Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, lanseaza #RespectYourself, o campanie –manifest pentru constientizarea faptului ca a-ti oferi timp pentru lectura este o forma de respect fata de propria persoana.

#RespectYourself isi propune sa prezinte publicului lectura dintr-o perspectiva noua, drept o activitate prin care iti arati respect –respect fata de mintea ta, pe care o dezvolti prin acumulare de cunostinte, dezvoltarea imaginatiei si creativitati, dar si respect fata de corpul tau, pe care il ajuti sa se relaxeze.

“Prin excelenta, lectura este o activitate personala, care se intampla in intimitate, dar care are efecte vizibile in tot ceea ce facem. Credem in puterea lecturii de a deschide lumi, suflete, minti. Consumul de carte inseamna educare, inseamna o preocupare sanatoasa, generatoare de valori si de oameni care pot duce societatea, frumos, mai departe. Este firesc sa sustii cauze in care crezi, iar noi stim ca o lume plina de cultura este o lume frumoasa in care ne place, tuturor, sa traim. Cat despre respect, credem ca lectura este una dintre cele mai puternice forme de a te respecta prin alocarea timpului pentru tine, pentru dezvoltarea ta, pentru relaxare si dialog cu tine insuti” declara Laura Teposu, CEO Libris.ro.

In cadrul campaniei #RespectYourself, Libris.ro provoaca publicul, clientii, dar si liderii de opinie din domenii variate, sa vorbeasca despre perceptia lor asupra lecturii din perspectiva respectului de sine, despre timpul pe care si-l dedica pentru lectura, precum si despre cartile pe care le citesc.

Campania se dezvolta in doua directii complementare: componenta de informare, prin care se vorbeste despre lectura si se pozitioneaza cititul ca o preocupare ce denota respect fata de propria persoana, si componenta de activare, prin care publicul este incurajat sa isi exprime parerile despre respect si impactul lecturii asupra respectului fata de ei insisi.

“Vrem sa descoperim cat mai multe perspective despre perceptia asupra lecturii, de la public si cititori cu varste si profiluri diferite. Cartile sunt un bun prilej de a te intalni cu tine insuti, de a te cunoaste, de a te descoperi si redescoperi. Cartile sunt un foarte bun suport, indiferent ce cauti. Vrei relaxare, o poti avea prin lecturarea unor carti. Vrei cunoastere, vrei sa iti raspunzi la intrebari legate de istorie, de medicina, de cresterea copiilor, de religie, spiritualitate sau diferite hobby-uri, ai atatea si atatea carti la indemana. Important este sa stii sa alegi si sa discerni informatia; iar cu cat citesti mai mult, capacitatea de a discerne este mai mare. Iar dezvoltarea capacitatatii de a lua decizii pentru tine si de a selecta informatia pe care o lasi sa te influenteze, in special in era informatiei in care traim, este cea mai pura forma prin care iti arati respect.” –adauga Laura Teposu.

Campania #RespectYourself se desfasoara in 2018 si cuprinde o serie de activitati si concursuri dezvoltate de Libris.ro pe pagina de Facebook si pagina campaniei https://www.libris.ro/respectyourself. Anul 2018 este astfel dedicat acestei campanii de incurajare si constientizare a importantei cititului in viata noastra. Una dintre componentele esentiale ale campaniei o reprezinta un proiect pilot desfasurat alaturi de 2 scoli generale din Brasov, in cadrul caruia vor fi dotate bibliotecile cu carti alese de copii, parinti si profesori.

“Am pornit de la dorinta de a-i incuraja pe cei mici sa isi ofere timp pentru lectura, in ideea ca deprinderea de a citi se dezvolta din copilarie si mai ales in familie. De aceea vom invita si parintii sa aleaga cartile pe care le-ar citi, dascalii sa propuna carti interesante, iar copiii sa aleaga cartile pe care le-ar citi cu placere, cele populare, dincolo de lectura asa zis obligatorie, care nu este intotdeauna cea mai potrivita pentru a-i atrage catre lectura. Astfel, bilblioteca va fi un spatiu pentru “lectura in trei”” –adauga Laura Teposu.

 

Despre Libris.ro

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Din decembrie 2014 Libris.ro s-a alaturat Organizatiei „Salvati Copiii” in proiectul de reducere a mortalitatii infantile in Romania.

Pentru detalii legate de LIBRIS.ro:

Anca Popa | Consultant PR| Zacke PR | [email protected] | 0724.202.474

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022