Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Popica-Savin Alina-Roxana: Nu știu să mă descriu prea bine în cuvinte, dar voi încerca să spun câteva lucruri despre mine. Deși sunt o persoană care la prima vedere pare destul de puternică, sufletul meu este un ocean de romantism și visare. Locuiesc în Huși, județul Vaslui, locul meu natal și, în același timp, doza mea zilnică de inspirație. Sunt mamă și femeie de carieră, dar îmi găsesc pacea interioară punându-mi gândurile în rime.

B.N.: Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
P.S.A.R.: Volumul „Bucăți din mine” reprezintă, cel puțin pentru mine, descătușarea mea din lanțurile vieții cotidiene. În el am adunat trăirile mele pure, îmbrăcate în haina rimei, fără a le ascunde sub măștile pe care obișnuiesc să mi le atașez când ies din zona mea de confort.

B.N.: Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?
P.S.A.R.: A publica o carte de poezie nu a fost inițiativa mea, ci mai mult a luat naștere la insistențele celor care îmi citeau poeziile pe pagina mea de Facebook. Sincer, întregul proces pentru mine încă mai pare un vis, deoarece totul a mers pe repede înainte, lăsându-mă purtată de val. De de? Pentru că încă sunt de părere că dacă analizam prea mult nu aș fi avut curajul să fac acest pas.

B.N.: Cine a avut rolul cel mai importat în cultivarea pasiunii tale pentru lectură și carte?
P.S.A.R.: Cel mai important rol în cultivarea pasiunii mele l-a avut mama. De când scriu și, fără sa exagerez, nu aș putea spune cu exactitate când am început să scriu poezie, deoarece eram destul de mică, ea a fost cea care, din umbră, m-a încurajat. Recunosc, este un critic acerb, dar și un susținător înfocat. Apoi sora mea, pe care efectiv am terorizat-o în perioada liceului și, în prezent, soțul meu.

B.N.: Cât de importantă este cercetarea pentru tine atunci când scrii o carte?
P.S.A.R.: Sincer, cercetare pentru mine nu este prea importantă deoarece scriu doar ceea ce simt, cum simt. Mă inspiră multe lucruri, cum ar fi muzica, cărțile sau filmele, deoarece prin ele reușesc să îmi eliberez sufletul, să îl las să se dezlănțuie, dar nu scriu pornind de la ele.

B.N.: Crezi că titlul este important pentru impactul cărții?
P.S.A.R.: Consider că un titlu bun trebuie să reproducă în câteva cuvinte esența cărții, provocând curiozitate cititorului. Și da, cred că este foarte important pentru impactul lucrării.

B.N.: Cum descrii stilul tău de a scrie?
P.S.A.R.: Stilul meu de a scrie? Recunosc că sunt puțin sumbră, poate pe alocuri deprimantă… dar asta sunt eu și cred că oricare dintre noi are latura sa întunecată pe care, de obicei, o ascundem în fața lumii. Nu îmi analizez niciodată versurile prin prisma impactului pe care îl vor avea asupra cititorilor deoarece pentru mine a scrie este o singura formă de eliberare.

B.N.: Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris?
P.S.A.R.: Fiind o persoană melancolică, îmi place să ascult muzică, să citesc romane de dragoste, în special literatură clasică, și ador filmele de dragoste cu happy-end. Mă relaxează foarte mult momentele de singurătate, doar eu cu gândurile mele, să mă plimb în natură și să îmi petrec timpul liber alături de familia mea.

B.N.: Ai obiceiul zilnic de a scrie?
P.S.A.R.: În general scriu zilnic, în special dimineața. Sunt o persoană matinală deoarece ador liniștea zorilor, atunci fiind momentul meu de inspirație maximă. Sunt momente când îmi trec idei prin minte în timpul zilei sau noaptea, dar destul de rar.

B.N.: Ai vreo carte într-atât de bună încât să fi dorit să o fi scris chiar tu?
P.S.A.R.: Sunt multe romane care îmi plac, dar nu pot spune că este unul pe care aș fi dorit să îl scriu eu deoarece nu pot scrie proză. Cât despre poezie, recunosc că nu citesc volume de poezie. Am poeți pe care îi iubesc, de exemplu George Bacovia sau Charles Baudelaire, dar nu pot afirma că le-am citit operele în întregime. Sunt mulți poeți la care iubesc versuri sau strofe din creațiile lor.

B.N.: Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
P.S.A.R.: Cartea este publicată de Editura Letras. De ce am ales-o? Sincer, nu aș putea da un răspuns exact… cred că așa a fost să fie.

B.N.: Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
P.S.A.R.: În primul rând, consider că piața de carte românească ar trebui să pună mai mult accent pe promovarea și susținerea autorilor români. Sunt mulți oameni cu înclinații literare, dar, din păcate, la noi este destul de greu să ieși pe piață și să te faci remarcat.

B.N.: Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
P.S.A.R.: Activitatea mea poate fi urmărită pe blogul personal popicasavinalinaroxana.blogspot.com, dar și pe pagina de Facebook popicasavinalina. Volumul de poezie „Bucăți din mine” este disponibil pe site-ul Editurii Letras (letras.ro) atât în format tipărit, cât și ebook.

B.N.: Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
P.S.A.R.: La final, doresc să mulțumesc tuturor celor care mă sprijină și mă încurajează să merg mai departe cu pasiunea me, iar cititorilor BookNation.ro le mulțumesc pentru că au avut bunăvoința de a mă cunoaște. Sper din suflet ca prin trăirile și gândurile mele să ajung la sufletul cititorilor și să trezesc în el bucuria de a fi el însuși. Vă mulțumesc tuturor!

CAUTĂ CĂRȚILE SCRISE DE POPICA-SAVIN ALINA-ROXANA ÎN LIBRĂRIA TA PREFERATĂ:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!