Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Mihail Tănase: M-am născut în comuna Plopii Slăvitești, jud. Teleorman. Am urmat Școala Generală I-VIII din comună. La vârsta de 14 ani, în urma unei boli progresive de care sufeream am rămas imobilizat în scaunul cu rotile. Sunt membru la Ligii Scriitorilor din România și redactor la ziarul Mara din Teleorman. Sunt autorul a 38 de cărți: roman, proză, eseu, poezie.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea / ultima carte pe care ai scris-o?
M.T.: „Suflet desculț” – poezii este ultima carte pe care am publicat-o și tratează „iubirea carantinată” din zilele noastre.

B.N.: Asculți muzica atunci când scrii?
M.T.: Când scriu îmi place să ascult Vivaldi. Muzica lui se contopește cu metafora ce curge ca un izvor senin pe hârtie.

B.N.: Mulți autori declară că au visat intriga viitoarei cărți publicate. Ți s-a întâmplă și ție acest lucru?
M.T.: Cărțile mele au fost întotdeauna primite bine de critica literară. Nici nu avea cum să fie altfel deoarece tot ce am scris a pornit din iubire, suferință, singurătate…

B.N.: Ce carte ai pe noptieră acum?
M.T.: În razele lunii se scaldă romanul „Omul recent” de Horia-Roman Patapievici.

B.N.: Vrei să îi mulțumești cuiva pentru rezultatele tale?
M.T.: Debutul literar îl datorez Dlui. Ștefan Doru Dăncuș care mi-a deschis drumul în literatură. Am cunoscut și am primit felicitări și încurajări de la autori celebrii care m-au privit ca pe un învingător în fața sorți… În acest sens țin să le mulțumesc tuturor, în special D-lor.: George Astaloș, Ana Blandiana, Victor Sterom, Dan Brudașcu, Ion Machidon, Mihail I. Vlad, Stan V. Cristea, și mulți, mulți alții.

B.N.: Ce elemente speciale conține cartea ta?
M.T.: Romanul „Zbor tăcut” este autobiografic. Conține trăirile mele începând de la copilărie până la maturitate cu toate greutățile sale.

B.N.: Ți-ar plăcea ca povestea cărții tare să fie transformată într-un film?
M.T.: Romanul „Zbor tăcut” a fost apreciat de regizorul Ion Cărmăzan care ar fi dorit să-l regizeze. Din păcate nu s-au găsit finanțări în acest sens.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
M.T.: Cititorii îmi pot urmării activitatea pe Facebook – Mihail Tănase iar cărțile mele pot fi comandate pe „messenger” sau la adresa de email: redactor.tanase@yahoo.ro

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
M.T.: Mulțumesc iubitorilor de literatură de pretutindeni și vă aștept cu comenzi. Nu o faceți neapărat pentru mine, ci ca literatura „tipărită” să nu moară.

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE MIHAIL TĂNASE ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!