B.N.: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Stimați cititori, vă salut pe toți și vreau să mă prezint prin a vă spune că mă numesc Ștefania Pop și sunt autoarea cărții BATEL – răscumpărată din lumea drogurilor.

Pe lângă faptul că iubesc să scriu, și în sfârșit am avut curajul să public prima mea carte, mai am și alte pasiuni și job-uri: sunt soție, avem și o asociație, sunt PR și fotograf; lista ar putea continua dar eu prețuiesc și timpul dumneavoastră. Pe scurt, îmi place sa muncesc și să am activități interesante zi de zi.

Îmi place să ajut oamenii și cât îmi dă Dumnezeu putere vreau sa fiu de folos oamenilor din jurul meu.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
Ultima carte pe care am scris-o, și prima de altfel, este dedicată tinerilor, adulților si bătrânilor. Da, poate veți zâmbi – e amuzant răspunsul meu, oarecum, dar adevărul este ca trăim într-o lume care se denaturează de la o zi la alta iar noi, oamenii, am uitat cine suntem și ai cui suntem. Am scris cartea BATEL – răscumpărată din lumea drogurilor în speranța că voi veni, mai ales, în ajutorul celor care necesită ajutor, am scris-o pentru cei care vor să înțeleagă mai bine anumite aspecte legate de comportament și alegeri, nu în ultimul rând, am scris cartea aceasta ca să servească ca și mărturie celorlalți.

Îmi doresc ca această carte să ajungă pe mâna a cât mai multor tineri adolescenți, tineri pe care aș vrea să îi previn că viața și trecerea timpului sunt ireversibile – câteodată pierdem, câteodată câștigam DAR Dumnezeu are întotdeauna un plan cu noi.

Cartea BATEL – răscumpărată din lumea drogurilor prezintă felul în care am fost salvată de Dumnezeu din mocirla în care mă aflam și poate servi ca exemplu celor care trec prin situații asemănătoare cu cele prin care am trecut eu – și sunt sigură că aceștia nu sunt puțini.

B.N.: Ce lucruri te inspiră și te fac mai creativă?
Sunt câteva lucruri care mă inspiră: muzica, poveștile și dragoste lui Dumnezeu pentru om. Fiecare lucru luat în parte are frumusețea lui și misterul său, dar dintre toate, ultimul e cheia inspirației mele.

B.N.: Având în vedere experiența ta, ce lucruri dorești să schimbi în ceea ce privește stilul tău?
Luând în considerare experiența mea de până acum, mi-ar face plăcere să pot fi mai mult obiectivă decât subiectivă, în majoritatea cazurilor. Mi-ar place să îmi pun niște ochelari prin care să văd mai neutru și mai real.

B.N.: Care este genul de carte preferat?
Genul de carte pe care îl prefer este nuvela – nuvela este mai scurtă și concisă. Personal îmi place să parcurg repede lectura și să aflu rapid ce se întâmplă, să ajung la esență într-un timp scurt – în comparație cu alte genuri de carte.

B.N.: Ai un citat preferat?
Am mai multe citate preferate, și cu greu îl aleg pe acesta: “Uita-te la visele tale! Ele îți spun pentru ce trăiești și cine ești cu adevărat!” – Timothy Keller.

B.N.: Poate suna clișeic, dar care este cartea ta preferată?
Cartea mea preferată este: Chemarea la bucurie și durere, scrisă de Ajith Fernando.

B.N.: Câte cărți ai în bibliotecă?
Nu am foarte multe cărți în biblioteca fizică, mai multe se află pe computer, dar cu ocazia asta chiar le-am numărat și mai sunt 117 cărți. Am călătorit mult și multe dintre cărțile mele s-au “rătăcit pe drum” sau le-am dăruit, dar mă hrănesc suficient și permanent.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Da, știm asta! Nu toți împărtășim aceleași pasiuni, așa gândesc eu.

Sper să mai avem speranță în profesorii din școli. Consider ca aceștia încă mai pot avea influență asupra elevilor. Din experiența proprie vă povestesc ca nouă la școală “doamna” ne băga cărțile pe gât, dacă nu citeam ce aveam lectură, luam un 4 de toată frumusețea sau mai rău!

Mai în glumă mai în serios, dar știu că cititul este o chestiune de educație și antrenament. Sper și cred ca fiecare generație are și copii buni, ca pe vremea mea. Deci da – ei, profesorii pot schimba asta!

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Îmi puteți urmări întreaga activitate pe pagina de Facebook a cărții BATEL – răscumpărată din lumea drogurilor, care poartă același nume iar comenzi puteți face lăsându-mi un mesaj fie pe Facebook fie pe WhatsApp: 0757.126.238

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
În încheiere vreau să vă mulțumesc pentru răbdarea pe care ați avut-o citind acest interviu pe care îl scriu cu mult entuziasm și sper să citiți cu drag cartea BATEL – răscumpărată din lumea drogurilor. Abia aștept să scriu următorul interviu pentru următorul volum.

Vă prețuiesc,
Stefania Pop!