Interviu cu Toader Alina Sofia, autoarea cărții „Între Dumnezeu și om”

Emanuela Istrate:Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

Toader Alina Sofia: În primul rând, vă mulțumesc pentru interesul dvs. de a mă cunoaște. Numele meu este Alina Sofia și am 29 de ani, sunt absolventă a secției de Sociologie din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați și scriu sub pseudonimul Sofia Evangeline.

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

T.A.S.  Momentul în care scrisul a apărut în viața mea? Ei, bine, nu vă pot spune cu precizie acest lucru, însă de când eram adolescentă, simțeam o sete aprigă de a-mi exprima cumva trăirile interioare și deși scriam destule într-un jurnal, nu m-am gândit să îmi șlefuiesc cuvintele într-o nuanță artistică pentru a a mă putea numi poetă ori scriitoare decât după mulți ani, în urma unui moment de cotitură în viața mea, în care practic, am renăscut și am realizat cine sunt și ce cale vreau să urmez.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

T.A.S.  Când vine vorba de poezie, e mai mult despre inspirație, sentimente și muze și nu atât despre cercetare. Desigur, operele mentorilor mei reprezintă principala sursă de informații, fiecare om care rezonează cu propria-ți natură îți poate dezvălui mai multe decât orice altă modalitate bătătorită, recomandată ori renumită de cercetare. Bineînțeles, mai e și prietenul nostru, Google.

E.I. Ce ne poți spune despre cartea „Între Dumnezeu și om”?

Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori disponibile pe Booknation.ro

T.A.S. Dumnezeu și om este un volum de poeme tipărit în vara anului 2017 și reprezintă o mică autobiografie abstractă în versuri fiindcă însumează toate credințele, convingerile și idealurile mele de când am conștientizat că exist și până la momentul publicării sale. Acolo veți întâlni picături extreme de dramă, încăpățânare, abnegație, dar și extaz, bucurie și recunoștință care te transpun în călătorii imaginare de-a lungul mai multor destinații spațio-temporale.

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

T.A.S. Desigur că titlul este important, el este asemenea primei impresii pe care o faci atunci când dai ochii cu cineva pentru întâia dată.

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

T.A.S. Stilul meu…, niciodată nu mi-au plăcut tiparele și nici să fiu încadrată în vreo categorie. Dacă există diferențe între stilurile scriitorilor atunci există unicitate, așadar nu consider a fi necesar să spun ceva în sensul acesta. Trăsătura distinctă a stilului meu, dacă doriți, e intensitatea aproape neomenească a simțirilor ce caută neîncetat alcătuirile perfecte între cuvinte pentru a putea fi translatată.

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

T.A.S. Muzica, metafizica și cam tot ce mă înconjoară.

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

T.A.S. Aș vrea să pot scrie în fiecare zi, dar nu am inspirație în fiecare zi.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

T.A.S. Cartea se găsește pe site-urile Issuu.com și Scribd.com. Cât despre posibilitatea de a o achiziționa în format tipărit, puteți să mă contactați personal pe contul de Facebook sau pe adresa de e-mail: bloo.vanity119@yahoo.com.

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

T.A.S. Fericirea se relevă doar celui ce se iubește pe sine. Iubiți-vă pe voi înșivă pentru a avea ce dărui celor ce vă calcă pragurile vieții.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.