Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Nico Bicann: Eu sunt Nico, un scriitor la început de drum. Cu o personalitate de olteancă și mândru student de MMIB, încă sunt în căutarea mea și a propriei meniri. Mă consider un om pe cât de simplu, pe atât de complex.

Niciodată nu m-aș fi gândit să scriu o carte pe care, mai apoi, să o public. Îmi place să scriu, această pasiune descoperind-o atunci când am decis să îmi creez un blog, iar ideea publicării unei cărți mi-a fost oferită de prietenii și oamenii care mi-au citit articolele, dar și notările pe care obișnuiam să le fac într-un jurnal, jurnal ce, mai apoi se pare ca s-a transformat într-o carte. Sunt oameni pe care îi întâlnești și ale căror povești nu trebuie să dispară niciodată.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
N.B.: “Tot ce nu ți-am spus” are ca temă iubirea și destinul. Acțiunea urmărește firul poveștii a două personaje, Riana Ryn și David Bren, a căror întâlnire este provocată de câteva coincidențe stranii, coincidențe prin care destinul lucrează.

Riana este o fată de 20 de ani, cu o viață tumultoasă și plină de încercări, a cărei motivație poate ajuta și inspira pe oricine. Suferind un accident de circulație, ea și-a pierdut o parte din memorie, iar când viața ei începuse să revină la normal, o cameră albă îi tot apare în vis. O cameră fără niciun fel de lumină, fără ușă sau fereastră, unde se afla un domn pe care nu-l poate vedea, doar auzi.

Riana îl întâlnește pe David Bren și viața i se schimbă radical, în bine. David este un băiat misterios, care apare și dispare din viața ei de multe ori fără nicio explicație. Dorind să afle tot ce se petrecere cu el, dar mai ales, cu ei, Riana decide să îi scrie o scrisoare. Cine este acest misterios David și ce se va întâmpla cu legătura lor, rămâne să aflați din carte. 🙂

Lăsând la o parte ficțiunea ce se găsește în proporție de 30%, firul narativ este unul inspirat din viața reală.

B.N.: Obișnuiești să scrii în fiecare zi sau ai zile în care îți acorzi timp și pentru alte activități?
N.B.: Mi-am făcut un program de scris, în fiecare seară timp de două ore și încerc să mă țin de el cât mai strict cu putință. Dacă nu reușesc să scriu un capitol, chiar și notând câteva idei, pe termen lung voi atinge obiectivul propus.

B.N.: Mulți autori preferă acum să își lanseze cărțile și în format electronic. Ce părere ai despre Kindle și e-books?
N.B.: “Tot ce nu ți-am spus” este disponibilă și în format e-book, deci eu sunt de acord cu publicarea acestui tip de carte, atât timp cât este protejat DRM. O consider o modalitate mai rapidă și ușoară de a citi.

B.N.: Atunci când te documentezi pentru carte, o faci individual sau apelezi și la alte persoane care să te ajute și să îți împărtășească informații?
N.B.: De obicei, încerc să mă descurc singură. Însă, când întâmpin blocaje, apelez la prieteni. Știu că mă pot baza pe ei oricând să îmi ofere impulsul de care am nevoie.

B.N.: Ce autor este predominant în biblioteca ta?
N.B.: Napoleon Hill, pe care îl și recomand. Am început să citesc în urmă cu un an câteva din cărțile acestui genial autor și, de atunci, pot spune că am reușit să ofer o altă culoare asupra perspectivei în care privesc viața și tot ceea ce mi se întâmplă.

B.N.: Ce anume te împlinește ca autor?
N.B.: Apariția cărții mele pe raftul Bibliotecii Naționale a României m-a împlinit extrem de mult. Cum se spune, ” I will never die “.

B.N.: Ce părere ai despre veșnica dilemă: cartea sau filmul?
N.B.: Pentru mine depinde foarte mult de stilul în care este scrisă o carte. De multe ori prefer să mă uit la un film, chiar dacă iubesc cititul, pentru că acea carte este scrisă foarte greu sau prea detaliat și la un moment nu mă mai pot concentra.

B.N.: Dedici cuiva cartea ta?
N.B.: Da. Cartea mea a fost scrisă pentru bunica mea, pentru că atât de-a lungul vieții, cât și în carte, am pus în aplicare sfaturile ei, sfaturi ce n-au dat niciodată greș. O educație mai bună n-o puteam primi din altă parte, așadar sunt foarte recunoscătoare pentru acest om. De asemenea, sunt câteva persoane care nu doar că m-au încurajat să scriu această carte, dar au apărut în viața mea și m-au inspirat, iar prin intermediul cărții am dorit să le mulțumesc. 🙂

B.N.: Știm din statistici că românii citesc puțin. Cine și cum ar putea schimba asta?
N.B.: Noi toți am putea schimba asta. Citind mai mult și încurajând autorii români, mai ales pe cei debutanți, ar putea aduce un beneficii semnificativ cărții în România. De asemenea, consider că ar trebui promovate mai mult avantajele cititului.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
N.B.: Mă puteți găsi pe pagina mea de Facebook: Nico Bicann, pe blog: https://nicobicann.wordpress.com/
Cartea poate fi comandată de pe Libris: https://www.libris.ro/tot-ce-nu-ti-am-spus-vol-1-nico-bicann-LET978-606-071-325-8–p21837245.html

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
N.B.: Fiți buni, mereu. Mai ales cu voi, dar și cu cei din jurul vostru. Pentru că niciodată nu știm cât de mare impact are o vorbă bună asupra unui om care duce în spate povești despre care noi nu avem nicio idee.
Acesta este cel mai important sfat pe care îl pot oferi și… aștept feedback după citirea cărții. 🙂

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE NICO BICANN ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!