Jazz la Humanitas Kretzulescu

Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) organizează prima ediţie Jazzulescu din acest an miercuri, 29 iulie, începând cu ora 20. Evenimentul marchează lansarea albumului Magic Drops semnat Nicolas Simion. La Jazzulescu va fi prezent şi Albert Tajti. Intrarea este liberă, iar seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

Nicolas Simion este muzicianul român care promovează şi reprezintă jazzul românesc contemporan. Acesta a „reuşit să-şi găsească drumul în scena jazzului contemporan european, ducând mai departe ideile şi experienţa „generaţiei de aur“ a jazzului autohton (începută în anii ’50-’60 prin Jancsy Körössy, Richard Oschanitzky, Marius Popp, Dan Mandrila, Johnny Răducanu, Eugen Gondi şi multi alţii), potrivit Humanitas.

Invitatul lui Nicolas Simion la acest eveniment, Albert Tajti, este pianist, acompaniator, aranjor şi compozitor, originar din Piatra Neamţ. Acesta „a studiat pianul de la vârsta de 7 ani în cadrul Liceului de Artă „Victor Brauner“ din Piatra Neamţ, iar, mai apoi, la Colegiul Naţional „George Enescu” din Bucureşti. Şi-a continuat studiile muzicale la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca, unde a absolvit în 2009, specialitatea Compoziţie Muzicală. În 2011, s-a mutat în Bucureşti pentru a urma cursurile prof. conf. dr. Mircea Tiberian, în cadrul secţiei de jazz a Universităţii Naţionale de Muzică”, scrie editura.

invit-jazz-29iul2015
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.