Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Stela este o persoană plină de viață si curiozități. Nu există ceva care nu ar trezi interes. Iubește viața in toate culorile sale. Iubește să călătorească, să cunoască oameni, tradiții etc. Fiecare persoană cunoscută poate deveni un personaj din romanele sale. Iubește natura, animalele. Mereu fascinată de răsăritul și asfințitul Soarelui. Nu obosește să privească Luna și stelele.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
Am scris 2 romane de dragoste, primul roman ”Iubirea Noastră puterea noastră” este un roman autobiografic plin de aventură și lecții de viață. Dacă cineva scrie o carte de dezvoltare personală, eu am trăit acele lecții și le-am transmis mai departe cititorilor.

Al doilea roman este o poveste de dragoste mai specială. Întotdeauna aduc mesaje în scrierile mele. Mă strădui să scriu într-un limbaj simplist să fie ușor și relaxant de citit. Ambele sunt cărți captivante.

Cartea „Secretele aluatului” se bucură de un mare succes. Rețetele mele sunt foarte populare deja în lumea online. Datorită canalului meu de Youtube am ajuns cunoscută și am destui fani care mă iubesc și adoră rețetele mele. Iubesc arta culinară și zilnic mă strădui să descopăr gusturi noi.

Jurnalul „First Steps Towards Myself”, este o agendă de dezvoltare personală, creată special pentru studenți sau pentru cei care doresc să se organizeze, să învețe să se descopere. Jurnalul este aprobat de către profesori de la o facultate din Atlanta, Statele Unite.

B.N. Când și cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta?
Scriu din copilărie, dar nu visam să public ceva. Aveam alte gânduri. M-am decis să public acum mulți ani când am descoperit că am această pasiune interioară de a comunica cu personajele inventate. Am acumulat mai multă experiență în viață și simt că am ce povesti și celorlalți.

B.N. Ce te-a inspirat atunci când ai scris această carte?
Ma inspir din absolut tot, mă poate inspira o singură persoană, o melodie, un zâmbet al unui copil, o floare, un răsărit. Absolut orice. Tot ce ne înconjoară este o sursa de inspirație.

B.N. Participi la evenimente literare? Dacă da, care a fost ultimul la care ai fost?
În 2019 am participat în București la Festivalul culturii românilor din Diaspora. Am reprezentat românii din Grecia. M-am prezentat cu romanul „Iubirea noastră – puterea noastră”, care l-am și dedicat românilor plecați în străinătate.

B.N. În prezent lucrezi la o nouă carte?
Da, lucrez la un roman și am încă un proiect în arta culinară.

B.N. Cine te-a susținut cel mai mult atunci când ai publicat prima carte?
Soțul meu a fost și este mereu cel care mă susține în absolut tot ce fac.

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
Prima carte am publicat cu editura Coresi din București, „Secretele aluatului”, apoi am publicat cu cei de la Oradea, editura „Cartea ta”. A fost o alegere întâmplătoare, nu am avut anumite criterii de selecție. Probabil ei au răspuns primii la mesajul meu și asta a fost.

B.N. Care sunt scriitorii români care te-au marcat? Dar cei din literatura universală?
Fiecare autor îmi lasă o amprentă, cu unii mă contrazic, pe alții îi iubesc. Nu am un singur autor. Îi respect și iubesc pe fiecare. Fiecare autor este un profesor pentru mine și mereu învăț ceva nou.

B.N. Ai o carte pe care o recitești ocazional deși o cunoști pe dinafară?
Nu, sunt o persoană care mereu caută ceva nou, foarte rar am revenit la anumite cărți. Cărțile de medicină sau anumite sfaturi la alea revin cu siguranță. Unele romane citite în adolescență, da, le recitesc, le înțeleg mesajul diferit.

B.N. Trei cărți pe care oricine ar trebui să le citească și de ce:
Nu exista o carte care neapărat trebuie citită, fiecare persoană rezonează cu o anumită informație, depinde de evoluția fiecăruia, la ce treaptă ajunge și atunci va accesa o anumită informație. Nimic nu este întâmplător și fiecare primește aceea informație care este gata s-o înțeleagă. Degeaba aș recomanda acum ceva care pe mine m-a trezit, dacă acel cineva care citește acum este în ceață, el nu va percepe mesajul din cartea respectivă așa cum l-am perceput eu și atunci mă va învinui că îi recomand ceva aiurea.

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
Marketing, editurile nu promovează, nu-și fac treaba deloc. Autorul face totul singur sau poate eu așa baftă am avut… cel puțin asta am observat.

B.N. Care e cea mai mare provocare din viața unui scriitor din România în opinia ta?
În România să fii autor deja este o provocare, de la prima treaptă până la final este o provocare. Pe lângă talent mai ai nevoie de o editură cinstită, o editură care chiar își dorește să vândă, o editură care chiar își achită autorii. Autorul e cel care vine cu ideea, cu banii pentru publicare și marketing-ul.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
Ma găsesc pe canalele mele de Youtube „Stela Stratulat” și al doilea Stela’s Family, pe facebook pagina de autor Kasttela, pagina personală Stela Kasttela Stratulat, pagina culinară „Stela in the kitchen”, Instagram stelastratulat.

Cărțile mele se găsesc aici:

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
Mulțumesc din suflet pentru răbdarea și timpul acordat citirii acestui interviu. Timpul dumneavoastră valorează cel mai mult,prețuiți-l pentru că este cel care contează cel mai mult în viața aceasta. Vă iubesc!

Cu drag,

Stela împreună cu Kasttela.