Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Ionela Moldovanu: Sunt o autodidactă, deși am studiat Teologia și îmi place să scriu și să pictez. Deci sunt un artist în căutarea frumosului și a bucuriei, care lipsește atât de mult în zilele noastre. Sunt la cea de-a treia carte publicată și urmează și alte noutăți editoriale, pe care vreau să le împărtășesc publicului.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
I.M.: Cartea “Pisicile și crucifixul” este un roman de aventuri, în care Lili, personajul principal este o căutătoare de adevăr și o ființă spirituală. În roman am scris despre locurile prin care am trecut în ultimii ani, respectiv Genzano di Roma, unde se întâmplă acțiunea, precum și Turcia. Cartea este plină de chestii spirituale, de suspans și de acțiune. Și cu siguranță veți fi surprinși de finalul ei.

B.N.: Scrisul pentru tine este o activitate care te solicită sau te energizează?
I.M.: Pentru mine scrisul este o terapie, este ca o liană pe care eu am apucat-o și de care stau agățată în jungla din mine. Scrisul mă eliberează și mă relaxează în același timp și cred că este o forță, deși Nicolae Steinhardt spunea că este “mare boierie a scrie” și eu cred că așa este.

B.N.: Cum faci față blocajelor de scris?
I.M.: Când am blocaje la scris, ceea ce mi se întâmplă uneori, las un timp să mi se așeze gândurile în matca lor și încep să citesc o carte care mi se pare interesantă. Și apoi, gata! Se produce declicul mult așteptat, dar poate să dureze acest blocaj și o lună.

B.N.: Respecți anumite tendințe sau dorești să adopți un stil original, propriu?
I.M.: Cărțile mele sunt originale, deși în cartea “Pisicile și crucifixul” am adoptat stilul naratorului care povestește o acțiune. În general caut să fiu originală, deși consider că marii scriitori, au spus tot ce era de spus. Tocmai de aceea, mai rămâne să scriem noi, scriitorii mici, despre ceea ce a mai rămas de scris.

B.N.: Ce autori te-au inspirat și ți-au conturat scriitura?
I.M.: Autorii care m-au inspirat sunt doi autori pe care i-am purtat în suflet și îi port și acum: Dostoievski, Irving Stone și dintre scriitorii contemporani, Paulo Coelho ar fi unul important.

B.N.: Câte ore pe zi acorzi scrisului?
I.M.: Acord scrisului circa trei ore pe zi, iar alte dăți și mai multe ore decât atât.

B.N.: Care scena din carte a fost cel mai greu/solicitant de scris?
I.M.: În romanul “Pisicile și crucifixul”, am întâmpinat greutăți la partea acțiunii, în care Lili nu găsește modalitatea de a descifra mesajul de pe crucifix. Practic la capitolul ăsta, am luat o pauză de două săptămâni, ca să îmi vină ideile.

B.N.: Ai prieteni buni în cercul de autori pe care îl frecventezi?
I.M.: Cercul de autori pe care îl frecventez este alcătuit din prieteni on line, dar și offline. M-am întâlnit cu unii dintre ei în anii trecuți, când nu era pandemia, la Bookfest.

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
I.M.: Românii citesc puțin, pentru că nu suntem un popor rafinat, cum sunt italienii de exemplu, unde cultura este dezvoltată de 2000 de ani. Dar acum se pune problema cititului, căci cărți sunt peste tot, dar cititori mai puțin. Cred că este o opțiune personală. În școli cred că se pot face mai multe pentru copii, ca să înceapă să citească.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
I.M.: Cititorii îmi pot urmări activitatea pe contul de Facebook, Ionela Vornicu și îmi pot cumpăra cele doua cărți de pe Amazon, cu numele de Ionela Moldovanu (“Pisicile si crucifixul” si Alina Moldovanu(“Devoratoarea de sentimente”). Vă aștept cu drag!

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
I.M.: Îi îndemn pe cititori să mă descopere, pentru că în spatele unei cărți, stau aventuri, spiritualitate, povești de dragoste și multe alte chestii noi, care nu pot fi trecute cu vederea.

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE PISICILE SI CRUCIFIXUL ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!