Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

T.L.S. Numele meu este Tabita Lavinia Sălăgean, autoarea cărților „Gânduri în miez de noapte” și „Metamorfoza iubirii”.

Sunt pasionată de scris și pot spune că poezia este prelungirea sufletului meu. Iubesc natura, sufletul și viața, ele sunt inspirația mea zilnică. Mă bucur și sunt extrem de recunoscătoare pentru acest dar, de a scrie, de a inspira și de a bucura sufletele cu poeziile mele.

E.I. Când a început să crească această vocație de a scrie, de a creea?

T.L.S. Am început să scriu poezii încă din liceu, în clasa a IX-a, prima mea poezie a fost o temă de clasă.

Le-a plăcut colegilor și profesoarei. Și-am început să scriu, iar și iar și iar.

În anul 2011 am scos primul meu volum de versuri „Gânduri în miez de noapte” cu poezii inspirate din tot ce mă înconjura, poezii adolescentine, despre familie, suflet și prieteni.

De atunci am simțit că asta vreau să fac și să nu mă opresc niciodată.

Zilele mele au început să se transforme în terapie. 

E.I. Cum începe o zi pentru un scriitor?

T.L.S. Pot să spun că pentru un scriitor, o zi începe cu de toate. Cel puțin pentru mine. Zilele îmi sunt cu suișuri și coborâșuri, așa cum este în viață, însă fiecare moment mă inspiră. Zâmbetul, lacrima, soarele, norii, dacă nu ar exista acestea, nu ar mai fi la fel de frumoasă viața. Lacrima pune în evidență zâmbetul, iar norii ne fac să ne bucurăm mai mult de prezența soarelui.

E.I. Pe plan literar, unde te vezi peste 5 ani?

T.L.S. Nu m-am gândit niciodată cum o sa fie peste 5 ani, cum o să fie viața mea în viitorul apropiat, de obicei sunt pe principiul „Carpe diem”, îmi place să mă bucur de prezent, însă îmi doresc să dau viață și celui de-al treilea volum de poezii, al patrulea, cine știe, în funcție de circumstanțele vieții, dar cu siguranță nu voi înceta să scriu poezii.

E.I. Te-ai gândit până în prezent să renunți la stilul actual de a scrie?

T.L.S. Până în prezent am avut tentative de a scrie proză, dar se pare că nu sunt momentan destul de pregătită pentru a continua pe această latură a scrisului, așa că am decis să continui cu poezia.

E.I. De ce ai ales să scrii această carte?

T.L.S. Am ales să scriu „Metamorfoza iubirii” ca o transformare a primului volum, ca pe o metamorfozare a sufletului. Am făcut trecerea de la un volum adolescentin, la un volum mai profund, mai matur, cu trăiri diferite, inspirații noi și suflete deschise.

E.I. Care este prima reacție a oamenilor când citesc cartea ta?

T.L.S. Acest lucru l-am simțit în reacția oamenilor atunci când l-au citit. Încurajarea primită din partea lor, de a continua, de a aștepta următorul volum. 

Pe această cale țin să le mulțumesc cititorilor mei pentru că au ales ca acest volum să facă parte din biblioteca lor.

E.I. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?

T.L.S. Pieței de carte din România simt că îi lipsește cititorii cât mai mulți, după cum spune Amy Lowell „Cărțile sunt mai mult decât cărți, ele sunt viața, sufletul și miezul timpurilor trecute, motivul pentru care oamenii au muncit și au murit, esența și chintesența vieții lor.”

E.I. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?

T.L.S. Cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România este de a scrie poezie de calitate, de a scrie cu sufletul, de a trăi ceea ce scrie încât să transmită emoție pură.

Poezia se trăiește, iar cel ce o scrie trebuie să simtă fiecare cuvânt, dincolo de a-și calcula măsura versurilor sau majuscula de la începutul unui vers.

E.I. Se poate trăi din scris în România? E acesta un obiectiv la care aspiri?

T.L.S. În România se poate trăi din aproape orice. Depinde ce fel de viață își dorește fiecare om în parte.

Dacă se poate trăi din scris? Cu siguranță și bineînțeles că îmi doresc să ajung și eu într-o bună zi la „această performanță” și probabil toți scriitorii își doresc același lucru. 

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

T.L.S. Revenind la volumele mele de poezii, acestea le puteți găsi pe pagina mea de scriitor de pe Facebook : Tabita L. Sălăgean – Pop și pe pagina web.

Pentru a le comanda, tot ce trebuie să facă toți cei interesați este să-mi lase un mesaj pe pagina de Facebook: Tabita L. Sălăgean – Pop.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii Booknation.ro?

T.L.S. Mesajul meu pentru cititorii Booknation.ro este acela de a citi poezii. Poezia este prelungirea sufletului. Glasul iubirii și al pământului să vă fie ghidul cel dintâi.