Sursa foto: Agenţia de Carte.

Sursa foto: Agenţia de Carte.

Librăria Humanitas din Cişmigiu, alături de  Biroul Regional pentru Europa Centrală şi Orientală al Agenţiei Universitare a Francofoniei (BECO AUF) şi Editura Trei, organizează un eveniment european important. Scriitorul francez Jérôme Ferrari va prezenta cartea „Predica despre căderea Romei”, marţi, 13 ianuarie a.c., începând cu ora 19. Volumul este renumit în lume pentru că a câştigat în Franţa premiul Goncourt pe 2012 – cel mai prestigios trofeu literar francez, informează Mediafax.

„Evenimentul este organizat în parteneriat cu RFI România, Ambasada Republicii Libaneze la Bucureşti şi Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone în România (GADIF). Vor participa reprezentanţi ai mediului academic, ai sectorului privat francofon, studenţi interesaţi şi pasionaţi de literatură, membri ai corpului diplomatic, artişti şi jurnalişti.”, scrie Agenţia de Carte.ro.

Prezentarea cărţii va cuprinde şi o sesiune de autografe. Alături de autor, la eveniment va fi prezentă şi Medeea Marinescu, precizează site-ul editurii Humanitas.

„De la Bucureşti, scriitorul Jérôme Ferrari va pleca la Braşov pentru a fi prezent la un eveniment organizat de Agenţia Universitară a Francofoniei în parteneriat cu Universitatea „Transilvania” şi Lectoratul francez al acestei universităţi.”, se menţionează pe site-ul agentiadecarte.ro.

Despre cartea „Predica despre căderea Romei”, AFP, menţionează că este „un roman a cărei acţiune are loc în violenta Corsică”. Şi România Liberă precizează că volumul este „o fabulă despre speranţe înşelate şi dezamăgire, care are în centru un bar dintr-o regiune muntoasă din Corsica.”

„Prin romanul „Le Sermon sur la chute de Rome”( n.r. „Predica despre căderea Romei”), Jérôme Ferrari îşi transportă cititorii în câteva peisaje spectaculoase din munţii corsicani, oferind astfel şansa acestei insule de a părăsi pentru o clipă rubrica „fapt divers” din ziare pentru a deveni pagini de literatură autentică.”, se menţionează pe Mediafax.

Autorul s-a născut la Paris în 1968. În prezent Jérôme Ferrari este profesor de filosofie şi consilier pedagogic la Liceul francez din Abu Dhabi.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023