Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Ramona Popa: Bună, Kathleen! Pentru început, te rog să împărtășești câte ceva despre tine cititorilor Goodread.ro 🙂

K.A.Tucker: Mulțumesc pentru găzduire! Sunt o scriitoare de origine canadiană, soție devotată și mamă a două fete frumoase.

R.P: Ai o rutină atunci când scrii, un loc preferat sau un anumit timp acordat pe zi scrisului?

K.A: Scriu în fiecare zi, exceptând atunci când iau o pauză scurtă după un deadline. Ador rutina și tradiționalul, scriind cel mai ușor la biroul meu. Deși, recent, am început să lucrez în cabana mea pe timp de vară și trebuie să spun că îmi place foarte mult: D

R.P: Știi încotro merge povestea atunci când începi să o scrii? O creionezi într-un fel?

K.A: Am încercat să creionez, dar nu prea funcționează pentru stilul meu creativ. Sunt disperată să găsesc o cale pentru a face acest lucru, ar facilita procesul unui prim proiect să meargă mai repede și pentru mine ar reduce mult timpul. Întotdeauna încep cu o idee și văd de acolo unde mă ghidează personajele. Nu așa trebuie scrisă o carte cu suspans, în acest caz, pentru o intrigă mai complicată, ai nevoie clar de linii directoare.

R.P: Numește-ne eroii preferați din cărțile tale 🙂

K.A: Aceasta este o întrebare dificilă, deoarece îmi plac toate personajele mele. Îi voi alege pe cei doi care mi-au apărut în minte acum. Brett din „Until it Fades”, deoarece este un cavaler, un Făt-Frumos, deși este salvat la rândul său de iubirea vieții sale, ceea ce îl face puțin vulnerabil. Eroina mea preferată este Alex/Water din „Burying Water”. Ea este liniștită și de nedărâmat, atât de puternică ținând cont de ceea ce a trăit.

R.P: Cât de concentrată ești pe mesajul pe care dorești să-l transmiți prin cărțile tale?

K.A: Scriu povești pentru sufletele oamenilor și pentru a pune cititorii în situații cu care nu s-au confruntat în viața lor. Aceste povestiri sunt inspirate din scenarii reale, grave (care implică conducere sub influența alcoolului, clanuri care fură mașini, prostituție, relații profesor-student) precum și situații de zi cu zi (șomaj, destrămări de relație dureroase, prietenii neinspirate). Mesajul meu este transmis prin aceste cărți, astfel încât cititorul empatizează cu personajele principale și trage concluziile sale. Nu dictez un anumit mod de viață, doar las oamenii să judece și să acționeze în consecința, dacă doresc.

R.P: Poți să ne spui câteva cuvinte despre următoarele proiecte?

K.A: Am lansat acum câteva săptămâni cartea „Until it Fades”. Este o poveste emoționantă și deosebită, despre o mama singură care se luptă cu viata grea și accidental salvează de la moarte un jucător de hochei faimos. Ea nu dorește atenția acordată, dar nu poate să o evite pentru totdeauna. Are o tentă de Cenușăreasa, dar evident, adaptată zilelor noastre.  Am terminat de asemenea un roman numit „Keep it Safe”. Apare în Ianurie 2018 și este foarte diferit de „Until it Fades”, însă are mult romantism și elemente de suspans.

R.P: Te rog sa trimiți un mesaj fanilor tăi 🙂

K.A: Mulțumesc din suflet pentru faptul că îmi citiți cărțile și pentru dragostea pe care mi-o arătați în fiecare zi. Vă sunt recunoscătoare și fără susținerea voastră nu aș fi ajuns aici. Voi continua să scriu în speranța ca voi putea să vă fac pe toți fericiți.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022