Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

E.I. Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască ne poți spune câteva lucruri despre tine?

V.B. Bună !

Prietenii mă știu de Vero. Am 37 de ani, căsătorită, un fiu de 14 ani. Sunt administratorul unei mici firme de transport, redactor la site-ul Literatura pe tocuri , cititoare, pasionată de poezie și fotografie.  Iubesc viața și oamenii. Îmi place să cred că sunt o femeie puternică, dar sensibilă. Nu cunosc oamenii, pentru mine toți sunt buni. Pot fi naivă uneori

E.I. Care a fost momentul în care scrisul a apărut în viața ta?

V.B. Am început să scriu  încă din gimnaziu. Eram o elevă timidă și de obicei pauzele dintre ore eram în bancă, coloram sau scriam poezii pe la mijlocul caietelor. Toate ajungeau la coșul de gunoi pentru că aveam impresia că mă fac de râs dacă le va citi cineva. Îmi plăcea să scriu compuneri și făceam toate rezumatele la lecturile de vacanță. Am luat o pauză , asta până am întâlnit fetele de la Literatura pe tocuri.

E.I. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?

V.B.  Cartea mea de debut „ Dintr-o suflare” este un volum de poezii. Am scris și  texte de proză scurtă inspirate din viața reală, apărute în mediul online. Textul „ Poveste pictată” a câștigat premiul  al II-lea la concursul de creație MARIN PREDA- PE URMELE MOROMEȚILOR ediția a XI-a,2018 . Poveste pentru care m-am documentat despre viața și obiceiurile romilor. Sigur că este importantă documentarea pentru o poveste de calitate. 

E.I. Crezi că o titlul este important pentru impactul cărții?

V.B.  Da. Spunea cineva că toate titlurile bune au fost date. E suficient să ” trecem prin școală „ ca să vedem importanța titlului unui text, fie el proză sau poezie. Întotdeauna contează prima impresie, aceasta se reflectă din titlu și copertă. Îmi aduc aminte că nu am cumpărat o carte din cauza titlului:” Cină cu ficat și inimă”. Ulterior am citit recenzii pozitive despre carte, dar am descoperit și că e genul pe care-l citesc. Încă nu am cumpărat-o. 

E.I. Spune-ne despre stilul tău de a scrie, care este diferența între stilul tău și a altor scriitori?

V.B. Toate stilurile sunt diferite. Îmi lipsește experiența pentru a spune ce stil de scriere am. Eu merg pe ideea de a transmite emoții. Nu contează dacă acestea sunt pozitive sau negative. Unul din complimentele pe care le-am primit la „ Povestea Anei” este – QUENN OF DRAMA-   

E.I. Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?

Îmi plac oamenii, în special copiii. Dacă m-aș fi născut bogată, mi-ar fi plăcut să deschid un orfelinat. Am așa multe idei despre orfelinatul perfect. Mă pasionează fotografia, în special peisajele. Nu mă satur niciodată să privesc răsăritul și apusul. Lumea pare așa frumoasă când ești înconjurat de peisaje mirifice. 

E.I. Ai un obicei zilnic de a scrie?

V.B. Scriu zilnic în interes de serviciu, dar scriere creativă nu. Cred că cele mai bune scrieri vin instantaneu, nu forțat. Eu scriu mereu notițe când am câte-o idee. Unele le scriu la volan pe ce apuc. Bonuri de benzină, de parcare sau chiar și pe mână .

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?

V.B. Volumul de poezie „ Dintr-o suflare” se poate comanda online la librăria Libris.ro . Antologiile în care au apărut câteva din poezii nu cred că sunt reeditate.  Cei care vor să-mi urmărească activitatea o pot face pe Literatura pe tocuri, unde pot citi recenzii de carte, povești, poezii și articole, dar și pe blogul meu verobudea.wordpress.com . 

E.I. Câteva cuvinte pentru cititorii BookNation.ro?

V.B.  Dragi cititori

Să iubiți viața, cărțile și oamenii. Tot ceea ce ducem cu noi e ceea ce am trăit și tot ceea ce lăsăm în urma noastră e ceea ce am iubit. 

Mulțumesc !