B.N.: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
M-am născut în 1978 în localitatea Onești, jud. Bacău. Am locuit din 1984 în Bacău, iar din 2010 am emigrat în Marea Britanie unde m-am și stabilit.

Conștiincios, trec prin viață cu un simț clar al valorilor, propunându-mi să nu pierd niciodată din vedere ceea ce contează cu adevărat, nu conform altor oameni sau al societății în general, ci conform propriei înțelepciuni și intuiții.

Mă bucură să am parte de conversații semnificative, mult mai mult decât de discuții  simple, și îmi face plăcere să comunic într-un mod cald și sensibil. Am o onestitate emoțională care face o impresie puternică asupra oamenilor din jurul meu și, de aceea, îmi fac repede prieteni, chiar dacă sunt o fire introvertită.

Consider că viața are un scop unic, o misiune pe care am fost puși pe acest pământ să o îndeplinim și, sper, eu am găsit-o prin aceea de a scrie.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
În această carte am dorit să îmbin, în versuri, dramatismul și tragicul morții cu frumusețea și complexitatea vieții, încercând să transpun viziunea mea asupra vieții de apoi si, totodată, să deschid poarta spre grădina sufletului meu pentru ca cititorul să poată empatiza cu trăirile și emoțiile mele.

În poezii tratez diverse teme privind complexitatea condiției umane și a Universului, concentrând, totodată, în versurile poeziilor, zbuciumul meu interior pricinuit de moartea a doi frați, în 2022.

B.N.: Cineva din familie ți-a insuflat pasiunea pentru citit și scris?
Pasiunea pentru citit o am de la mama mea, dânsa mi-a insuflat dragostea de carte prin  propriul ei exemplu, nu exista seară în care să nu citească vreo carte.

Cred că am început să scriu din frica de nimic, căci tare mă tem că după moarte este nimic și atunci am zis să las oamenilor ceva din sufletul meu, din zbaterile mele, din frumosul și din urâtul vieții, să rămână ceva din mine în inimile celor ce își vor apleca ochii pe scrierile mele, iar dacă dincolo există altceva decât nimic să pot sta la judecata celor scrise de mine fără a mă teme, căci adevărate și din suflet sunt toate câte le-am  pus în cărțile mele.

B.N.: Câte cărți reușești să citești într-o lună?
Pe lună reușesc să termin de citit 2-3 cărți, dar, în căutarea acelei cărți care să mă atragă, încep să citesc numeroase cărți, ca, după câteva pagini sau capitole, să îmi pierd interesul în ele.

B.N.: Există vreun autor român, contemporan, cu care ți-ar face mare plăcere să fii prieten?
Îmi doresc să cunosc cât mai mulți scriitori, dar, din păcate, locuind în Țara Galilor e dificil pentru mine să îmi fac prieteni scriitori. Dacă ar fi trăit Adrian Păunescu mi-aș fi dorit să îl am drept prieten.

B.N.: Având în vedere înflorirea tehnologiei, îți mai place să scrii de mână?
Încă mai scriu de mână, dar prefer să scriu direct pe telefon sau pe laptop fiindu-mi astfel mai ușor să transfer poeziile în vederea publicării.

B.N.: Ceai sau cafea atunci când lucrezi la o carte?
Ador cafeaua, însă anumite probleme de sănătate m-au făcut sa o scot din meniul zilei, așa ca, o ceașcă de ceai care să mă liniștească este binevenită.

B.N.: S-a întâmplat să plângi la scenele triste pe care le scrii?
Când compun poezii cu gândul la cei plecați din lumea asta.

B.N.: Alegi să mergi la bibliotecă atunci când ai nevoie de liniște și timp mai mult pentru lectură?
Îmi place să citesc în liniștea casei mele și de cele mai multe ori citesc noaptea.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
Școala și părinții pot insufla dragostea de carte celor mici.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Îmi desfășor activitatea în mare parte în mediul online, pe Facebook sau Youtube unde se pot găsi multe poezii de ale mele recitate.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Felicitări pentru alegerea de a fi cititor Booknation.ro și pentru ca sunteți alături de o echipă care ajută la promovarea autorilor și a cărților ce vor îmbogăți literatura română.