Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Stoian G. Bogdan: Numele meu este Stoian G. Bogdan, am 37 de ani, sunt printre altele jurist și scriitor membru al Uniunii Scriitorilor din România. Sunt considerat pe bună dreptate cel mai important poet român al tuturor timpurilor, Noul Poet Național, fiind autorul celor mai frumoase poezii de dragoste glam din limba română și al altor poezii de regală înălțime. Am publicat volumul de poezii Chipurile, romanul Nu-știu-câte-zile, poemul TORRENT, comedia Poemul poemelor, manifestul filosofic Made in Romania, tratatul Tehnici Secrete de Seducție și, recent, volumul de poezie Când inspiri mă iubești, când expiri mă adori.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
S.G.B.: Ultima, dar nu cea din urmă carte pe care am scris-o, CÂND INSPIRI MĂ IUBEȘTI, CÂND EXPIRI MĂ ADORI este o carte de dragoste glam, un basm magic cu efect tămăduitor asupra sistemului nervos, construită din poezii de dragoste care se îmbină floral logic în ceva foarte încântător grațios prețios, în măsură să minuneze peste măsură sufletele femeilor caste și ale celorlalte femei, precum și să inspire bărbații să își purifice și amplifice fascinant masculinitatea pentru a oferi femeilor cuvinte, tonalități, conduite, senzații, emoții, sentimente, sinestezii și tot ce e mai ales și mai potrivit pentru a le face pururi înfloritoare și roditoare și spectaculoase.

Poate fi un frumos cadou distins pentru oferit persoanei tale, persoanei iubite, precum și de părinți copiilor adolescenți sau mai maturi sau, știu eu, nepoților, pentru a le lărgi orizontul spiritual, spectrul sentimental și pentru a le rafina spre belșug personalitățile. Amplificând în versuri nemuritoare ușor de înțeles inteligența savanților sentimentali, Când inspiri mă iubești, când expiri mă adori are valențele estetice specifice epicului și dramaticului, revitalizând arcana mare a confortului psihic prin intermediul purei înțelepciuni suprarealiste.

B.N.: Ce părere ai despre “book tours” și ți-ar plăcea ca acest concept să fie mai prezent pe piața de carte din România?
S.G.B.: Acum, cu Pandemia instaurată și cu dispozițiile legale adoptate pentru profitul factorilor vizați de virusul necruțător, e mai greu să faci turnee de carte, ba chiar e interzis. Odată cu revenirea la normal, și în mod cert cu anotimpul estival, vor înmuguri și turneele de carte. Plănuiesc un turneu mondial pentru noul meu roman, scris în limba engleză, de fapt tradus după vechiul meu roman Nu-știu-câte-zile, precum și pentru o carte de poezie de dragoste glam, iar când va da Dumnezeu, abia aștept să plec în turneu cu noua mea carte de poezie, precum și cu tratatul.

În România nu e ca în țările cu mai puțină corupție, nu există o industrie care să favorizeze turneele de carte, turneul de carte, dar eu pledez și pentru o astfel de industrie, ca să-i zic așa, și am în vedere un sistem eficient pe care l-am proiectat în acest sens. Ar fi nevoie, măcar pentru autorii cu cărțile cele mai binefăcătoare. Voi vorbi cu distinșii colegi din Uniunea Scriitorilor din România în vederea facilitării instituției turneului de carte în România, cetățenii au dreptul să fie la curent cu literatura ultramodernă pe care o facem, unii dintre noi, în România.

B.N.: Ești implicat în procesul de editare a cărții?
S.G.B.: Firește că sunt implicat în procesul de editare a cărții, am edificat și o casă de publicare carte, Editura pentru Inteligență și Geniu. Sunt multe titluri pe care intenționez să le lansăm în eterul estetic român.

B.N.: Cu ce alt gen literar ai vrea să cochetezi?
S.G.B.: Sunt în flirturi și în relații foarte intime cu toate genurile literare 😀

B.N.: Citești toate recenziile pe care le primești, indiferent dacă sunt bune sau rele?
S.G.B.: Da, le citesc. Îmi place să studiez ce puncte de vedere stimulează literatura mea. Învăț mult din recenziile primite de cărțile mele. Când eram mai tânăr primeam multe recenzii, și pe toate le-am citit și le-am publicat cât am putut pe blog meu chipurile.bogspot.com.

B.N.: Consideri că un autor trebuie să fie un exemplu pentru cititorii săi?
S.G.B.: Cred că mai mult literatura unui autor sau altuia e un exemplu pentru cititorii ei, mai bun sau mai puțin bun. Literatura e ceva foarte puternic pentru sistemul nervos și pentru sufletul omului, literatura poate lumina până la strălucire omul, sau îl poate desfrâna până la pierzanie. E literatură și literatură, autori și autori. Nu cred că există în România scriitori care au fan club 😀

B.N.: Ai anumite superstiții atunci când lucrezi la o carte?
S.G.B.: Nu. N-am superstiții.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
S.G.B.: Nu toți românii citesc puțin. Sunt și români care nu citesc. Sunt și care nu citesc literatură. Pentru că, sunt foarte mulți cetățeni defavorizați, sistemul impus prin evenimentele anterioare, ușor contrar alfabetizării puternice a cetățenilor pentru facilitarea controlului asupra persoanelor lor de către clasele coruptocrate asupritoare, a editat multe feluri de literați, inclusiv procentul acela îngrijorător de analfabeți funcționali, la care se adaugă și un mare procent de semianalfabeți funcționali, specifici unor instituții publice.

Am un proiect modern cultural pentru ca toți cetățenii să citească măcar puțin și foarte bun, pentru început. Iar turneul de carte este unul dintre mijloace. Cetățenii se cuvine să fie cultivați întru lectură, pentru că lectura deșteaptă și înțelepțește, dar, și pentru anumite cărți e nevoie de bani, și când vine vorba de bani pentru literatură trebuie privită și facilitarea obținerii de venituri bănești a tuturor cetățenilor. Ai bani, poți avea mai mult timp pentru lectură, sau pentru a asista la evenimente literare, lecturi publice, simpozioane, lansări, târguri etc., n-ai bani, poți de asemenea 😀

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
S.G.B.: Activitatea mea poate fi urmărită pe Facebook, pe contul meu Stoian G. Bogdan și pe paginile mele de pe Facebook. Mă gândesc să fac un magazin online pe Facebook, pentru a oferi posibilitatea cui dorește să-mi citească cărțile. Nu colaborez cu librăriile pentru că percep un procent foarte mare, aproape sau chiar jumătate din prețul de vânzare, și nu vreau să le fac p-ul mare. Când colaboram cu editurile aveam cărțile prin multe librării, acum, cred că se mai găsesc online cele vechi. Până anul trecut nu am mai publicat nicio carte vreo 7 ani, iar pe asta am publicat-o prin editura regală.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
S.G.B.: Pentru cititorii Booknation ofer spre lectură un poem din noul meu volum de poezie, Când inspiri mă iubești, când expiri mă adori, care va apărea în a doua ediție cu câteva noi poeme foarte profunde în această primăvară, și care va putea fi achiziționat de la mine personal prin solicitare pe Facebook, cu autograf.

Copile…

Cel mai important în viață este să știi ce ești. Este atât de important să știi ce ești încât dacă nu afli la timp s-ar putea să nu-ți utilizezi întregul potențial latent, adică să te manifești handicapat toata viață și să mori ca marea majoritate. Majoritatea indivizilor moare înainte să se gândească vreodată ce sunt. Și de asta și moare. Majoritatea indivizilor care citesc acest text sunt deja morți, chiar dacă vor afla din acest text ce-ar putea fi și sunt, pentru cya toate gândurile și mișcările lor îi vor conduce la moarte. Își vor juca rolul în obișnuita-le inconștiență, eventual vor îmbătrâni, și vor muri.

În prezent există două mari fascicole de idei, blocul ideilor proaste, care conduc la moarte, și blocul ideilor adevărate, care conduc în absolut. Puțini sunt cei care locuiesc în blocul ideilor adevarate. Cei din blocul ideilor proaste mereu guvernați de duhurile ideilor lor le sunt adversari celor din blocul ideilor adevarate. Locuitorii blocului ideilor adevărate simt o puternică compasiune pentru cei domesticiți, pentru frații și surorile din blocul ideilor proaste.

Ca să afli ce ești tre să crezi că ești ce ești când afli ce ești. S-ar putea sa fi auzit ce ești dar să nu fi aflat ce ești. Oamenii sunt zei muritori, zeii sunt oameni nemuritori.

Ca să afli ce ești tre să-ți conștientizezi întreaga ființă, ca să-ți conștientizezi întreaga ființă tre să te interiorizezi. Înlăuntrul tău sunt toate secretele Creației, toată magia.

Locuind în blocul ideilor adevărate adâncește-te în propriul tău sine adânc în adânc în adânc în adânc. Simte nemărginirea nelimitării. Fi liber și independent în armonie. Bucură-te de tine 😀

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE STOIAN G. BOGDAN ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!