Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Emanuela Istrate: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Mădălina Butiac: Sunt o persoană visătoare, ador călătoriile și consider că însăși viața este o continuă călătorie, chiar și atunci când nu mai exiști! Iar dacă vocația ta este scrisul, cu atât mai mult, prin scrierile tale, nu vei muri niciodată!

E.I. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
M.B. Prima mea carte scrisă a venit dintr-o dorință foarte mare, un vis pe care mi l-am îndeplinit și la care am muncit destul de mult. Este ca o gură de oxigen atunci când simți că nu mai poți și ai nevoie de cineva care să fie acolo prezent pentru tine. Este o carte care dorește să te trezească la realitate.

E.I. Cum s-a născut cartea?
M.B. Am început să lucrez la ea încă de prin 2016, iar 2 ani mai târziu, mai exact Septembrie 2018, a fost publicată!

E.I. Când a început să crească această vocație de a scrie, de a creea?
M.B. Dintotdeauna mi-a plăcut să scriu, dar această vocație, pot spune că a crescut atunci când mi-am creat un blog, în anul 2015. Iată anii au trecut, dar mă bucur mereu atunci când scriu un articol, ca și cum ar fi prima zi. Mereu aceleași emoții..

E.I. Poate fi considerată o meserie activitatea unui scriitor?
M.B. Ar putea fi, doar poate cândva la bătrânețe (asta cu condiția să mai poți vedea, scrie), sau să ai foarte mulți bani, ca să-ți poți dedica în totalitate timpul pasiunii pentru scris!

E.I. În prezent lucrezi la o carte nouă?
M.B. Da, lucrez la o nouă poveste de viață, cu multe trăiri, experiențe frumoase dar și marcante de-ale vieții, așa cum le avem cu toții de astfel, iar această carte este inspirație din viața reală plus imaginația mea.

E.I. Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?
M.B. Doamne… și acum îmi aduc aminte de acea zi, când am primit cărțile în brațele mele și am publicat prima poză cu cartea pe pagina mea de Facebook, toți prietenii mei au fost destul de surprinși să vadă că tocmai eu, am scris o carte. Am plâns de emoție, mai ales că nimeni nu a crezut în mine, am făcut totul singură!

E.I. Care este motivația ta atunci când scrii?
M.B. Motivația mea este cu siguranță, faptul că prin scrierile mele le pot fi alături celor care mă citesc! Am reușit astfel, în acești ani de când scriu, să strâng o comunitate de suflete, nu doar un număr de like-uri.

E.I. Ai un jurnal în care scrii?
M.B. Da, îmi place mult mai mult să scriu de mână. Dar pe viitor, îmi doresc chiar și o mașină de scris funcțională.

E.I. Există vreun indiciu sau un secret din viața ta pe care l-ai inclus în carte?
M.B. Există chiar mai multe indicii, nu le-aș numi chiar secrete. Pentru că dacă ar fi vreun secret, nu cred că l-aș scrie..sau cine știe?! Rămâne la latitudinea cititorului să viseze atunci când citește, nu doar cartea mea, ci orice altă carte. Ăsta e farmecul cititului, de fapt!

E.I. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
M.B. Cu editura Sfântul Ierarh Nicolae, i-am ales deoarece au fost singurii cu care am fost pe aceeași lungime de undă.

E.I. Care sunt scriitorii români care te-au marcat? Dar cei din literatura universală?
M.B. Sunt foarte mulți, iar de când am început și eu să mă număr în această listă a scriitorilor români, îi susțin și-i felicit pe toți cei care au făcut acest pas. O iubesc pe Irina Binder, cumva ea a fost zeița după care eu m-am ghidat să scriu și să public această carte! De asemenea, îmi place foarte mult Sun Tzu ‘’Arta Războiului’’, pentru că pe lângă visătoare sunt și o luptătoare!

E.I. Ai o carte pe care o recitești ocazional deși o cunoști pe dinafară?
M.B. Deși poate părea un clișeu, îmi place să citesc și să mă inspir să devin o variantă mai bună a mea, citind Osho, dar și cărțile Irinei Binder.

E.I. Trei cărți pe care oricine ar trebui să le citească și de ce:
M.B. Nu aș putea să recomand cuiva ce să citească, important este să o facă. Dar sunt de părere că ar trebui să citim cel puțin o carte de dezvoltare personală.

E.I. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
M.B. Promovarea și faptul că nu sunt susținuți mai mult scriitorii români..

E.I. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
M.B. Să rămână autentic, mereu în atenția cititorului.

E.I. Se poate trăi din scris în România?
M.B. Nu, dar în viață, pe lângă faptul că trebuie să-ți plătești cumva facturile, trebuie să faci și ceea ce-ți place. Să existe un echilibru.

E.I. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
M.B. Pe blogul meu madalinasite.wordpress.com dar și pe pagina mea de Facebook, unde țin mereu legătura cu cititorii mei, iar acolo mă pot contacta printr-un mesaj privat.

E.I. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
M.B. Să-ți trăiești viața frumos, să fii într-o continuă dezvoltare, urmează-ți visele, indiferent dacă crezi că acestea sunt nerealizabile. Totul se întâmplă cu un motiv, iar tu ești stăpân pe emoțiile tale! De la tine pornește totul! Și citiți..citiți..citiți tot ceea ce vă place!