Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Daniela Irimia: Sunt trainer și consilier pentru dezvoltare personală și profesională, antreprenor cu peste 14 ani de experiență în munca cu oamenii. Sunt mama și soție și mai ales, sunt o femeie independentă, fascinate de natura umană și de potențialul de dezvoltare a fiecăruia dintre noi. Sunt fondatoarea proiectului motivațional pentru femei – Femeiaindependenta.ro și autoare cărții cu același nume.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
D.I. Cartea Femeia Independentă este un ghid de dezvoltare personală pentru femei. Este o carte născută din dorința de a vedea cât mai multe femei fericite și împlinite. Cu această carte vreau să ajut femeile să devină independente emoțional, psihologic, fizic și financiar. Pentru că femeia poate fi orice își dorește dacă vrea, dacă are susținere și îndrumarea potrivită.

B.N. Ce reprezintă titlul cărții pentru tine, ca scriitor?
D.I. Pentru mine Femeia Independentă este un crez, un model de femeie curajoasă, asumată, fericită și împlinită. Este un prototip al femeii moderne, emancipate, care are încredere în sine, are relații armonioase, are siguranță financiară. Este practic femeia care trăiește conform propriilor ei valori!

B.N. Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?
D.I. Într-o zi de primăvară a lui 2018 când mă gândeam cum să duc mesajul meu mai departe 😊 Pentru că prin cursuri și ședințe de consiliere nu pot să ajung la atât de multe femei, mi-a venit ideea cu cartea! Și se pare că această ideea s-a transformat într-o carte care, la rândul ei, a transformat în bine câteva mii de femei până acum. Și pentru asta sunt profund recunoscătoare.

B.N. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?
D.I. Mai bine spus, m-a motivat dorința mea de a vedea cât mai multe femei fericite și împlinite. Pentru că în sala de curs vad frecvent femei care au un nivel scăzut al stimei de sine, iar asta le oprește din a-și descoperi adevărata putere și fericire. Aceasta este deja misiunea mea personală. Să îi ajută pe oameni să se cunoască mai bine și să își dezvolte abilitați pentru ca apoi să poată trăi conform propriilor lor valori.

B.N. Cum descrii stilul tău de a scrie?
D.I. Direct, clar, concis, cu impact. Scriu pentru oameni. Ca și trainer de comunicare pun mare accent pe eficiență și asertivitate în relaționarea cu ceilalți. Multe din mesajele de la cititoare au fost de apreciere pentru stilul prietenos de a scrie, pentru claritate și în același timp pentru profunzimea mesajului.

B.N. În prezent lucrezi la o nouă carte?
D.I. Da, în câteva săptămâni se va lansa cea de-a doua carte. De data aceasta este un ghid practic de gestionare a stresului, un manifest pentru o viață relaxată.

B.N. Pe plan literar, unde te vezi peste 5 ani?
D.I. Nu mă consider scriitor. Cărțile sunt pentru mine o altă metodă prin care îi ajut pe oameni. Și scriu doar despre ceea ce cred, aplic și se dovedește eficient. Așadar, peste 5 ani voi continua să inspir și să educ oamenii. Cărțile se vor scrie pe măsură ce se vor “cere scrise” . Mi-am propus deja că următoarea carte să fie despre Comunicarea Asertivă și rolul ei în relațiile personală și profesionale.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
D.I. Am publicat cărțile cu editura Bookzone pentru că îi consider creativi, moderni, actuali, adaptabili la cerințele pieței. Sunt mulțumită de colaborarea cu ei și cred sincer că vor crește din ce în ce mai sunt.

B.N. Care sunt scriitorii români care te-au marcat? Dar cei din literatura universală?
D.I. Mircea Eliade, Nichita Stănescu și Eminescu din scriitori români. Din literatura universală Jules Vernes pentru că mi-a deschis de timpuriu gustul pentru lectură și aventură. Acum îmi place foarte mult Irvin Yalom (pentru că este o literatură cu multă psihologie) și Fredrik Backman .

B.N. Ai o carte pe care o recitești ocazional deși o cunoști pe dinafară?
D.I. Sunt mai multe. Sunt cărți de specialitate, ce mă ajută în zona de training, cursuri și consiliere. Multe cărți devin “suport de lucru” pentru mine.

B.N. Trei cărți pe care oricine ar trebui să le citească și de ce:
D.I. Doar 3 cărți? Greu…

  1. Homo Deus – Yuval Noah Harari (înțelegi cum gândesc oamenii în prezent)
  2. Antifragil – Nassim Taleb (înveți cum să trăiești cu șanse maxime pentru succes personal și profesional)
  3. Orice carte a lui Tony Robbins pentru a înțelege cât de care este puterea personală

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
D.I. Curajul? Cam ce lipsește în general României. Majoritatea editurilor merg pe a promova titluri și autori din străinătate, consacrați, care se vând ușor. Dar avem autori foarte valoroși și în România care din păcate nu primesc susținerea necesară.

B.N. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
D.I. Din punctul meu de vedere, cea mai mare provocare pentru un autor român este să scrie fix așa cum vrea și simte, și să trăiască din asta. Într-o piață de carte foarte mică, este cu adevărat riscant să scrii poezii, eseuri sau filosofie. Riști să vinzi 100 de cărți într-un an.

B.N. Se poate trăi din scris în România?
D.I. Cred că da. Probabil sunt 10 autori care pot face asta 😃 Eu cred că se poate orice, dacă ești dispus să muncești mult și bine!

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
D.I. Mă găsesc pe Facebook și pe site-ul meu unde găsesc și cărțile. Cărțile sunt în mai multe librării online și offline, dar pe site-ul bookzone.ro le pot găsi la cel mai mic preț.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
D.I. Felicitări că citiți. Felicitări că alegeți cărțile ca și companioni în viața de zi cu zi. Și, așa cum spun tuturor celor cu care lucrez – Trăiți conform propriilor voastre valori! Doar așa veți fi cu adevărat fericiți.