Interviu cu Sylvain Reynard, autorul cărții „Infernul lui Gabriel”

Ramona Popa:  Pentru început, vă rog să împărtăşiţi cititorilor câte ceva despre Dvs.

Sylvain Reynard: Bună Ramona şi mulţumesc pentru invitaţie. Sunt un scriitor Canadian şi am scris două serii complete – Gabriel ( Infernul lui Gabriel, Extazul lui Gabriel şi Izbăvirea lui Gabriel) şi Florentine ( Prinţul, Corbul, Umbra şi Romanul).

R.P. Ce vă inspiră să scrieţi?

S.R. Muzica şi arta mă inspiră. În afară de aceastea, găsesc refugiu şi în arhitectură şi peisaje. Oraşul Florenţa reprezintă sursa mea de inspiraţie şi o mare parte din acţiunea seriei Florentine a avut loc acolo.

R.P. Cat de importantă este documentarea atunci când doriţi să scrieţi o carte?

S.R. Documentarea este cheia. Nu doar informaţia prezentată este importantă ci și modul în care o prezinţi. Trebuie să fie autentic, astfel încât imaginea vizuală a cititorului să fie completă şi corectă. Am locuit în Florenţa o vreme cât timp m-am documentat pentru seria Florentine şi a fost o experienţă minunată.

R.P. Care este cel mai mare vis pe care îl aveţi în ceea ce priveşte scrisul şi publicarea cărţilor Dvs?

S.R. M-am apucat de scris într-o etapă mai târzie a vieţii mele. Deci pentru mine cel mai mare vis a fost să atrag public şi să fiu contractat de o editură. Cititorii au primit foarte bine cărţile mele şi succesul avut mi-a depășit aşteptările.

R.P. Care este citatul Dvs. favorit?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

S.R. Crezul meu este “Adevăr, frumuseţe şi bunătate”. Cred că întotdeauna te poţi ghida în viaţă după aceste 3 elemente.

R.P. Care este partea cea mai dificilă atunci când scrieţi o carte?

S.R. Lipsa de inspiraţie cred că este cea mai mare problemă cu care se poate confrunta un scriitor. Important este să îl menajezi din pripă, pentru a nu-ţi ocupa foarte mult din timp.

R.P. Cu ce autor doriţi să colaboraţi pe viitor?

S.R. Mă înţeleg foarte bine cu E.L.James de mulţi ani. Are un sens al umorului deosebit şi este foarte inteligenţă. Am colaborat cu ea pentru a scrie câteva poveşti scurte şi întotdeauna ne-am simţit foarte bine făcând acest lucru. Mai jos este un link cu o poveste care ne place în mod deosebit:

http://sylvainreynard.com/visiting-florence-el-james/

R.P. Ce înseamnă Gabriel Emerson pentru Dvs?

S.R. Gabriel reprezintă ceea ce cred eu că este esenţial într-o poveste bună: atracție şi izbăvire. A stârnit interesul multora pentru că la începutul primei cărţi nu ştiam mare lucru despre acest personaj şi la un moment dat nici măcar nu eram siguri că este eroul pe care ni-l imaginam. Cartea a doua a reuşit să îl pună pe Gabriel într-o altă lumină şi atunci cititorii au început să se simtă din ce în ce mai atraşi de această nouă faţă a sa. Se dezvoltă foarte mult, priorităţile i se schimbă şi de aceea a fost o plăcere să îl conturez.

R.P.  Atunci când vine vorba de scenele dificile ( sex, acţiune, dramă) aveţi nevoie de o anumită pregătire pentru a le scrie sau totul curge natural?

S.R. În calitate de scriitor, trebuie să convingi cititorul că ceea ce citeşte este adevărat. El trebuie să se convingă de realismul celor prezentate şi să se lase purtat de poveste. Deci, indiferent dacă vorbim despre o scenă de dragoste sau una de acţiune, trebuie să se identifice cu personajele şi să creadă în ce îi prezint eu. Important este ca şi scriitorul să transmită mai departe dragostea sa pentru ceea ce expune, pentru că altfel nu o să reuşească să fie credibil.

R.P. Cine vă ajută la designul coperţilor? Sunt minunate!!

S.R. Mulţumesc frumos! Am avut designeri diferiţi de-alungul anilor. Heather Carrier a desenat coperta pentru Romanul şi tot ea se va ocupa de noua copertă pentru viitoarea mea carte, “ The Man in the Black Suit.” Face o treabă super.

R.P. Ce v-a determinat să faceți trecerea de la genul Romantic la cel Paranormal?

S.R. Când am scris Infernul lui Gabriel, avem în minte ca poveste de fundal Ilustratiile lui Botticelli. Si această era legată de povestea paranormală pe care o scriam în paralel. De aceea, atunci când am scris Izbăvirea lui Gabriel nu am putut să mă abţin să nu întroduc personajul principal din seria paranormală. Am vrut să creez o punte între cele două. Seria Gabriel se termina atunci, Seria Florentine tocmai începea.

R.P.  Ne puteţi spune ceva despre noul proiect? Am înţeles că vom învăţa să vorbim franceză.

S.R. Aşa este. Noua mea carte va fi lansată în Decembrie. Aparţine genului romantic şi acţiunea are loc la Paris. Personajul feminin se numeşte Acacia şi este din Brazilia. Teaserul îl puteţi găsi aici.

R.P. Pentru final, vă rog să lăsaţi un mesaj pentru fanii ce vă iubesc poveştile.

S.R. Mulţumesc cititorilor din întreaga lume pentru susţinere. Vă mulţumesc pentru faptul că îmi citiţi cărţile, înseamnă foarte mult pentru mine. Vă invit să vă faceţi bagajele, zburăm la Paris într-o nouă aventură.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

    • Ramona Alexandra Popa Ramona Alexandra Popa
      Reply

      Ma bucur ca te-am convins 😀 insa trebuie sa te dezamagesc. Nu este autorul.. Seria are un fan base foarte activ si cred ca in proportie de 99% il considera cel mai potrivit pentru rolul lui Gabriel pe modelul David Gandy. Daca dai pe Google “Gabriel Emerson” te vei convinge de ceea ce iti spun:P Sincer, autorul a lasat in mister total genul sau.. Nici pana acum nu se stie daca este femeie sau barbat:) Niciodata nu a divulgat aceasta informatie, unii cred ca este barbat din cauza numelui, unii cred ca este un pseudonim ales de o femeie tocmai pentru a induce in eroare:P

POST A COMMENT.