Librăria Cărtureşti Carusel, cea mai nouă librărie-concept, desfăşurată pe şase niveluri însumând 1.000 de metri pătraţi, va fi inaugurată joi, 12 februarie a.c., începând cu ora 10. Librăria este situată într-o clădire-monument istoric din Centrul Vechi al Bucureştiului, pe strada Lipscani, la numărul 55. Seara, începând cu ora 20, va avea loc un concert Silent Strike şi vor fi derulate proiecţii video create de Dan Basu. Intrarea la eveniment este liberă.

„Ne-am structurat propunerea în jurul ideii de comunicare între vechi şi nou. Folosind un limbaj contemporan, am redus la minim elementele cromatice pentru a lăsa loc jocului de lumini şi umbre generat de luminatorul central.”, au declarat reprezentanţii Square One, biroul de arhitectură care s-a ocupat de locaţie.

Noua librărie Cărtureşti va avea un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol şi o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj.

„Când intri în Carusel, după fireasca uimire provocată de calităţile acestei impresionante clădiri, nu îţi vine să te odihneşti, ci să cauţi, să cotrobăi, să te laşi purtat de paşi în timp ce ideile curg. Nu avem cum să nu profităm de toată energia asta, aici trebuie să se întâmple ceva memorabil”, a spus Daniel Voinea, reprezentantul reţelei Cărtureşti, potrivit Adevărul.ro.

Cărtureşti

Prima librărie din reţeaua Cărtureşti a fost lansată la sfârşitul anului 2000. După 15 ani, reţeaua Cărtureşti numără 16 librării-concept cu acelaşi nume, în Bucureşti şi în alte oraşe din România.

Acest concept – store colaborează cu peste 300 de furnizori din ţară şi din străinătate, are o ofertă de carte de peste 15.000 de titluri diferite, 5.000 de albume muzicale, 1.500 de albume de artă, 500 de filme şi 400 de sortimente de ceaiuri. De asemenea, Cărtureşti găzduieşte anual peste 300 de evenimente culturale, se notează pe site-ul adevărul.ro.