Lansarea cărţii „În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea” de Guido Barella

In cautarea victimelor comunismuluiLibrăria „Mihai Eminescu” din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 16) va găzdui vineri, 6 martie a.c., începând cu ora 14, lansarea cărţii lui Guido Barella, „În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea”. Volumul este lansat sub egida editurii Corint.

Marius Oprea, Lucia Hossu – Longin, Emil Constantinescu şi Zoe Petre vor fi prezenţi la evenimentul de lansare.

„Marius Oprea este un arheolog unic în felul său. Disident al epocii Ceauşescu şi fondator al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, el «cerne» România în căutarea istoriei care nu se uită, dar care, de decenii, este trecută sub tăcere, a martorilor care astăzi sunt din ce în ce mai puţini.”, menţionează vaticaninsider.lastampa.it, potrivit unui comunicat de presă.

„Scrisă într-un stil jurnalistic, cartea lui Guido Barella, alcătuită dintr-un colaj de interviuri şi mărturisiri ale lui Marius Oprea şi ale colaboratorilor săi, este un tablou sugestiv al regimului Ceauşescu, definit mai ales prin represiunea care însemna execuţii sumare, gropi comune, închisori politice, familii şantajate permanent, o poliţie politică ameninţând iminent, fără milă – o imagine care şi astăzi a rămas întipărită în mentalul colectiv.”, a precizat şi Luca Menichetti, www.lankelot.eu, despre volumului ce urmează a fi lansat vineri.

Guido Barella ( stânga) şi Marius Oprea ( dreapta)

Guido Barella ( stânga) şi Marius Oprea ( dreapta)

Guido Barella este autorul italian născut la Udine. În prezent acesta jurnalist la cotidianul Il Piccolo din Trieste. A avut trei mandate de consilier naţional al Asociaţiei Jurnaliştilor. „Din întâlnirea sa cu Marius Oprea s-au născut deopotrivă o mare prietenie, dar şi prilejuri nenumărate de a povesti o aventură profundă, ale cărei rădăcini se află în istoria Europei şi în ticăloşia totalitarismului.”, se notează într-un comunicat de presă al editurii Corint.

Marius Oprea_1 Marius Oprea_2
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.