact cu foarte multe persoane pe parcursul vietii, lucru care mi-a permis sa ajung sa cunosc in profunzime oarecum oamenii si pe cei din jur si m-a ajutat oarecum sa capat o experienta de viata pentru a putea scrie aceasta carte.
Momentan sunt pasionat de psihologie si de tot ce inseamna partea aceasta legata de esenta umana, legata de cunoastere, de psihic si de toate emotiile si sentimentele pe care le simtim in momentele de maxima intensitate.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Cartea a aparut intr-un context neasteptat, dupa ce in urma cu numai 4 ani am trecut printr-o perioada de depresie, am reusit intr-un final sa ies la lumina si sa realizez ca priveam lumea si toate experientele din viata mea dintr-o perspectiva total diferita, daca nu chiar opusa firii normale, asa ca a trebuit sa imi revizuiesc intreg caracterul si am inceput prin a-mi asterne toate gandurile intr-o agenda care in timp s-a umplut pentru a se transforma in cateva luni in manuscrisul unei carti. Oarecum scrisul a fost ceva neasteptat pentru mine, pentru ca era un proces pe care nu reusisem sa il mai realizez pana la momentul respectiv.

B.N.: Când ai avut acel declic care te-a făcut să realizezi pasiunea ta pentru cărți?
La varsta de 5 ani am avut un episod oarecum tulburator in care pentru o perioada am surzit, pur si simplu nu puteam auzi si am fost constrans sa fac ceva pentru a-mi umple timpul, in urmare m-am apucat sa invat alfabetul si ulterior am inceput sa citesc. A fost ceva extraordinar pentru mine sa pot sa citesc, pentru ca mi s-a deschis un univers nou nebanuit care avea sa ma impresioneze cu fiecare noua lectura.

B.N.: Numește cartea care te-a introdus în universul lecturii.
Dintre toate volumele copilariei, cred ca cel mai mult m-a influentat cartea „Poveste fara sfarsit”, scrisa de Michael Ende, care m-a inspirat sa ma alatur micutului Bastian, care in cautarea Fantaziei si in lupta cu Nimicul a trebuit sa patrunda in universul minunat al cartilor prin deschiderea unei povesti nespus de frumoase.

B.N.: Care este eroul tău de carte preferat?
Cred ca ar fi doi eroi ai copilariei, unul ar fi Bastian din „Poveste fara sfarsit”, scrisa de Michael Ende si Winnetou din romanele care ii poarta numele, scrise de Karl May

B.N.: Te implici în procesul de design al coperții cărții tale?
Da, m-am implicat in procesul de conceptie al copertii, am ales fotografia, textul de pe coperta, precum si tipul de scris si am fost placut surprins de rezultat.

B.N.: Care este topul internațional de carte în care ai vrea să ocupi prima poziție?
Frumoasa intrebare… cred ca mi-ar placea sa ma incadrez in genul de lectura motivationala sau de dezvoltare personala.

B.N.: Cum ți-a schimbat perioada de pandemie stilul de viață și tabieturile de scris?
Nu am fost afectat nici la munca si nici in viata de zi cu zi si am continuat sa scriu si sa revizuiesc manuscrisul in aceeasi maniera in care o faceam si pana la inceputul pandemiei.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Pentru ca promovez cititul si prin cartea pe care am publicat-o cred ca as fi de acord sa se expuna mult mai mult efectele benefice ale acestei indeletniciri atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, pentru ca toata lumea sa inteleaga ce inseamna cu adevarat acest gen de cunoastere si cat de departe te poate aduce, daca iti place cu adevarat. Personal am citit foarte multe carti de-a lungul anilor, din cauza conjuncturilor personale si mai apoi din placere si nu am avut decat beneficii de pe urma patrunderii in acest univers minunat.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Pe pagina personala de Facebook, Mihai Sgrumala si pot cumpara cartea de pe cateva site-uri printre care nominalizez doar cateva: site-ul editurii Letras, piata de carte, libraria Delfinul, libraria Alexandria.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Imi doresc ca aceasta carte sa va inspire si sa va puna pe ganduri asupra propriei persoane, sa va faca sa va cunoasteti mai bine si oarecum sa va aduca in punctul in care sa realizati daca stiti raspunsurile la urmatoarele intrebari:”Cine sunt?”, „Ce caut sa realizez in aceasta viata?” si „Pot oare sa fac o diferenta care sa conteze in propria viata sau in vietile altor oameni?”

Cartea pe care v-o propun este o lectura usoara, structurata pe capitole in ordine cronologica, din copilarie si pana la maturitate si trece prin toate etapele placute sau mai putin placute ale vietii, incercand sa aduca o completare sau o solutie a unor situatii complexe din punct de vedere emotional, privind lucrurile dintr-o perspectiva oarecum diferita asupra vietii care nu inceteaza niciodata sa ne predea diferite lectii prin experientele prin care trecem.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022