Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Maria Alexandra: Sigur! Sunt o persoană liniștită. Îmi place foarte mult să mă plimb alături de câinele meu și să mă bucur de momentele care îmi sunt dăruite. Lucrez constant la transformarea mea în cea mai frumoasă variantă posibilă. Pe lângă scris, ador să citesc, să ascult muzică și să mă uit la seriale. Sunt foarte visătoare, dar mă mândresc cu asta și consider că acest lucru mă face să fiu specială și să am ceva al meu.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
M.A.: ,,Asistenta” nu este cea mai bună carte a mea, cu siguranță! Însă, este provocarea vieții mele. Aveam doar 18 ani atunci când mi s-a deschis această ușă (publicatul), iar din frica de eșec sau critică, am refuzat inițial. Editorul meu s-a ținut însă de mine și a reușit să-mi insufle încrederea necesară, convingându-mă să public. Mi-am promis că nu o să fiu o lașă și o să fac acest pas, ca să-mi fac un cadou pentru împlinirea vârstei de 18 ani și, în același timp, să-mi dovedesc că sunt puternică și pot face ceea ce-mi propun. Mă bucur enorm că am făcut acest pas. Mi-a schimbat viața! În bine, desigur.

B.N.: Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?
M.A.: Consider că este foarte importantă, mai ales dacă vrei să ai o reușită în acest domeniu. Cercetarea este vitală.

B.N.: Scriitorii sunt adesea asociați cu persoanele singuratice. Există vreun adevăr în asta?
M.A.: O întrebare foarte bună! Eu am momente și momente. Spre exemplu, atunci când scriu o nouă carte mă dedic trup și suflet acesteia, iar când prietenii mei se distrează prin oraș, eu stau în casă și scriu, dar o fac cu pasiune. Nu cred că este neapărat singurătate, ci liniște. În timpul liber, atunci când nu scriu, ies cu prietenii mei și mă bucur de viață, alături de ei. Așadar, am nevoie de liniște/singurătate atunci când sunt în procesul de scriere.

B.N.: Poate fi considerată o meserie activitatea unui scriitor?
M.A.: Cu siguranță! Este o meserie, una foarte frumoasă, dar în același timp, este o pasiune, un talent, o bucurie. Activitatea unui scriitor este precum un curcubeu ce ascunde multe elemente, toate fiind interesante și diferite.

B.N.: Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?
M.A.: Mi-a fost teamă, deoarece niciodată nu am avut suficientă încredere în mine. Lumea scriitorilor este foarte grea, deși din exterior poate părea faină și comodă. Nu este ușor să-ți expui sufletul pe hârtie. M-am temut că, dacă public, oamenii o să râdă sau o să spună lucruri urâte despre cărțile mele. Eu am un suflet foarte firav, ca să zic așa, mi-a fost teamă să nu fiu rănită de critici. Mi-a fost teamă. Teamă de cititori, teamă de lumea aceasta în care aveam să pășesc. Dar acum sunt bine și împlinită! Și foarte fericită…

B.N.: Ai nevoie de un loc special unde să scrii?
M.A.: Scriu doar în camera mea și doar atunci când este liniște deplină, adică când sunt singură acasă sau doarme toată lumea.

B.N.: Ce reprezintă titlul cărții pentru tine?
M.A.: Consider că titlul unei cărți este foarte important și trebuie să rezume ideea cărții.

B.N.: Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?
M.A.: În ultimul timp nu am avut această ocazie, din cauza situației actuale cu virusul, însă în trecut am participat la câteva evenimente literare. Ultimul eveniment a fost o lansare de carte.

B.N.: Este avantajat un scriitor cu un EGO uriaș?
M.A.: Nu cred. Fie că ești scriitor, dansator, cântăreț, mecanic, instalator etc, este important să înțelegi că sfaturile sau criticile sunt constructive. Nu suntem perfecți. Suntem formați în așa fel încât să învățăm lucruri noi până la finalul vieții.

B.N.: Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
M.A.: Am publicat cartea la editura Stylished, deoarece mi s-a părut mereu o editură interesantă și nu regret deloc decizia mea! Datorită acestei edituri învăț zilnic ceva nou, deoarece oamenii din spatele emblemei “Stylished” nu se ocupă doar de vânzări, ci și de noi, ca scriitori. Consider că este ceva minunat să ai de la cine învăța, iar noi chiar avem și sunt extrem de recunoscătoare pentru acest lucru.

B.N.: Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
M.A.: Cred că promovarea este foarte importantă pentru piața de carte din România, iar la noi lipsește. De asemenea, lipsesc și cititorii. Tot mai puțini oameni citesc, din păcate, ceea ce este foarte-foarte trist.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
M.A.: Cititorii dumneavoastră pot cumpăra cartea mea atât în format fizic, de pe site-ul editurii Stylished, cât și în format digital, pe Google Play. Un simplu search pe google: ,,Asistenta de Maria Alexandra”, este suficient ca să găsiți cartea.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
M.A.: Pentru cei care citesc acest interviu am un sfat, care vine din suflet, pentru suflete: dacă vă este frică de un lucru, nu renunțați! Luptați pentru visul vostru și urmați-vă pasiunea. Atâta timp cât faceți cu mult drag ceea ce faceți, o să vedeți cele mai frumoase rezultate! Vă doresc tuturor multă sănătate și putere, pentru a trece prin vremurile dificile care ne încearcă! Vă îmbrățișez!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!