Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Orion Gray: Am 23 de ani, sunt student și încă din copilărie am fost pasionat de istorie, mitologie, ficțiune și sci-fi. Sunt o persoană foarte creativă. De exemplu, când urmăresc un film, sau un joc video, mă uit la o scenă și mă gândesc: „Cum aș fi abordat-o eu?”.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
O.G. Acțiunea are două momente importante. Primul este scufundarea Atlantidei și salvarea unor grupuri de supraviețuitori. Cel mai mare grup se stabilește în Hyperboreea care, în roman, este, în mare parte, pe teritoriul României de azi. Acest segment arată sosirea Atlanților în noul pământ și scurtul război civil care a dus la crearea Imperiului Pelasg. Apoi se face un salt, de câteva secole, în timp și începe povestea propriu-zisă. Imperiul este deja întins, complex și bogat, iar tronul este preluat de către Rama, sau Dumuzid, cum își va spune după încoronare. Moștenește o sumedenie de probleme de la tatăl său, care condusese statul cu o mână de fier printr-o serie de războaie lungi. Romanul descrie domnia lui Dumuzid, care alături de prietenii săi de încredere, Zamolxes și Loki, încearcă să rezolve toate problemele Imperiului. Sunt teme diverse în roman. Dragoste, intrigi, războaie. Pentru mine, detaliile scenei sunt la fel de importante precum personajele. Imperiul, societatea, moda, limba și cultura acestuia sunt detaliile care compun lumea pelasgă. Este o lume vie, în care am încercat să fac să se lege totul.

B.N. Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?
O.G. Pentru mine, foarte importantă. A fost o perioadă destul de mare de documentare înainte să încep să scriu. Romanul are elemente ce țin de mitologie și istorie iar faptul că acțiunea lui se petrece în trecutul foarte îndepărtat al omenirii, față de o lume complet imaginară, a însemnat că au existat anumite limite în care a trebuit să mă încadrez. Am trecut prin multe texte antice, hărți, articole, cărți, în încercarea de a crea lumea Imperiului Pelasg.

B.N. Scriitorii sunt adesea asociați cu persoanele singuratice. Există vreun adevăr în asta?
O.G. Cred că depinde și de ceea ce scrie fiecare. Literatura este atât de vastă încât orice fel de personalitate se regăsește în ea.

B.N. Poate fi considerată o meserie activitatea unui scriitor?
O.G. În primul rând, scrisul este o manifestare a talentului. Poate fi scrisul considerat o meserie? Sigur, dar într-un sens cu totul și cu totul special. Scrisul implică timp, dedicație, viziune și muncă de cercetare. Trebuie să te implici la fel de mult ca într-un job. Dacă vă întrebați dacă este o meserie din care se și poate trăi? Atunci, nu. Dincolo de un anumit prag, sigur, dar acel prag este foarte greu de atins în ziua de azi. Este o meserie în care pasiunea ocupă locul central.

B.N. Cum te-ai simțit atunci când ai publicat prima carte?
O.G. A fost minunat să ajung, în sfârșit, aici. Aceasta a fost prima mea carte. Am petrecut mult timp cu Fiii Cerului, iar să văd cartea publicată a fost un sentiment fantastic.

B.N. Ai nevoie de un loc special unde să scrii?
O.G. Nu atât un loc, cât o stare de spirit. Întotdeauna când scriu ascult muzică. Ador mai ales să ascult coloane sonore din filme sau jocuri video atunci când scriu. E un gen muzical subapreciat, după părerea mea.

B.N. Ce reprezintă titlul cărții pentru tine?
O.G. Titlul se referă Dinastia care conduce Imperiul Pelasg, care mai este cunoscută și ca Linia Soarelui. Mi-am dorit ca titlul să sintetizeze frumusețea și curajul eroilor acelei lumi vechi.

B.N. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?
O.G. Da, nu lipsesc niciodată de la Bookfest și Gaudeamus.

B.N. Este avantajat un scriitor cu un EGO uriaș?
O.G. Da și nu. Ca scriitor, trebuie să ai încredere în tine și în ceea ce scrii. Nu există carte, sau film, sau joc video, care să fie iubit de absolut toată lumea. Fiecare are preferințele sale sau poate o viziune proprie asupra acțiunii. Este important să rămâi loial propriei viziuni. Însă, ca orice lucru în doze prea mari, poate strica. Depinde de fiecare să își găsească un echilibru.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
O.G. Cartea este publicată de Editura Neverland, cu care am o colaborare minunată! Este greu să găsești o editură care sprijină autorii români debutanți, iar ei oferă această șansă.

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
O.G. Piața de carte din România este, în continuare, una mică. Există mulți autori români, există cărți bune scrise de aceștia, există o sumedenie de cărți străine care sunt prezente pe piață, însă oferta rămâne mult deasupra cererii, din păcate. Cred că piața de carte din România are nevoie de strategii de marketing mult mai active, mult mai vizibile, pentru publicul larg. Evenimente, reclame, festivaluri, editurile trebuie să aibă o prezență mult mai vizibilă și constantă.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
O.G. Romanul Fiii Cerului poate fi cumpărat din mai multe locuri, cum ar fi ujmag.ro, diverse lanțuri de librării. Doar căutați titlul cărții și autorul și veți putea cumpăra ușor romanul. Oricine dorește să îmi urmărească activitatea o poate face pe contul meu de Twitter, @realoriongray.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
O.G. În primul rând, vreau să le mulțumesc pentru timpul acordat și sper că vor urmări cu plăcere aventurile lui Dumuzid, Zamolxes și Loki.

În al doilea rând, vreau să mulțumesc echipei de la Booknation pentru că oferă o voce autorilor români.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!