Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Booknation: Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască, ne poți spune câteva lucruri despre tine?
Tudor-Andrei Ostafie: Am terminat Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași la specializarea Actorie/ păpuși-marionete și masterul în Artele Spectacolului. De profesie sunt actor-păpușar, momentan freelancer dar, cu diverse colaborări. Sunt iubitor de cultură, ambițios, prietenos și iubesc animalele.

B.N. Ce ne poți spune despre cartea pe care ai scris-o?
T.A.O. POEZII (publicat în 2015) reprezintă cartea mea de debut. Volumul de versuri l-am botezat simplu „POEZII” deoarece cartea este împărțită în 3 subcapitole: Dragoste Jucăușă / Filosofie Comică / Versuri Plângânde. Volumul este însoțit și de grafica doamnei Marinela Boicu (artist plastic) – lucrările fiind expuse la lansare.

Fotografiile de la lansare pot fi vizualizate aici.

B.N. Care a fost momentul în care ai știut că trebuie să scrii o carte?
T.A.O. Din clasa a X-a m-am apucat de teatru. Fiind foarte studios, am început să citesc multe poezii la început. M-am îndrăgostit de lumina lui Blaga, de îngerii lui V. Voiculescu, de simbolismul lui Minulescu. Citind atât de multe poezii, am simțit cum s-a născut în mine un eu liric. Și am început să mă joc pe versuri simple. Pe urmă, în facultate, exersând cu marioneta cu fire și simțind cum se mișcă, acasă scriam versuri, bazat pe repetițiile marionetei.

B.N. Îți imaginezi viața fără pasiunea de a scrie?
T.A.O. Nu. Dar ca să nu fiu teribilist, dacă nu aș mai putea scrie, scrisul meu s-ar transforma într-o marionetă a cărei mișcări este poezia sa.

B.N. Care este cartea ta preferată din copilărie?
T.A.O. De Crăciun, am primit cadou două cărți, din care nu pot să aleg: I.L. Caragiale – Momente și schițe și G. Topîrceanu – Balade vesele și triste.

B.N. Care este cea mai dificilă parte a procesului tău artistic?
T.A.O. Aceeași ca și la actorie: să știu că ajunge la public mesajul respectivei lucrări.

B.N. Ce îți place să faci când nu scrii?
T.A.O. Să repet diferite momente teatrale pe care le-am conceput. Să ascult muzică.

B.N. Ce crede familia ta despre cărțile tale?
T.A.O. Tatăl meu este foarte mare iubitor de comedii. Cred că, aici l-am moștenit. Mereu îmi spune să caut acel umor, să fac oamenii să râdă, dar să am acel mesaj în spate, să fac astfel încât lucrările mele literare să transmită un mesaj, prin umor. Mama, pe de altă parte, caută mereu sensibilitatea lucrărilor mele.

B.N. Care a fost unul dintre cele mai surprinzătoare lucruri pe care le-ai învățat în procesul de publicare al cărții?
T.A.O. Lansarea însăși. A fost o bucățică de fericire pe care până atunci n-am mai întâlnit-o. Lansarea mi-a fost făcută de oameni din domeniu. Domnul profesor îndrumător, care predă arta mânuirii păpușii pe mână și doi regizori. P.S.: Mama a plâns de bucurie

B.N. Cu ce editură ai publicat cartea și de ce ai ales-o?
T.A.O. Editura Artes. Editura Universității de Arte. Domnul rector (pe atunci, director de departament) m-a sprijinit, dumnealui fiind și unul dintre cei care au vorbit la lansare.

B.N. Ce crezi că lipsește pieței de carte din România?
T.A.O. Reclama TV. Ar trebui să existe măcar o emisiune dedicată cărții și autorilor.

B.N. Unde îți pot urmări cititorii noștri activitatea și de unde pot cumpăra cărțile?
T.A.O. Activitatea mea poate fi urmărită pe Facebook, pe instagram. În ceea ce privește cartea, se găsește în biblioteci. Eu nu am scos cartea la vânzare. Am oferit volume. Pot să ofer volumul în format pdf, pentru cine mă contactează pe facebook.

B.N. Câteva cuvinte de final pentru cititorii Booknation.ro?
T.A.O. Citiți. Mergeți la operă, la teatru, la expoziții. Și citiți mult.