Tangou pentru Lisandra lansată la Humanitas din Cişmigiu

Editura Humanitas lansează joi, 16 iulie, începând cu ora 19, romanul Tangou pentru Lisandra scris de Hélène Grémillon. Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas din Cişmigiu. Lansarea îi va avea ca invitaţi  pe Mihaela Dedeoglu, Laura Grunberg, Elisabeta Lăsconi, Andrei Crăciun şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Publicul prezent la eveniment va putea asista şi la un moment de tangou oferit de TangoTangent.

Cartea Tangou pentru Lisandra a fost lansată în anul 2014 şi este publicată în prezent în 15 ţări.

„Acest roman este inspirat de o poveste adevărată. Acţiunea se petrece în Argentina, la Buenos Aires. Suntem în august 1987, iarna. Anotimpurile sunt diferite. Oamenii, nu“, scrie editura.

Personajele principale ale volumului sunt Vittorio Puig, un psihanalist acuzat de uciderea soţiei sale, Lisandra, şi Eva Maria, pacienta devastată de dispariţia fiicei sale. „În Argentina abia ieşită din dictatură şi puternic marcată de desaparecidos, miile de persoane eliminate de regimul generalului Videla, nevroze şi traume nebănuite, gelozii şi trădări, fapte de o infinită cruzime rămase nepedepsite revelează o galerie de personaje care sunt obligate să-şi scoată masca”, notează Humanitas.

Hélène Grémillon este scriitoarea franceză născută în 1977 la Poitiers. Aceasta a lucrat în presă pentru Le Figaro si L’Avant-scène cinema. Romanul de debut al autoarei, Confidentul (Le confident), a fost publicat în 2010.

TangoTangent este şcoala de de tango argentinian din România înfiinţată în 2006.

news-Tangou

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 1988 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici