Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Când am auzit prima dată de cartea Lacrimi de Ceacâr mi-am dorit foarte mult să o cunosc pe autoarea acestei cărți. Atunci când Tessa a acceptat invitația nostră la acest interviu am fost foarte fericită, am avut ocazia să cunosc o parte din autoarea cărții care mi-a atras atenția atât de mult. Vă invit și pe voi să o cunoașteți pe Tessa Nadir.

Istrate Emanuela: Pentru cei care nu au avut ocazia să o cunoască pe Tessa Nadir. Cine este femeia și autoarea Tessa Nadir?

Tessa Nadir: În primul rând bună ziua şi mulţumesc pentru interviu. Mă consider o persoană normală, pasionată de literatură care adoră să-şi folosească imaginaţia creând lumi imaginare, intrigi, mistere şi eroi pe măsură.

I.E. Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?

T.N. Dacă setea pentru citit a existat dintotdeauna, pasiunea pentru scris a venit ca o continuare firească care să-mi definească şi mai mult persoana şi să mă facă  fericită.

I.E. Care a fost inspirația ta atunci când ai scris prima carte?

T.N. Am pornit, desigur, de la romanele poliţiste citite până atunci ghidându-mă după mari scriitori ai genului şi adăugând lucruri care mă definesc: umor, poveşti de dragoste, suspans, mister precum şi descrieri ale oraşelor şi decorurilor creând astfel o atmosferă veridică.

I.E. Care este ideea principală a cărții? Care este esența ei?

T.N. Cartea porneşte de la un caz de crimă pe backgroundul unei poveşti de dragoste care o face pe eroină să reconsidere tot ce ştia atât ca procuroare cât şi ca femeie. Esenţa cărţii este practic căutarea adevărului chiar şi cu preţul vieţii.

I.E. Decizia de a publica prima carte a fost una grea?

T.N.  În momentul în care am scris cartea nu m-am gândit că o să ajung să o şi public. Abia când am încheiat povestea am decis să încerc să o public, desigur încurajată de cei care au citit manuscrisul.

I.E. O să ne mai surprinzi cu o nouă carte? Lucrezi la ceva nou?

T.N. După romanul meu SF-horror „Lacrimi de Ceacâr” mă întorc la genul poliţist iar apoi pregătesc o poveste care aparţine genului horror.

I.E. Ai un autor anume ca și model?

T.N. Sunt foarte mulţi autori pe care-i citesc cu mare drag. De pildă îmi plac foarte mult romanele poliţiste clasice ale lui Edgar Wallace şi stilul lui cât şi cărţile horror clasice de genul celor scrise de H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe şi alţii.

I.E. Ce sfat le-ai oferi scriitorilor la început de drum?

T.N. Singurul sfat pe care-l pot da este că deşi începutul este foarte greu nu trebuie să se descurajeze şi să creadă mereu în şansa lor şi în povestea pe care au scris-o. Este singura cale de a rămâne fideli propriilor lor aspiraţii.

I.E. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

T.N. Cărţile mele se găsesc pe siteurile editurilor Tracus Arte şi Vremea precum şi în librării şi pe siteurile care vând cărţi precum elefant.ro, librarie.net, amazon.com, emag.ro, libris.ro etc.

I.E. Câteva cuvinte pentru cititorii GoodRead.ro?

T.N. Vă salut cu mare drag şi aştept să ne cunoaştem la viitoarele lansări. Primesc cu interes feedback-ul vostru şi înseamnă foarte mult pentru mine să vă am alături. Mulţumesc.