„Un apartament la Paris” de Michelle Gable

Librăria Humanitas din Cişmigiu prezintă iubitorilor de lectură, miercuri, 12 august, începând cu ora 19, cartea autoarei Michelle Gable, Un apartament la Paris. Invitaţii evenimentului de lansare de carte vor fi Marius Constantinescu, scriitor şi jurnalist cultural, Monica Neaţu, istoric, Sandra Ecobescu, filolog şi preşedinte al Fundaţiei Calea Victoriei şi Denisa Comănescu, director general al editurii Humanitas Fiction.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Fundaţia Calea Victoriei. În partea a doua a lansării de carte, publicul va putea asista la o prezentare interactivă cu titlul „Viaţa şi dragostea în La Belle Epoque” susţinută de Monica Neaţu.

Un apartament la Paris, volumul recomandat de bookblog.ro, este „inspirat de spectaculoasa descoperire, în 2010, a apartamentului, închis timp de 70 de ani, ce i-a aparţinut lui Marthe de Florian, celebră demimondenă a Parisului de la sfârşitul veacului al XIX-lea”, notează editura într-un comunicat de presă.

Potrivit editurii, autoarea volumului Un apartament la Paris a început să scrie după ce a citit un articol care descria povestea apartamentului. În cartea scrisă de Michelle Gable „se întâlnesc două poveşti: (…) una din La Belle Epoque, alta din lumea contemporană”, mai notează editura. Un apartament la Paris vorbeşte atât despre Marthe de Florian, curtezana care petrecea printre poeţi, artişti şi oameni politici importanţi şi care fusese proprietara apartamentului sigilat vreme de şapte decenii, cât şi despre April Vogt, expertă în mobilă europeană, care, descoperind povestea frumoasei curtezane, încearcă să-şi facă ordine în propria viaţă.

„Parisul de ieri şi de azi al lui Michelle Gable este o lume în care te cufunzi cu uşurinţă şi cu plăcere. Atât cele două planuri paralele inteligent întreţesute, cât şi redarea atmosferei şi farmecului oraşului sunt atuurile acestui roman”, scrie The San Diego Union-Tribune.

Michelle Gable este scriitoarea din America a cărei lucrare de debut este chiar bestsellerul internaţional Un apartament la Paris.

news-Un-apartament-la-Paris

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2048 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici