Set_Kronika_3DKronika, seria de cinci volume care pătrund în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare din trecut sau din prezent, va fi lansată luni, 15 iunie. Cărțile apar sub marca editurii Litera și vor fi distribuite alături de ziarul Adevărul la toate chioșcurile de ziare. Prețul unui volum din seria Kronika este de 14,99 lei.

Cele cinci cărți din seria Kronika sunt:

  • Viața mea înainte și după perestroika de Mihail Gorbaciov. Cititorii îl pot cunoaște, prin intermediul acestui volum, nu doar pe omul politic Gorbaciov, ci și pe omul Gorbaciov „cu speranțele tinereții,  realismul  maturității,  dezamăgirile  bătrâneții  și  tristețea pierderii iubitei sale soții, Raisa, în septembrie 1999”, notează Litera.
  • Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial de Richard Overy. Acest volum relatează „succint, dar temeinic, evenimentele petrecute în cei douăzeci de ani de insecuritate și criză ce au urmat Marelui Război”, scrie editura.
  • Afacerea Edward Snowden. Cele mai șocante dezvăluiri despre spionajul global american de Glenn Greenwald. Cartea vorbeşte despre pericolele la care suntem expuşi atunci când statul exercită o supraveghere omniprezentă asupra mijloacelor digitale.
  • Viața mea cu John F. Kennedy. Interviuri cu Arthur M. Schlesinger Jr., 1964 de Jacqueline Kennedy. Autoarea este „prima soţie a unui preşedinte american care a acceptat să răspundă ore în şir, în faţa unui magnetofon, la întrebări despre viaţa ei publică şi privată, spune Michael Beschloss”, conform Litera.
  • Cazul Dosare KGB. Spionajul sovietic în Războiul Civil din Spania, 1936–1938 de Boris Volodarsky, este cartea care „demontează o cantitate impresionantă de fabulații, falsuri și minciuni, ce continuă să fie propagate și astăzi”.

Litera este editura care s-a înființat în 1989 la Chișinău și București. Sub umbrela acestei edituri, în cei peste 25 de ani de la înființare, au apărut 4 300 de titluri, într-un tiraj total de 8 de milioane de exemplare. „Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte”, scrie editura într-un comunicat de presă.

Avatar
Autor: Iulia Drăghici
Iulia e Redactor Activ
Redactor de 2048 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Iulia Drăghici